A legjobb lottó: Németország 2022/2023

Orsz√°gszerte rajong√≥k ezrei miatt a lott√≥ N√©metorsz√°g egyik legn√©pszerŇĪbb √©s legsz√≥rakoztat√≥bb fogad√°si form√°ja. M√≠g egyes j√°t√©kosok a fŇĎnyerem√©nyre szegezve keresik fel a legjobb lott√≥oldalakat, m√°sokat az√©rt szeretnek, hogy j√≥l √©rezz√©k magukat, √©s meg√©rdemelt levegŇĎt kapjanak mozgalmas munk√°jukb√≥l.

Szerencs√©re a lott√≥ szerencsej√°t√©k. Ez azt jelenti, hogy a r√©sztvevŇĎknek nem kell megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ nyer√©si strat√©gi√°kat kidolgozniuk, vagy b√°rmilyen bonyolult tr√ľkk√∂t megtanulniuk, hogy √°tvigy√°zz√°k a fogad√°sokat. Ezenk√≠v√ľl a n√©metek szabadon lott√≥zhatnak online, mik√∂zben otthon vannak; ehhez gyors, stabil internetkapcsolatra √©s okostelefonra vagy laptopra van sz√ľks√©g√ľk.

A legjobb lottó: Németország 2022/2023
A legjobb online lottóoldalak Németországban 2022/2023

A legjobb online lottóoldalak Németországban 2022/2023

Figyelemre m√©lt√≥, hogy ebben az orsz√°gban a lott√≥-rajong√≥k sokf√©le lott√≥ k√∂z√ľl v√°laszthatnak. Ezekhez k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szab√°lyok tartoznak, amelyeket meg kell √©rteni√ľk, mielŇĎtt elkezden√©nek j√°tszani.

Online lott√≥ honlap a j√°t√©kosoknak azt is tudniuk kell, hogy szabadon fedezhetik fel a m√°s orsz√°gok √°ltal k√≠n√°lt lehetŇĎs√©geket. Ennek ellen√©re elŇĎsz√∂r meg kell v√°s√°rolniuk a sorsjegyeket ‚Äď a lehetŇĎ legt√∂bbbe lehet befektetni.

A n√©metorsz√°gi szerencsej√°t√©kosoknak is √≥vatosnak kell lenni√ľk, mielŇĎtt √ļgy d√∂ntenek, hogy r√©szt vesznek ebben a j√°t√©kban. B√∂lcs dolog, ha megvizsg√°l egy el√©rhetŇĎ lehetŇĎs√©get, √©s megerŇĎs√≠ti, hogy jogos-e. Ez megv√©di ŇĎket a becsap√°st√≥l.

A legjobb online lottóoldalak Németországban 2022/2023
Német lottótörténet

Német lottótörténet

A n√©met lott√≥ sok √©vsz√°zaddal ezelŇĎtt kezdŇĎd√∂tt. Az elsŇĎ lott√≥sorsol√°st 1470-ben, Augsburgban j√°tszott√°k, majd tov√°bbi sorsol√°sok k√∂vetkeztek Erfurtban, N√ľrnbergben, Frankfurtban, Rostockban √©s Gem√ľndenben. De a korai j√°t√©kok sor√°n nyert nyerem√©nyek p√©nz helyett √°ruk voltak.

Az elsŇĎ monet√°ris lott√≥t N√©metorsz√°gban az 1600-as √©vek elej√©n rendezt√©k meg, √©s ezzel kezdet√©t vette a legsikeresebb lott√≥ ebben az orsz√°gban. Mind az egy√©ni j√°t√©kosok, mind a szervezetek elkezdt√©k √ļgy tekinteni ezekre a szenz√°ci√≥s j√°t√©kokra, mint a p√©nzteremt√©s ide√°lis m√≥djaira.

Az 1700-as √©vek v√©g√©re N√©metorsz√°gban a lott√≥ n√©pszerŇĪbb√© v√°lt, mint az oszt√°lylott√≥k. Az elsŇĎre 1763-ban Berlinben ker√ľlt sor. Egy √©vtizeden bel√ľl t√∂bb mint 20 v√°ros ismerte el az orsz√°g egyik legjobb fogad√°si form√°jak√©nt.

Hamburg m√©g egy lott√≥magazint is kiadott Lottologie n√©ven, de ennek a j√°t√©knak a h√≠rneve hihetetlen√ľl ellentmond√°soss√° tette, ami arra k√©sztette a v√°rost, hogy 1785-ben felhagyjon vele. N√©metorsz√°g m√°s r√©szei is k√∂vett√©k a p√©ld√°t, Bajororsz√°g volt az utols√≥, amely figyelmen k√≠v√ľl hagyta a lott√≥t.

Ennek ellen√©re a lott√≥t √©vekkel k√©sŇĎbb √ļjra megalap√≠tott√°k ebben az orsz√°gban. 1947 √©s 1948 k√∂z√∂tt a fogad√°sok szerelmesei k√ľl√∂nb√∂zŇĎ oszt√°lysorsol√°sokon kezdtek r√©szt venni. Azt√°n 1974-ben √ļjra bevezett√©k a German Lottery 649-et (Lotto 6aus49), amely m√°ra N√©metorsz√°g egyik legnagyobb lott√≥j√°t√©k√°v√° nŇĎtte ki mag√°t.

Német lottótörténet
Lottó manapság Németországban

Lottó manapság Németországban

A szenved√©lyes lott√≥j√°t√©kosok sz√°ma N√©metorsz√°gban rendk√≠v√ľl megnŇĎtt az √©vek sor√°n. BŇĎv√ľlt a sz√°mukra el√©rhetŇĎ lott√≥k√©szlet is, a k√∂zkedvelt lehetŇĎs√©gek k√∂z√ľl n√©h√°ny a Lotto 6 aus 49, az El Gordo, a Powerball √©s az Eurojackpot.

A sok √©vsz√°zaddal ezelŇĎttivel ellent√©tben a n√©meteknek nem kell k√ľl√∂nb√∂zŇĎ v√°rosokba menni√ľk, hogy r√©szt vegyenek a lott√≥n; hozz√°f√©rhetnek a saj√°tjukhoz kedvenc lott√≥ online j√°t√©kok. Ehhez azonban olyan online lott√≥oldalakat kell kiv√°lasztaniuk, amelyek t√∂k√©letesen megfelelnek az ig√©nyeiknek. Ehhez figyelembe kell venni√ľk olyan t√©nyezŇĎket, mint p√©ld√°ul:

Lottó manapság Németországban
Játékválasztás

Játékválasztás

Mindig √©rdemes megn√©zni egy online lott√≥oldal j√°t√©kkatal√≥gus√°t. A legjobb oldalakon k√ľl√∂nf√©le lehetŇĎs√©gek √°llnak rendelkez√©sre, amelyek szab√°lyait k√∂nnyŇĪ meg√©rteni, √≠gy minden √©rdeklŇĎdŇĎ j√°t√©kos j√°tszhatja ŇĎket. Ez azt is lehetŇĎv√© teszi a n√©met fogad√≥k sz√°m√°ra, hogy sz√°mos lott√≥t felfedezzenek, √©s kiv√°laszthass√°k azokat, amelyek megfelelnek egyedi k√∂vetelm√©nyeiknek.

Nevezetesen, a fogad√≥knak t√∂bbre kell figyelni√ľk, mint a lott√≥ j√°tszhat√≥s√°g√°ra vagy egyszerŇĪs√©g√©re. Tov√°bbi dolgok, amelyeket √©rdemes megn√©zni, a k√∂vetkezŇĎk:

 • A v√°lasztott lott√≥n a nyer√©si es√©lyek
 • A jackpot m√©rete
 • Hogyan v√°lasztj√°k ki a lott√≥ nyerteseit
Játékválasztás
Fizetési megoldások Németországban

Fizetési megoldások Németországban

A n√©metorsz√°gi sz√©khelyŇĪ fogad√≥knak is gondolniuk kell a konkr√©tumra fizet√©si m√≥dok amelyet az az online lott√≥oldal k√≠n√°l, amelyre regisztr√°lni szeretn√©nek. Ide√°lis esetben a rendelkez√©sre √°ll√≥ befizet√©si/kifizet√©si lehetŇĎs√©gek list√°ja hossz√ļ legyen. Ezeknek a rendszereknek biztons√°gosnak, megb√≠zhat√≥nak kell lenni√ľk, √©s a k√©nyelem √©rdek√©ben alacsony vagy semmilyen szolg√°ltat√°si d√≠jat kell fizetni√ľk.

Ma szinte minden n√©meteket elfogad√≥ lott√≥oldal lehetŇĎv√© teszi sz√°mukra az e-p√©nzt√°rc√°k, az online banki szolg√°ltat√°sok √©s a k√°rty√°k haszn√°lat√°t, hogy befizessenek fogad√°si sz√°ml√°jukra vagy p√©nzt vegyenek fel, ha nyernek. Meg kell tanulni ezen fizet√©si megold√°sok jellemzŇĎit, hogy a legt√∂bbet kihozhassuk belŇĎl√ľk.

P√©ld√°ul az e-p√©nzt√°rc√°k azonnali feldolgoz√°si idŇĎvel rendelkeznek, ellent√©tben sok online banki lehetŇĎs√©ggel. Ha valaki azonnal meg akarja v√°s√°rolni a sorsjegy√©t, egy k√©nyelmes digit√°lis p√©nzt√°rca megfelelŇĎ. Tov√°bbi szempontok, amelyeket a n√©met fogad√≥k figyelembe vesznek az online lott√≥oldalak kiv√°laszt√°sakor:

 • A weboldal haszn√°lhat√≥s√°ga √©s rangsorol√°sa
 • A lott√≥j√°t√©kosok √°ltal betartand√≥ felt√©telek √©s felt√©telek
 • Kiv√°l√≥ √ľgyf√©lszolg√°lat el√©rhetŇĎs√©ge
 • K√∂z√∂ss√©gi m√©dia jelenl√©t
 • Biztons√°g
Fizetési megoldások Németországban
A lott√≥z√°s j√∂vŇĎje N√©metorsz√°gban

A lott√≥z√°s j√∂vŇĎje N√©metorsz√°gban

A lott√≥ tov√°bbra is N√©metorsz√°g egyik legjelentŇĎsebb szerencsej√°t√©k form√°ja marad. Minden bizonnyal t√∂bb fogad√≥ szeretne j√°tszani ezzel a j√°t√©kkal, mert nagyszerŇĪ √©s el√©rhetŇĎbb, mint m√°s fogad√°si j√°t√©kok, k√ľl√∂n√∂sen az√©rt, mert itt korl√°tozott a leg√°lis online kaszin√≥k sz√°ma.

A kor√°bbi lott√≥nyerem√©nyek is hozz√°seg√≠tik a n√©met lott√≥t, hogy orsz√°gszerte felkeltse az optimista szerencsej√°t√©kosok figyelm√©t. P√©ld√°ul 2020-ban egy n√©met lott√≥j√°t√©kos r√©szt vett az Eurojackpotban, √©s lenyŇĪg√∂zŇĎ, 90 milli√≥ eur√≥t nyert, amivel sz√°mtalan j√°t√©kost motiv√°lt a j√°t√©kra.

A lott√≥z√°s j√∂vŇĎje N√©metorsz√°gban
Legálisak a lottójátékok Németországban?

Legálisak a lottójátékok Németországban?

Igen. A n√©met korm√°ny lehetŇĎv√© teszi a szerencsej√°t√©kosok sz√°m√°ra, hogy a lehetŇĎ leggyakrabban vegyenek r√©szt lott√≥n. A lott√≥szelv√©nyt v√°s√°rl√≥knak legal√°bb 18 √©vesnek kell lenni√ľk, vagyis az ebben az orsz√°gban folytatott szerencsej√°t√©kban val√≥ r√©szv√©telhez sz√ľks√©ges als√≥ korhat√°rt. Javasoljuk, hogy a fogad√≥k csak olyan enged√©llyel rendelkezŇĎ t√°rsas√°gok √°ltal szervezett lott√≥j√°t√©kokat v√°lasszanak, amelyek megfelelnek a fogad√°sra vonatkoz√≥ √∂sszes t√∂rv√©nynek.

A lott√≥rajong√≥knak tudniuk kell, hogy N√©metorsz√°g 16 sz√∂vets√©gi √°llamot foglal mag√°ban. Ez√©rt a j√°t√©k megfigyel√©s√©nek √©s megszervez√©s√©nek folyamata ezekben a r√©gi√≥kban kiss√© elt√©rhet. De tov√°bbra is vannak √°ltal√°nos szab√°lyok, amelyeket a lott√≥szervezeteknek √©s a r√©sztvevŇĎknek be kell tartaniuk a jogi k√∂vetkezm√©nyek elker√ľl√©se √©rdek√©ben.

Legálisak a lottójátékok Németországban?
Lottótörvény Németországban

Lottótörvény Németországban

N√©metorsz√°g szigor√ļ adatv√©delmi t√∂rv√©nyekkel rendelkezik, amelyeket a lott√≥t√°rsas√°goknak be kell tartaniuk. B√°r jogosultak gyŇĪjteni a j√°t√©kosok adatait, p√©ld√°ul neveket, c√≠meket √©s sz√°ml√°z√°si inform√°ci√≥kat, t√∂r√∂lni√ľk kell azokat, amint a sorsol√°s v√©get √©rt.

A n√©metorsz√°gi lott√≥szervezŇĎknek tilos marketing jellegŇĪ e-maileket k√ľldeni az √°llampolg√°roknak, hacsak nem adt√°k √©rv√©nyes hozz√°j√°rul√°sukat ezek fogad√°s√°hoz. De ez nem k√∂telezŇĎ, ha a szervezet m√°r szerzŇĎd√©ses kapcsolatot l√©tes√≠tett a c√≠mzettel.

Nevezetesen, a n√©met t√∂rv√©nyek enged√©lyezik a j√≥t√©konys√°gi lott√≥z√°st. Ezen j√°t√©kok ad√≥ja a forgalom 16,67%-a. Ennek ellen√©re a r√©sztvevŇĎknek √©s a szervezŇĎknek k√ľl√∂nb√∂zŇĎ elŇĎre meghat√°rozott felt√©teleknek kell megfelelni√ľk. A j√≥t√©konys√°gi lott√≥ nagyszerŇĪ p√©ld√°ja ebben az orsz√°gban a Deutsche Postcode Lotterie, amelyet 2016-ban alap√≠tottak.

C√©lja az volt, hogy maximaliz√°lja a figyelmet a j√≥t√©konys√°gi szervezetekrŇĎl az orsz√°gban, √©s finansz√≠rozza az oktat√°ssal, az emberi jogokkal √©s szabads√°gokkal, a term√©szetv√©delemmel, a t√°rsadalmi harm√≥ni√°val √©s az √°llatok j√≥l√©t√©vel kapcsolatos projekteket.

Lottótörvény Németországban
Lottójátékok Németországban

Lottójátékok Németországban

A n√©metorsz√°gi lott√≥vil√°got szab√°lyoz√≥ t√∂rv√©nyjavaslatok egyike a Race Betting and Lottery Act, amely szab√°lyozza a lott√≥tev√©kenys√©gek tervez√©s√©t. Tartalmazza tov√°bb√° a fogad√°s minden form√°j√°nak megad√≥ztat√°s√°ra vonatkoz√≥ rendelkez√©seket, bele√©rtve a sorsj√°t√©kokat is. √Āltal√°ban ezek a j√°t√©kok a teljes t√©t 20%-√°val ad√≥znak.

A szerencsej√°t√©kokr√≥l sz√≥l√≥ 2021-es √°llamszerzŇĎd√©s szint√©n jelentŇĎs szerepet j√°tszik a lott√≥z√°sban ebben az orsz√°gban. Kimondja, hogy (2021. j√ļnius v√©g√©tŇĎl) a t√∂rv√©ny egy √©vvel meghosszabb√≠tja a jelenlegi lott√≥enged√©lyeket. Ez a szerzŇĎd√©s √≥va int a f√©lrevezetŇĎ rekl√°mokt√≥l, valamint a kiskor√ļak √©s szerencsej√°t√©k-f√ľggŇĎk lott√≥z√°sra val√≥ b√°tor√≠t√°s√°t√≥l.

A lott√≥szervezŇĎknek meg kell tanulniuk az √°llamk√∂zi szerzŇĎd√©st is, amely meghat√°rozza a lott√≥ fogalm√°t, √©s annak k√∂telezŇĎ elemeit, t√∂bbek k√∂z√∂tt:

 • LehetŇĎs√©g egy meghat√°rozott p√©nzd√≠j megnyer√©s√©re.
 • Egy adott fizet√©s.
 • "A szem√©lyek t√∂bbs√©ge", ami azt jelenti, hogy a sorsol√°st a
 • nyilv√°noss√°g vagy egy nagyobb elŇĎre eld√∂nt√∂tt n√©pess√©g.

Ezen követelmények ismerete hasznos a németországi legális sorsolások szervezésekor.

Lottójátékok Németországban
A német játékosok kedvenc lottójátékai

A német játékosok kedvenc lottójátékai

√ćme n√©h√°ny a legt√∂bb n√©met √°ltal elismert lott√≥j√°t√©k:

6. és 49. lottó

T√∂bb mint √∂t √©vtizeddel ezelŇĎtt alakult meg a n√©met lott√≥ ma az egyik legn√©pszerŇĪbb eur√≥pai lott√≥. A legt√∂bb j√°t√©kos ezt r√©szes√≠ti elŇĎnyben, mint sok m√°s, mert magas jutalmakkal rendelkezik, √©s egyszerŇĪ. A lott√≥ sorsol√°sa szerd√°n √©s szombaton t√∂rt√©nik, √©s kilenc nyerem√©nykateg√≥ria van.

Powerball

A n√©metek is sz√≠vesen vesznek r√©szt ezen a lott√≥n, ami Florid√°ban t√∂rt√©nik. Ak√°rcsak a n√©met lott√≥n√°l, A Powerball√© sorsol√°si idŇĎ minden h√©ten szerd√°n √©s szombaton. A n√©met sz√©khelyŇĪ j√°t√©kosok √©s m√°sok az Egyes√ľlt √Āllamokban szabadon v√°s√°rolhatj√°k meg jegyeiket online, hogy es√©ly√ľk legyen a jackpot megnyer√©s√©re.

Eurojackpot

N√©metorsz√°g a r√©sztvevŇĎ orsz√°gok k√∂z√∂tt van Eurojackpot M√≠g alapjackpotja 10 milli√≥ eur√≥n√°l kezdŇĎdik, elk√©pesztŇĎ 10 milli√≥ eur√≥ra is kiterjedhet!

El Gordo

Ennek a spanyol lott√≥nak a n√©pszerŇĪs√©ge N√©metorsz√°gban az √©vek sor√°n fokozatosan nŇĎtt. Vil√°gszerte az egyik legnagyobb kar√°csonyi lott√≥, amelyen t√∂bb mint 140 orsz√°g vesz r√©szt. A sorsol√°s minden √©v december 22-√©n t√∂rt√©nik.

Figyelemre m√©lt√≥, hogy a n√©metek nem korl√°toz√≥dnak kiz√°r√≥lag ezekre a lott√≥z√≥kra. H√≠rnev√ľk van arr√≥l, hogy r√©szt vesznek m√°sokban, p√©ld√°ul a Spiel 77-ben, a Lotto 5-ben √©s a EuroMillions.

A német játékosok kedvenc lottójátékai
Fizetési módok Németországban

Fizetési módok Németországban

A n√©metorsz√°gi sz√©khelyŇĪ fogad√≥k tŇĎke√°tt√©tel k√ľl√∂nb√∂zŇĎ fizet√©si lehetŇĎs√©gek hogy be- √©s kifizet√©seket hajtsanak v√©gre az ŇĎket felkarol√≥ legjobb online lott√≥oldalakon. A legkedveltebb helyiek a Sofort, a Klarna, a Ratepay, a Comdirect, a Revolut √©s a Giropay. A n√©met lott√≥rajong√≥k a nemzetk√∂zi befizet√©si √©s kifizet√©si m√≥dok sz√©les list√°j√°val is rendelkez√©s√ľkre √°llnak, bele√©rtve a k√∂vetkezŇĎket.

 • PayPal
 • Neteller
 • Skrill
 • Megb√≠zhat√≥an
 • V√≠zum
 • MasterCard
 • Zimpler
 • EcoCard
 • EcoPayz
 • Jeton
 • Paysafecard

Mik√∂zben a fogad√≥k arra k√©sz√ľlnek, hogy hasznot h√ļzzanak ezekbŇĎl a fizet√©si lehetŇĎs√©gekbŇĎl, elengedhetetlen, hogy m√©lyre √°ss√°k ŇĎket, hogy meg√©rts√©k, hogyan mŇĪk√∂dnek, milyen elŇĎny√∂kkel j√°rnak, √©s milyen h√°tr√°nyaik vannak. Ezek az adatok hasznosak, amikor kiv√°lasztj√°k a legmegfelelŇĎbb befizet√©si vagy kifizet√©si m√≥dot, amikor elkezdenek j√°tszani a n√©met lott√≥n. N√©h√°ny k√©rd√©s, amelyet a fogad√≥knak fel kell tenni√ľk maguknak:

 • Mi a prefer√°lt fizet√©si m√≥d feldolgoz√°si ideje?
 • Kell-e valamilyen szolg√°ltat√°si d√≠jat fizetni√ľk a sikeres befizet√©s√©rt √©s kifizet√©s√©rt?
 • Biztons√°gos √©s j√≥ h√≠rŇĪ a fizet√©si rendszer?
 • A befizet√©si/kifizet√©si lehetŇĎs√©g mobilalkalmaz√°ssal is j√°r?
 • K√∂nnyen haszn√°lhat√≥ a fizet√©si m√≥d, √©s rendelkezik-e megb√≠zhat√≥ √ľgyf√©lszolg√°lattal a haszn√°lhat√≥s√°g jav√≠t√°sa √©rdek√©ben?

MielŇĎtt egy n√©met lott√≥j√°t√©kos egy adott fizet√©si rendszer haszn√°lata mellett d√∂ntene, √°t kell tekintenie a lott√≥oldal√°nak haszn√°lat√°ra vonatkoz√≥ felt√©teleit.

Fizetési módok Németországban
GYIK

GYIK

Melyek a legsikeresebb lottó Németországban?

A Lotto 6 aus 49, amelyet a legt√∂bben n√©met lott√≥k√©nt ismernek, tov√°bbra is az orsz√°g egyik legr√©gebbi, legn√©pszerŇĪbb √©s legj√∂vedelmezŇĎbb lott√≥ja. N√©metek milli√≥i v√°s√°rolj√°k meg a jegyeket, hogy szerencs√©t pr√≥b√°ljanak. Tov√°bbi sz√©les k√∂rben ismert lott√≥ ebben az eur√≥pai orsz√°gban az Eurojackpot, a Spiel 77, a Powerball √©s az El Gordo.

Tehet valamit egy német fogadó, hogy megnyerje a lottón?

Noha a n√©metorsz√°gi lott√≥j√°t√©kosok nem tudj√°k megalkotni a t√∂k√©letes strat√©gi√°t a gyŇĎzelem √≠g√©ret√©re, n√©h√°ny tippet megfontolhatnak, hogy maximaliz√°lj√°k es√©lyeiket, hogy hazavigy√©k a nagy jackpotokat. Ezek k√∂z√© tartozik a t√∂bb jegybe val√≥ befektet√©s √©s a n√©pszerŇĪtlen lott√≥j√°t√©kok v√°laszt√°sa.

Miért élvezik a németek a lottót?

A legt√∂bb N√©metorsz√°gban √©lŇĎ fogad√≥ nem tud betelni a lott√≥val, mert rendk√≠v√ľl izgalmas √©s k√∂nnyŇĪ j√°tszani.

Mikor a legalkalmasabb idŇĎ a n√©met fogad√≥k sz√°m√°ra a lott√≥z√°sra?

A n√©metek sz√°m√°ra a lott√≥szelv√©nyek v√°s√°rl√°s√°nak leg√©sszerŇĪbb idŇĎpontja az, amikor a fŇĎnyerem√©ny hatalmas. M√©g √≠gy is √©rdemes megjegyezni, hogy ez lott√≥m√°ni√°t kelt, fokozza a versenyt √©s a nyerem√©ny m√°s r√©sztvevŇĎkkel val√≥ megoszt√°s√°nak lehetŇĎs√©g√©t.

Hogyan választhatják ki a lottó szerelmesei a számukra legkényelmesebb fizetési rendszert?

A n√©metorsz√°gi lott√≥j√°t√©kosok a legjobb fizet√©si m√≥dokat √©rhetik el, ha √ľgyelnek az olyan nagyszerŇĪ funkci√≥kra, mint a biztons√°g, a gyors feldolgoz√°si idŇĎ, az alacsony/nincs szolg√°ltat√°si d√≠jak √©s a kiv√°l√≥ √ľgyf√©lszolg√°lati csapat.

GYIK