A legnépszerűbb lottózók világszerte 2023

A lottó sok országban a szerencsejáték legális formája, de nem mindegyikben. A sorsjegyeket gyakran állami fenntartású szervezetek értékesítik, és a jegyeladásokból származó pénzt állami projektek finanszírozására fordítják. A sorsolás azonban bizonyos országokban nem engedélyezett, a legtöbb más országban pedig minden online lottót az adott ország törvényei szabályoznak.

Legális a lottózás mindaddig, amíg egy személy betöltötte az ország törvényei és rendeletei által meghatározott korhatárt. A lottójátékok kötelező korhatára változó, de általában 18 év feletti. A lottó az Egyesült Államok legtöbb részén legális, Alabama, Alaszka, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah és Wyoming kivételével.

A legnépszerűbb lottózók világszerte 2023
1xBet
Szerezze meg bónuszát!

18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek

TheLotter
TheLotter:Havi kaparós sorsjegyek!

18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek

Németország
de flag

Németország

Országszerte rajongók ezrei miatt a lottó Németország egyik legnépszerűbb és legszórakoztatóbb fogadási formája. Míg egyes játékosok a főnyereményre szegezve keresik fel a legjobb lottóoldalakat, másokat azért szeretnek, hogy jól érezzék magukat, és megérdemelt levegőt kapjanak mozgalmas munkájukból.

Mutasson többet
Egyesült Államok

Az amerikai lottózóknak hosszú, gazdag hagyománya van a fontos közmunkák és szociális jóléti projektek támogatásában. 1776 óta az Egyesült Államok kormánya lottójátékokkal gyűjtött pénzt, kezdve a függetlenségi háborúval, amelyet az ország egyik első lottójának bevételéből finanszíroztak.

Mutasson többet
Románia

A román szerencsejáték és lottó története a 19. század elejéig vezethető vissza, amikor is megalapították a híres román nemzeti lottót. Ekkor a román egyház lottózókkal gyűjtött adományokat a közösségek elszegényedett családjai számára. Abban az időszakban azonban a nyeremények nem voltak készpénzben. A nyeremények háztartási cikkek voltak, legyen szó kellékekről, ruházatról vagy szövetről. Ez az volt, hogy segítsék a családokat a mindennapi életükben.

Mutasson többet
Franciaország

Annak ellenére, hogy az online lottóoldalakat Franciaországban szabályozzák és ellenőrzik, az előírások kevésbé szigorúak, mint a legtöbb más európai országban. Így a játékosok különféle játékokat élvezhetnek a lottóország legjobb lottó online oldalain.

Mutasson többet
Szlovákia

A lottózás nagyon kifizetődő lehet az általa keltett jó érzés szempontjából. Például a Mega Millions, EuroMillions vagy Powerball játékban való részvétel önmagában is kifizetődő, mivel ezek a világ legrangosabb játékok közé tartoznak. Emellett a lottón való részvétel egyike azon kevés törvényes módnak, amellyel akár 2 dollárt is befektethet, és milliókat nyerhet.

Mutasson többet
Ausztria

Ausztriában számos különféle lottó létezik, amelyeken az emberek heti rendszerességgel játszhatnak. A lottó általában rendkívül népszerűvé vált Európa-szerte az elmúlt években, Ausztriában pedig több közül is lehet válogatni. Németül az „Osterreichische Lotterien” az a cím, amelyet a kormány alapított és szabadalmaztatott, hogy az országban minden lottót levezessenek. 1986 óta felügyelnek minden lottótevékenységet és néhány egyéb szerencsejátékot.

Mutasson többet
Szlovénia

A szlovén szerencsejátékosok annyi szerencsejátékot élvezhetnek, amennyit csak tudnak online. És bár a kaszinójátékok, mint például a rulett, a blackjack és a baccarat tömegeket vonzanak az országban, a lottójátékok a hab a tortán. A Slovenia Lottery, más néven Loterija Slovenije sikere ékes bizonyítéka annak, hogy a szerencsejátéknak ez a formája sok játékos kedvence az országban.

Mutasson többet
Ukrajna

Ukrajna Kelet-Európa legnagyobb országa, számos természeti erőforrással és folyóval rendelkezik. Fehéroroszország, Oroszország, Lengyelország, Moldova, Szlovákia, Magyarország és Románia határos az országgal. Ukrajna keleti szláv kultúrájáról ismert, és az évek során számos birodalom közötti hatalmi harcoknak volt tanúja. Az ország 2020-ban újra legalizálta az online lottójátékokat, biztonságossá téve azokat a játékosok számára. Az ukrajnai játékosok csak érvényes ukrajnai engedéllyel játszhatnak online a legjobb lottóoldalakon. Az ukránok teljes szabadsággal játszhatnak nemzetközi szolgáltatókkal is.

Mutasson többet

Egyesült Királyság

Országok, ahol a lottó nem legális

Országok, ahol a lottó nem legális

Bizonyos országokban a lottó illegális, mint például Banglades, Brunei, Kambodzsa, Makaó, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek. A törvénytelenség oka ezekben az országokban, hogy kormányaik úgy érezték, ez irreális reményérzetet és a gazdagság illúzióját kelti a polgárokban.

Vannak országok, ahol vagy operátori engedély szükséges, vagy az állam szervezi a lottót, mint például Afganisztán, Algéria, Angola, Azerbajdzsán, Bahrein, Banglades, Fehéroroszország, Bolívia, Botswana, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Kamerun, Kína (kivéve Hongkong és Makaó), Kolumbia, Costa Rica és Kuba.

Országok, ahol a lottó nem legális
Lottó szerte a világon

Lottó szerte a világon

Az alábbiakban bemutatunk néhány szempontot online lottóoldalak a világ különböző részein.

Nemzetközi lottó

Nemzetközi lottó a szerencsejátékok egyre népszerűbb formáivá váltak, mivel könnyen játszhatók. A számok online kiválaszthatók, és ez a játékos tartózkodási helyétől függetlenül történik. A játékosoknak lehetőségük van több nyerési esélyt szerezni több jegy birtokában, amit egyetlen vásárlással is megtehet.

Sőt, számos játék közül választhat, nagyobb választékkal és különböző nyerési esélyekkel. A játékos kiválaszthatja a játszandó sorok számát és a fogadni kívánt érmék számát is. Ez lehetővé teszi, hogy annyit vagy keveset fogadjon, így a játékos nagyobb esélyt ad a nyerésre.

Minden nemzet lottózik?

Egy friss felmérés szerint legalább 176 országban, köztük az Egyesült Államokban is lottóznak online az emberek. Egyes országok nemzeti bevételeik részeként a lottójátékokat veszik igénybe, ahol azok legálisak, míg mások szórakozásként használják őket.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a lottójátékok Ázsiában és Afrikában a legelterjedtebbek. Mivel ezekben a régiókban az emberek korlátozott jövedelemmel rendelkeznek, a lottókra támaszkodnak, hogy pénzt keressenek.

Milyen hasonlóságok vannak az online lottózók közt szerte a világon?

Sok hasonlóság van az online lottójátékokban szerte a világon. Mindegyiküknek az az egyik célja, hogy pénzt gyűjtsön jótékonysági szervezeteknek, és hasonló számkiválasztási rendszert használjon.

A legtöbb lottó szerte a világon sorsolási rendszeren alapul. Ez azt jelenti, hogy egy számítógép vagy ember kiválaszt egy számot, majd azt megkapja a játékos. A nyerési esély a játékosok számától és a kihúzott számtól függ. Minél több számot húznak ki, annál kevésbé valószínű, hogy valamelyik játékos nyer.

Lottó szerte a világon
Milyen különbségek vannak a világ online lottójátékaiban?

Milyen különbségek vannak a világ online lottójátékaiban?

Az online lottó világában az a különbség, hogy egyes országokban korlátozások vonatkoznak arra, hogy ki játszhat és mennyit nyerhet. Egy másik különbség az, hogy egyes lottójátékok állami, míg mások magánszervezetek.

A játékos a világ bármely lottójátékára online vásárolhat jegyet hitelkártya vagy a Paypal számla, de előfordulhat, hogy nem igényelhetik nyereményüket, ha azon államokon kívül élnek, ahol a lottót kínálják.

Az Egyesült Államokban sok különböző cég kínál online lottójátékokat, mindegyiknek megvannak a maga szabályai és korlátozásai. Ez a verseny alacsonyabb jegyárakat, valamint rugalmasabb szabályokat eredményez. Az ázsiai online lottójátékokat jellemzően egyetlen vállalat működteti, amely monopóliummal rendelkezhet a piacon.

Milyen különbségek vannak a világ online lottójátékaiban?
Mely országok lottóznak a legtöbbet?

Mely országok lottóznak a legtöbbet?

A legtöbb országban van legalább valamilyen szerencsejáték. Az Egészségügyi Világszervezet által végzett tanulmány becslése szerint a világ felnőtt lakosságának 1%-a, azaz 155 millió ember szeret szerencsejátékokat játszani, és szeretnek a legjobb online lottóoldalakon játszani.

A szerencsejáték a legelterjedtebb azokban az országokban, ahol magas a GDP és alacsony az egy főre jutó jövedelem. Az olyan országokban, mint az Egyesült Államok és Ausztrália, magas az egy főre jutó GDP és alacsony a szerencsejáték-prevalencia, míg az olyan országokban, mint Vietnam és Kína, alacsony az egy főre jutó GDP és magas a szerencsejáték-prevalencia.

Az Egyesült Államokon kívül Ausztrália, Új-Zéland, Szingapúr, Indonézia, Kanada és Tajvan számos szerencsejátékossal játszanak a legjobb lottóoldalakon.

A szerencsejáték a világ számos országában legális és szabályozott, de a legelterjedtebb azokban az országokban, ahol liberális hozzáállás a szerencsejátékokhoz. Ezek az országok a következők:

 • Ausztrália
 • Kanada
 • Costa Rica
 • Cseh Köztársaság
 • Dánia
 • Finnország
 • Franciaország
 • Németország
 • Olaszország
 • Japán
 • Lettország
 • Litvánia
 • Luxemburg
 • Új Zéland
 • Norvégia

Az online sorsolások népszerűek az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. Az online lottójátékok népszerűsége az elmúlt években növekszik. Kínában az online lottózók száma meghaladta az 1 milliárdot 2020-ban.

Az online lottóoldalak játékai világszerte népszerűek, köztük olyan országokban, mint India, Kína, Malajzia, Kanada és a Fülöp-szigetek.

Mely országok lottóznak a legtöbbet?