A legjobb lottó: Ausztria 2022/2023

Ausztriában számos különféle lottó létezik, amelyeken az emberek heti rendszerességgel játszhatnak. A lottó általában rendkívül népszerűvé vált Európa-szerte az elmúlt években, Ausztriában pedig több közül is lehet válogatni. Németül az „Osterreichische Lotterien” az a cím, amelyet a kormány alapított és szabadalmaztatott, hogy az országban minden lottót levezessenek. 1986 óta felügyelnek minden lottótevékenységet és néhány egyéb szerencsejátékot.

A szervezet címe az „osztrák lottó” fordítása. Legális monopólium alatt működik, és a szokásos lottójátékok mellett gondoskodnak az országszerte megtalálható azonnali nyereményjátékokról és a videós lottó terminálokról is. A szerencsejáték már régóta legális Ausztriában, de a szabályozás csak az 1980-as években kezdődött, hogy biztosítsák az oldalak tisztességes működését.

A legjobb lottó: Ausztria 2022/2023
Az osztrák játékosok kedvenc játékai
Az osztrák játékosok kedvenc játékai

Az osztrák játékosok kedvenc játékai

Mint elhangzott, Ausztriában több sorsoláson is részt vehetnek az emberek. Ezek egyike az európai szintű EuroMillions. Ez a lottó 2008-ra nyúlik vissza, és a nagyon nagy jackpotoknak köszönhetően, amelyek rendszeresen több mint 100 millió euróra emelkedhetnek, a jegyeladások nagyon erősek voltak.

A legnépszerűbb és legrégebben fennálló lottójáték azonban Ausztriában az Lotto 6/45. Ennek a játéknak sokkal kisebb jackpotjai vannak, de ez nem volt negatív hatással az eladásokra. Számos nyereményszint létezik, és meglehetősen jó esélyek vannak egy nyeremény megnyerésére, még akkor is, ha az a kisebbek egyike.

Egy másik népszerű lottójáték a nemzeti Ausztria Lotto amelyet a legtöbb lottójátékos játszik.

Azok, akik szeretik azt az ötletet, hogy minden nap lehetőségük van nyerni egy lottót, próbálják ki a „Lucky Day” játékot. Ennek sokkal kisebb a nyereményalapja, de minden egyes nap kisorsolják.

A játék során kiválasztunk egy naptári dátumot és egy szimbólumot. A játékosoknak meg kell egyeznie a dátummal és a szimbólummal, hogy megszerezzék a fődíjat. Ezen kívül számos azonnali nyereményjáték létezik. A játékosok kaparós sorsjegyet vehetnek fel Ausztria több ezer üzletének egyikében, amelyek árusítják őket, vagy online játszanak a játékokkal.

Az osztrák játékosok kedvenc játékai
Fizetési módok Ausztriában

Fizetési módok Ausztriában

Ausztriában a lottójegyeket többnyire készpénzzel vagy betéti vagy hitelkártyával vásárolják. Ennek az az oka, hogy a legtöbb jegyet személyesen vásárolják meg az ország több mint 5000 üzletének valamelyikében, és mivel ezek szabványos kiskereskedelmi egységek, ezek a fizetési módok hogy elfogadják. Egyes esetekben elfogadhatnak telefonos fizetési módot, például az Apple Pay-t.

Az interneten sokkal több fizetési mód áll rendelkezésre. A játékosok más módszereket is használhatnak, mint például a PaySafeCard vagy banki átutalás. Ez a bank- vagy hitelkártya mellett van, amelyet a játékosok többsége használ.

Az eurobonok egy másik lehetőség. Ezek egy hitelutalvány, amelyet a számos üzlet egyikében vásárolhat az online számla feltöltéséhez. Ezek azok számára hasznosak, akik nem szeretnék a fizetési adataikat az internetre feltenni. Bárki, aki aggódik bankkártyája biztonsága miatt, felhasználhatja az utalványokat az online játékra.

Számlanyitás

A win2day.at a legjobb lottóoldal osztrák számára lottójátékok. Az online lottózáshoz elengedhetetlen számlát regisztrálni és befizetni a fent felsorolt fizetési módok valamelyikével.

Ezt követően a játékos lottószelvényt vásárolhat, vagy sportfogadásban vehet részt, amely szintén elérhető az oldalon. Az oldal ellenőrzi a játékos tartózkodási helyét is, és gondoskodik arról, hogy fizetési módja megfeleljen a helyi tartózkodási követelményeknek.

Fizetési módok Ausztriában
A lottó története Ausztriában

A lottó története Ausztriában

A lottózás helyzete Ausztriában a jövőben valószínűleg megváltozik, ahogy más cégek is megnyílnak az engedélyek megszerzésében. Tervezik egy szerencsejáték-szabályozó hatóság létrehozását is, amely hatással lehet a lottójátékok lebonyolítására és felhasználására.

Ausztriában néhány száz éve létezik ilyen vagy olyan szerencsejáték, és Ausztriában 1751-ben indult el a Genova lottó. Először egy magáncég vezette, de néhány évvel később a kormány átvette a céget, és azóta is felelősek a működtetéséért. Míg más típusú szerencsejátékok különböző időpontokban legálisak és illegálisak voltak, a lottó soha nem volt illegális, és nem valószínű, hogy ez megváltozik.

A GSpG-t 1986-ban hozták létre, hogy központosítsa a lottójátékokat, és ugyanazon márka alatt működjön. Felelősséget is vállal néhány kaszinó és sportfogadás. Az osztrák kormány megalkotta az osztrák szerencsejáték-törvényt, amely az ágazat szabályozásáért felelős. 1990-ben az Austrian Lotteries kapta az egyetlen jogosítványt a lottó lebonyolítására, és ezt azóta is megtartják.

Az évek során néhány különböző lottójátékot fejlesztettek ki, és ennek eredményeként a játékosok számos különféle lottóhoz férhetnek hozzá, beleértve a Lucky Day lottót és a standard 6/45-öt, amely az egyik legnépszerűbb lottó az országban, hetente kétszer fut.

A lottó története Ausztriában
Lottó manapság Ausztriában

Lottó manapság Ausztriában

Az 1980-as évek óta a lottójátékokkal rendszeresen megismerkedtek az osztrákok, így most már több különböző játék közül választhatnak. Ez a kis napi játékoktól a nagyobb, egész Európára kiterjedő Euromillions-ig terjed, amely hatalmas jackpotokat kínál. Országszerte több mint 5000 lottóhely rendelkezik lottószelvények értékesítésére engedéllyel, így az országban szinte mindenkinek van egy üzlete, amely könnyen elérhető otthonától.

A játékosoknak lehetőségük van online játszani is. A Win2day.at webhely a lottó hivatalos oldala, és a játékosok számlát nyithatnak, befizethetnek pénzt, majd játszhatnak a különféle lottójátékokkal az oldalon. Az oldal néhány sportfogadást és kaszinójátékot is kínál azok számára, akik játszani szeretnének velük. Az online jegyvásárlás egy-két perc alatt megtehető. Az oldal átfogó támogatást is nyújt a játékosoknak, akik segítségért kapcsolatba léphetnek az ügyfélszolgálattal.

Az online játéknak megvan az az előnye, hogy a játékosoknak nem kell saját jegyüket ellenőrizniük. Az oldal ezt megteszi helyettük, értesíti őket, ha megtörtént a nyeremény, és befizeti a nyereményt a számlájukra. Az a tény, hogy csak egy online webhely van, megkönnyíti a megtalálni a legjobb online lottót.

Lottó manapság Ausztriában
A lottózás jövője Ausztriában

A lottózás jövője Ausztriában

Az osztrák szerencsejáték-szabályozásban több tervezett változtatás is szerepel egy szabályozó létrehozásával. Ez azt jelenti, hogy lesznek folyamatok és magatartási kódexek, amelyeket az üzemeltetőknek el kell fogadniuk. Előfordulhat, hogy az országban működő internetszolgáltatók blokkolják azokat a szerencsejáték-oldalakat, amelyek nem rendelkeznek engedéllyel az országban.

Az önkizáró programok vagy a játékosvédelmi korlátok hozzáadásával a játékosok szabályozhatják webhelyhasználatukat. A cél az, hogy továbbra is biztonságos szerencsejáték-élményt nyújthassanak minden játékos számára.

A szerencsejáték-ipar Ausztriában a mai napig nagyrészt monopólium volt, de az európai szabályozás is érezteti hatását, ami azt jelenti, hogy a terület valószínűleg megnyílik az újabb szereplők előtt, ahogy más országokban is.

Az ehhez hasonló változások azonban nem mennek egyik napról a másikra, így valószínűleg a következő néhány évben a játékosok újabb oldalak és szolgáltatók megjelenését látják majd a piacon. Ezek azonban továbbra is szigorúan szabályozottak lesznek, és be kell tartaniuk a Pénzügyminisztérium és az új szerencsejáték-szabályozó által meghatározott szabályokat.

A lottózás jövője Ausztriában
Lottótörvény Ausztriában

Lottótörvény Ausztriában

A szerencsejáték Ausztriában legális, 18 éven felüliek számára. Ezen kívül csak az arra feljogosított üzletek árusíthatnak jegyeket. Az online játékot választóknak Ausztriában kell lakniuk, és osztrák bankszámlával kell rendelkezniük. Az osztrák lottójátékok nem állnak rendelkezésre más országokban élők számára, kivéve, ha harmadik felet vesznek igénybe. Azonban azok, akik harmadik féltől származó ügynök segítségével nyernek, adózási vonzatot tapasztalhatnak, ha a nyereményt az országon kívülre utalják át, és ennek tudatában kell lenniük, mielőtt elkezdenének játszani.

A kormány 1986-ban döntött úgy, hogy szabályozza a szerencsejáték-ipart. Ennek célja a szerencsejáték-tevékenység nyomon követése volt. Ez egyfajta monopóliumot hozott létre, ahol egy szervezet felügyelte szinte az összes szerencsejáték-tevékenységet Ausztriában.

A Pénzügyminisztérium felelős a szerencsejátékkal kapcsolatos jogszabályok felügyeletéért, és minden szerencsejáték-szervező számára kiadja a megfelelő engedélyeket, majd gondoskodik arról, hogy betartsák a jogszabályokat. Jelenleg nincs független szerencsejáték-szabályozó hatóság, de tervben van egy kifejlesztése.

Lottótörvény Ausztriában
Sorsjátékok Ausztriában

Sorsjátékok Ausztriában

A szerencsejáték-törvény Ausztriában GSpG néven ismert, és hivatalosan 1989-ben lépett életbe. Azóta nem kevesebb, mint 16 alkalommal módosították azt.

A legutóbbi változtatást 2020-ban terjesztették elő, és azóta hivatalosan is belekerült a törvénybe. Fontos, hogy a szabványos és online lottószolgáltatók tisztában legyenek a jogszabályi változásokkal, és ügyeljenek arra, hogy folyamataik megfeleljenek az előírásoknak. Ha nem tartják be az előírásokat, az engedélyüket visszavonhatják.

Az új szabályozó számos kezdeményezés felügyeletéért lesz felelős. Ezek közé tartozik az önkizárási program, amelynek célja, hogy a játékosok kizárhassák magukat a szerencsejáték-oldalakról, hogy ellenőrizhessék szerencsejáték-tevékenységüket, listát kell készíteni azon oldalakról, amelyeket az internetszolgáltatóknak le kell tiltaniuk Ausztriában, valamint új szabályozások létrehozása olyan funkciók hozzáadására, mint pl. mint a maximális tét, a maximális befizetés és az online szerencsejáték-számlák időkorlátja.

Ez azonban még mindig folyamatban van, így jelenleg azoknak a játékosoknak, akiknek aggályai vannak, saját tevékenységüket kell szabályozniuk a szerencsejáték-oldalak kis segítségével.

Sorsjátékok Ausztriában
GYIK

GYIK

Hogyan igényelhetem a nyereményemet?

Bármely játékos, aki 1000 eurót vagy kevesebbet nyer, bármelyik lottószelvény-kereskedőhöz fordulhat, hogy átvegye nyereményét. Az ezt meghaladó és legfeljebb 80 000 eurós nyereményekhez az igénylőlapokat kell kitölteni, de akár négy hét is eltelhet a nyeremény kifizetéséig. Minden olyan szerencsés játékosnak, aki ennél többet nyer, Bécsbe kell mennie az osztrák lottó ügyfélszolgálati központjába.

Van-e időkorlát a nyeremény átvételére?

A nyertes jegy csak a sorsolást követő hat hónapig érvényes.

Hol tudok jegyet venni?

Országszerte több mint 5000 üzletben lehet jegyet vásárolni, de a játékosoknak lehetőségük van online jegyvásárlásra is.

Vásárolhatnak-e a játékosok más országokban jegyeket osztrák lottójátékokra?

Lehetőség van jegyet vásárolni egy osztrák lottóra, ha más országban él, de ehhez harmadik fél segítségére van szükség. Ellenőrzik, hogy a jegyet az országban vásárolták-e (ha online vásárolták), és hogy a fizetés osztrák bankszámláról érkezik-e.

GYIK