Hírek

August 23, 2022

A lottó nyertese küzd a 270 000 dolláros nyereményért

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Szerencse és fájdalom keveréke ért egy algériai férfit, miután 270 000 dollárt nyert lottó váratlan esemény Belgiumban. Az ismeretlen, 28 éves férfi a hatalmas nyereményt egy mindössze 5 dollár értékű kaparós sorsjegyből nyerte. Nehézségei vannak azonban a nyeremény átvételével, mivel Belgiumban nem regisztrált személy.

A lottó nyertese küzd a 270 000 dolláros nyereményért

Papírhiánya azt jelenti, hogy nem tud bankszámlát nyitni, ami szükséges a 100 000 dollárt meghaladó lottó kifizetések fogadásához. Ez a férfit dilemma elé állította, és azon töprengett, hogy jelenleg szerencsés-e vagy balszerencsés.

Alternatív követelési csatornák

A lottónyertes, aki kétségbeesetten szerette volna összeszedni az általa életet megváltoztató összeget, egy megfelelő dokumentációval rendelkező barátja segítségével próbálta átvenni számára a nyereményt Brüsszelben. A hatóságok azonban a jegylopás gyanújával letartóztatták az említett barátot és egy ismerősét. Később elengedték őket, miután a győztes elismerte, hogy az ő jóváhagyásával próbálkoztak.

A nyertes most egy ügyvéd, Alexander Verstraete szolgáltatásait vette igénybe, hogy segítse őt a nyomában. Verstraete már előrelépett. Rávette a hatóságokat, hogy kötelezzék el magukat, hogy addig nem deportálják a győztest, amíg meg nem kapja a vagyonát. Az ügyvéd segít a nyertesnek abban, hogy kapcsolatba lépjen algériai rokonával a megfelelő dokumentáció feldolgozása érdekében. Az AFP jelentései szerint a lottó nem tárta fel előttük a fizetés feldolgozásához szükséges dokumentumokat.

Érdekes nézni, hogyan alakul a 2022. áprilisi esemény, de legalább dicséretes a belga hatóságok kedvessége, hogy hagyták ácsorogni.

Őrült szerencsevadászat

Míg a lottónyeremény színtiszta szerencse, az algériai férfi valóban űzte. Elhagyta otthonát ország év elején, és hajóval utazott Spanyolországba. A két partvonal közötti legrövidebb átkelés egy 9 órás út, amely akár 15 órát is igénybe vehet. És ez egy jó és legális hajón van.

Ezután gyalog átszelte Spanyolországot és Franciaországot, mielőtt belépett Belgiumba, ahol Zeebrugge kikötőjében vásárolta meg a szerencsés jegyet. Érdekes belegondolni, mi járhatott a fejében, amikor megvette a jegyet, valószínűleg pénzszűkében és fáradtan. Egy bruges-i bíróság, abban a régióban, ahol a jegyet vásárolták, az ügy megoldásáig őrzi a jegyet.

A győztes eredeti úti célja az Egyesült Királyság volt, de úgy tűnik, a hölgy szerencse meggyőzte, hogy Belgiumban telepedjen le. Azt mondja, a pénzdíjat arra fogja fordítani, hogy életet teremtsen magának Belgiumban. Feleséget keres és családot alapít. Humoros érzülettel, amely a rugalmasságát mutatja, hangsúlyozza, hogy inkább a szívével, mint a pénzével szeretne feleséget találni.

A lottó feltételek ismét útban vannak

Ez az incidens ismét előtérbe helyezi, hogy a feltételek milyen akadályt jelenthetnek még egy jogos győzelem esetén is. Amikor megvette a jegyet, valószínűleg a fizetési követelmények jártak az algériai fejében. Most újabb küzdelmet kell átélnie, hogy megszerezze készpénzét.

Bár kellemes fájdalom benne lenni, mindig fontos, hogy a játékosok megismerkedjenek a versenyfeltételekkel, mielőtt elkezdenének játszani. Ha lehetséges, mindig tartsa be ezeket a feltételeket a kezdetektől fogva. Sok fájdalomtól és költségtől kíméli meg az embert egy nagy győzelem esetén.

Remélhetőleg az algériai (esetleg a leendő belga) megkapja a nyereményét anélkül, hogy túl sokat költene a nyomon követési folyamatra. És valóra váltja a jó életre vonatkozó kívánságát.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!
2024-05-20

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!

Hírek