Útmutató az EuroMillions játékhoz és megnyeréséhez

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Az EuroMillions lottó globális jelenség és az európai szerencsejáték-ipar koronaékköve. Az egész Európára kiterjedő lottón a játékosok már két euróért nevezhetnek, a főnyeremény pedig 190 millió euró.

Még ha nem is nyeri meg a jackpotot, az EuroMillions lenyűgöző vigasztaló jutalmakat kínál. Ha többet szeretne megtudni, olvassa el.

Ez az átfogó lottó-útmutató választ ad minden kérdésére, amely az EuroMillions, valamint a SuperDraws, a bónuszjátékok, a nyeremények és egyebek kapcsán felmerülhet.

Mi az EuroMillions?

Az EuroMillions egy transznacionális lottó, amelyhez hét helyes szám szükséges a főnyeremény megnyeréséhez. 2004. február 7-én indította útjára a francia Française des Jeux, a spanyol Loterías y Apuestas del Estado és az Egyesült Királyság Camelot. A játék jelenleg Andorrában, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban (beleértve a tengerentúli régiókat és közösségeket), Írországban, a Man-szigeten, Liechtensteinben, Luxemburgban, Monacóban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban elérhető játékosok számára.

A játék formátuma egyszerű: a játékosok választanak öt fő számot 1-től 50-ig, és két további számot, úgynevezett "Lucky Stars"-ot, egy külön 1-től 12-ig terjedő készletből. A jackpot megnyeréséhez a játékosnak meg kell egyeznie mind a hét számmal. húzott. A nyeremény minden alkalommal növekszik, amikor a jackpotot nem nyerik el, ami nagyon nagy, gyakran több száz millió eurót is elérő jackpothoz vezet.

Az EuroMillions népszerűsége részben a nagy jackpotoknak köszönhető, és Európa egyik leghíresebb lottójává vált. A játék számos multimilliomost termelt ki, és továbbra is vonzza a játékosokat életet megváltoztató győzelmek kilátásaival.

Mikor dönt az EuroMillions?

Az EuroMillions lottó sorsolására hetente kétszer kerül sor, kedden és pénteken, párizsi idő szerint 20:45-kor. A sorsolás eredményei pénteken és kedden este 23 órakor válnak elérhetővé, és közzéteszik a kiskereskedők és a médiák számára. Megtalálhatod a EuroMillions legújabb eredményei a legtöbb lottóoldalon, és egy dedikált ellenőrző segítségével biztosíthatja a számok pontosságát. Ez az ellenőrzés gyorsan és egyszerűen megállapítja, hogy a kiválasztott számok egyeznek-e a nyerő kombinációval.

A lottók már nem olyan népszerűek a televízióban, mint korábban, és az EuroMillions lottó kimenetele már nem szerepel széles körben a nemzeti televíziós programokban vagy az újságok címlapján. Az internetnek köszönhetően azonban most könnyebben elérhetőek, mint valaha.

Mikor lesz az EuroMillions SuperDraw?

Az összes EuroMillions rajz közül a SuperDraw-t szeretnéd a legszívesebben megnyerni. Az EuroMillions-győztesnek lenni nem csupán választás kérdése, bár ha jobban is próbálkozol, akkor itt az ideje.

Szóval, mi különbözteti meg pontosan a SuperDraw-t?

 • Az egyik előny, hogy a nyeremény mindig legalább kilenc számjegyű. Ez minimum százmillió euró.
 • Hatalmas figyelem és nyüzsgés övezi az EuroMillions SuperDraw-t. Zavart okoz a lottószelvények vásárlásában, és a nyereményt hihetetlenül 100 millió euróra emeli.
 • Ha az EuroMillions főnyereményét nem nyerik meg, az felborul, és a jegyekért folytatott őrült roham folytatódik. Amint eléri a 190 000 000 eurót, a további emelések megszűnnek.
 • A SuperDraw az EuroMillions történetének legnagyobb nyereményei közé tartozik, és ahogy a lottó népszerűsége és elterjedése nő, ezek a sorsolások egyre gyakrabban történnek.

Tartsa szemmel az EuroMillions történeteket, hogy meghatározza, mikor lesznek a következő rajzok.

Hogyan működik az EuroMillions?

Sokan, akik még soha nem játszottak az EuroMillions lottón vagy hasonló lottókon, zavarónak találhatják. Elgondolkodhatnak azon, hogy egy több európai országban működő lottó milyen támogatást nyújt. Kérdéseik lehetnek azzal kapcsolatban is, hogy bizonyos nemzetek miért jogosultak bónuszjátékokra, míg mások miért nem. Ezen túlmenően, ha csak felhatalmazott eladóktól vásárolhat jegyeket, akkor lehet, hogy nem világos, hogyan érhetők el az interneten.

Az EuroMillions lottó egyetlen cég tulajdona sem. Ehelyett a részt vevő országok legnagyobb nemzeti lottószolgáltatói, például az Egyesült Királyságbeli Camelot által irányított együttműködésről van szó. Minden vállalatot jóváhagyott a megfelelő állami lottó, hogy törvényes lottójátékokat biztosítson. Erőforrásaik összevonásával egy hatalmas lottót hoztak létre – az EuroMillions-t.

Amikor jegyet vásárol az EuroMillionsre az Egyesült Királyságban, a Camelot, mint üzemeltető, részesedik a bevételből. Ezt a bevételt különböző projektek finanszírozására használják fel az Egyesült Királyságon belül, akárcsak az Egyesült Királyságban UK Lotto. Hasonlóképpen, ha Franciaországban vagy bármely más részt vevő országban vásárol jegyet, vásárlása hozzájárul az adott országban zajló projektek finanszírozásához.

A szolgáltatók további játékokat kínálhatnak az eladások növelése érdekében. Például Camelot futtathat egy extra játékot, hogy többletbevételt generáljon, amely bőven fedezi a többletköltségeket. Ez az egyik módja annak, hogy a bónuszjátékokat meghatározzák és felajánlják a jogosult országoknak.

Extra EuroMillions események az Egyesült Királyságban

Írország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Belgium, Luxemburg és Svájc is kínálja az EuroMillions lottót. A következő játékok azonban kizárólag az Egyesült Királyságra vonatkoznak.

UK Millionaire Maker

Ha EuroMillions jegyet vásárol az Egyesült Királyságban, automatikusan részt vesz a UK Millionaire Maker sorsolásán. A részvételhez nem kell mást tennie, mint egy kis, 2,50 GBP összegű díjat fizetnie.

A jegyen szereplő minden számsornak megvan a maga egyedi, kilencjegyű kódja, amelyet a jegye alján talál.

A Millionaire Maker eredményeinek ellenőrzéséhez vigye be jegyét az üzletkötőhöz, vagy használja az EuroMillions ellenőrzőjét. Ha online játszol, e-mailben értesítünk, ha nyersz.

Az 1 000 000 GBP értékű nyeremény igényléséhez helyesen kell beírnia a kilenc karaktert a megadott sorrendben.

EuroMillions HotPicks

Az EuroMillions HotPicks egy lottójáték, amely önállóan is játszható. Eredményei azonban az EuroMillions eredményein alapulnak. Kiválaszthat egy-öt elsődleges számot, és megpróbálhatja párosítani őket a nyerőszámokkal. Minden belépő 1,50 fontba kerül. A játék megnyeréséhez elengedhetetlen, hogy az összes kiválasztott számot a nyerőszámokkal párosítsa.

Ha személyesen szeretne jegyet vásárolni, akkor azokat a jogosult országok valamelyikében található hivatalos eladótól kell megvásárolnia. Ennek eredményeként a görög lottószervezet nem vesz részt, nem részesülhet a jegyek értékesítéséből, és nem is érdekelt abban.

Hol illenek az online lottóboltok?

A szolgáltatók működésének sajátosságai helyenként változnak. Az állami lottó több internetes kaszinó tulajdonosa vagy felelőse. Másrészt egyes oldalak lehetővé teszik, hogy ugyanúgy "fogadjon a lottó kimenetelére", ahogyan egy futballmeccs eredményére fogadhatna.

A fogadás ugyanúgy működik, mint a koncertjegy vásárlása. Ezenkívül az EuroMillions divízió díjainak megfelelő jutalmakat biztosítanak. Minden pontosan úgy tűnik, mintha egy törvényes eladótól tenne.

EuroMillions szabályok

A játékosok öt fő számot választanak 1-től 50-ig, és két szerencsecsillag-számot 1-től 12-ig. A nyeréshez össze kell párosítani a kiválasztott szerencseszámokat a kisorsolt számokkal. Ha mind a hét számot egyezik, akkor megnyeri a jackpot egy részét, amely 17 millió eurótól (körülbelül 14 millió GBP) kezdődik, és továbbvihető, ha nem érvényesítik.

A jackpot mellett 12 kisebb jutalomszint is van, így akkor is nyerhet, ha az elsődleges számok közül csak kettőt egyezik meg.

Itt vannak az EuroMillions lottó nyereményei és esélyei.

Egyező számokNyereményalap RészvényEsélyÁtl. nyereményösszeg/sorsolás
5 + 2 szerencsés csillag50%1 a 139 838 160-ból57 977 286,83 GBP
5 + 1 szerencsecsillag2,61%1 a 6 991 908-hoz268 955,13 GBP
50,61%1: 3,107,514,6729 307,58 GBP
4 + 2 szerencsés csillag0,19%1 a 621 502,93-ból1655,22 GBP
4 + 1 szerencsecsillag0,35%1: 31 075,1597,43 GBP
3 + 2 szerencsés csillag0,37%1 a 14 125,07-ben56,55 GBP
40,26%1 a 13 811,18-ban33,16 GBP
2 + 2 szerencsés csillag1,30%1 a 985,47-ben11,29 GBP
3 + 1 szerencsecsillag1,45%1 a 706.25-ben8,52 GBP
32,70%1 a 313,89-ben7,07 GBP
1 + 2 szerencsés csillag3,27%1 a 187,71-ben5,76 GBP
2 + 1 szerencsecsillag10,30%1 a 49,27-ben4,47 GBP
216,59%1 a 21.9-ben2,71 GBP

A lehetséges számkombinációk ugyanazok maradnak, függetlenül a játékosok teljes számától. Ha egynél több személy választja ki a nyerőszámokat, a pot egyenlően oszlik el közöttük.

Ezért, ha a jackpotért játszik, a A kevesebb közös szám kiválasztásán alapuló stratégia növelheti a nyerési esélyeit.

Ön is lehet a számítógép véletlenszerűen válassza ki a számokat. Az EuroMillions ezt a választást Lucky Dip-nek nevezi.

EuroMillion díjak igénylése

A nyeremény átvételéhez fel kell mutatnia a nyertes jegyet. Az EuroMillions-ban nyert díjakat országtól függően többféleképpen is igényelhetik. Ez a táblázat részletezi, hogy a nyerteseknek mikor kell jutalmat igényelniük, és milyen következményekkel jár, ha ezt a megadott időpontig nem teszik meg.

OrszágIgénylési időszakMi lesz az át nem vett nyereményekből
Ausztria3 évA pénzeszközöket három évig visszaforgatták a lottóba, mielőtt a megnövekedett nyereményösszeg kifizetésére használták fel.
Belgium20 hétVisszahozták a belga nemzeti lottóhoz.
Franciaország60 napSpeciális promóciók támogatására szolgál, így egy héten belül egy maroknyi milliomost hoztak létre.
Írország90 napVisszaadják az Irish National Lottery-nek, hogy játékait reklámozzák, ami jótékonysági célokat szolgál.
Luxemburg60 napVisszakerült a lottó tartalékalapjába.
Portugália90 napA lisszaboni székhelyű Santa Casa da Misericórdia jótékonysági szervezetnek adományozták, amely kórházakat üzemeltet és más jó célokat támogat.
Spanyolország3 hónapAdományozták az államkincstárnak.
Svájc26 hétVisszaadományozva a lottón a jövőbeni jótékonysági ajándékokra.
Egyesült Királyság180 napAdományozva az Országos Lottó Jó Ügyek Alapjának.

Hogyan válasszunk EuroMillions lottó stratégiát

Az EuroMillions sorsolásán minden lehetséges számkombináció egyenlő eséllyel kerül kiválasztásra. Bár valószínűtlennek tűnhet, egy hét véletlenszerűen kiválasztott számot egyenlően elválasztott szelvénynek ugyanolyan esélye van a nyerésre, mint egy hét egymást követő számot tartalmazó jegynek.

Az EuroMillions megnyerésének esélye azonos, akár Lucky Dip-t, akár online EuroMillions lottóútmutatót használ a számok kiválasztásához.

Melyek a leggyakrabban rajzolt számok?

Az EuroMillions és más lottó legnépszerűbb keresőkifejezései gyakran a leggyakrabban kihúzott számokra összpontosítanak. A Google, a Bing és a többi keresőmotor gyakori lekérdezései közé tartozik a "legjobb EuroMillions számok" és "mik a leggyakoribb EuroMillions számok".

Az alábbiakban áttekintünk néhány EuroMillions-t hideg és meleg számok, amelyek segítenek eldönteni, hogy melyiket kell játszani. De itt a lényeg: ez egyáltalán nem segít.

Az EuroMillions múltbeli és jövőbeli eredményei között nulla korreláció. Az a tény, hogy egy adott EuroMillions jegyet korábban többször is sorsoltak, még nem garancia arra, hogy hamarosan újra sorsolják.

Ha kíváncsi arra, hogy az esélyek miért azonosak az egyes számkészletekre, az azért van, mert – ahogy már bemutattuk – ez az. Mindazonáltal jó olvasmány, és van néhány lenyűgöző betekintés a legforróbb és leghidegebb EuroMillions számokkal kapcsolatban.

Forró és hideg EuroMillion számok

Könnyen belátható, hogy a leggyakoribb és legkevésbé elterjedt EuroMillions számok nagyon eltérőek a sorsolás első hét évében.

 • A több mint 370 rajz ellenére a 28-as szám csak 26-szor, míg az 50-es szám 54-szer jelent meg.
 • Öt évvel később a "28" és az "50" vált népszerűvé, 67, illetve 60 húzással.
 • 2011 májusa és 2016 szeptembere között a 10-es szám volt a leggyakoribb előfordulás – bő 70-szer! A „41” szám volt a legritkább, mindössze 38-szor jelent meg.
 • Az EuroMillions 1225. sorsolásán 2019-ben a „46” szám volt a legkevésbé népszerű, kevesebb mint 100 alkalommal, míg az „50” szám volt a legnépszerűbb, 145 alkalommal.
 • A fenti "minden idők" statisztikája azt mutatja, hogy a legalacsonyabb szám az esetek 7,8%-ában, míg a legmagasabb szám az esetek 11,8%-ában fordult elő.
 • A hivatalos adatok szerint a 46-os szám volt a legkevesebb az EuroMillions 1225. sorsolásán, ezt követi a 33, a második leghidegebb szám. Ez azt sugallja, hogy a játékosok az EuroMillions korábbi eredményeit nézzék meg, hogy eldöntsék, melyik számmal kell játszani.

A június 2024 állapot szerint a leggyakrabban kisorsolt számok az EuroMillions lottóban:

 • 21-es számú labda, 194-szer húzott.
 • 23-as labda, 193-szor húzott.
 • 44-es labda, 191-szer húzott.
 • 19-es számú labda, 190-szer húzott.
 • 50-es számú labda, 189-szer húzott.

Ezek a számok a leggyakoribbak a 2004-es első sorsolás és az utolsó sorsolás között június 2024

EuroMillions forró és hideg szerencsés csillagszámok

Csak 12 szerencsecsillag létezik. Ha egy pillantást vetünk az EuroMillions múltbeli sorsolásaira, kiderül, milyen trendre számíthatunk.

 • Amióta csak 2016 szeptemberében szerepelt az EuroMillionsben, a 12-es szám jelent meg a legkevesebbet.
 • A következő legalacsonyabb érték a 10 és a 11, de csak 2011 májusában jelentek meg. Ezért nem tekinthetők "alacsony" számoknak.

Jelen állás szerint a leggyakrabban rajzolt Szerencsecsillag csak háromszor olyan gyakran volt, mint a második leggyakrabban rajzolt Szerencsecsillag, és 47-szer olyan gyakran, mint a legritkábban rajzolt Szerencsecsillag.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Mi az EuroMillions?

Az EuroMillions egy népszerű transznacionális lottójáték Európában. A játékosok öt fő számot választanak 1-től 50-ig, és két "Lucky Stars" számot egy külön 1-től 12-ig terjedő készletből. Ha mind a hét szám megegyezik, az nyeri a főnyereményt. A játék 2004-ben indult, és több európai országban is elérhető.

Hogyan játszol az EuroMillions-szal?

Az EuroMillions játékhoz öt fő számot kell kiválasztania 1-től 50-ig, és két szerencsecsillagot 1-től 12-ig. Ha az Ön által kiválasztott számok megegyeznek a lottón kisorsolt számokkal, nyereményeket nyer. Minél több számot találsz, annál nagyobb a nyeremény.

Mekkora az esély a nyerésre az EuroMillions versenyen?

Az EuroMillions bármely nyereményének megnyerésének esélye körülbelül 1 a 13-hoz. A főnyeremény megnyerésének esélye azonban, amelyhez mind az öt fő szám és a két szerencsecsillag egyezése szükséges, körülbelül 1 a 139 millióhoz.

Lehet játszani az EuroMillions-szal online?

Igen, az EuroMillions online játszható. Számos engedélyezett webhely lehetővé teszi a jegyek vásárlását és az eredmények ellenőrzését. Győződjön meg róla, hogy legitim és biztonságos webhelyet használ.

Mi az az EuroMillions SuperDraw?

Az EuroMillions SuperDraw egy különleges esemény, ahol a jackpot hatalmas összegre van beállítva, függetlenül az előző sorsolás eredményétől. A jackpot körülbelül 100 millió eurótól kezdődik, és legfeljebb 190 millió euróra rúghat.

Hogyan alakul az EuroMillions jackpotja?

Ha egyik játékos sem nyeri meg a jackpotot a sorsolás során, a nyeremény átkerül a következő sorsolásra, növelve a jackpot méretét. Ez addig folytatódik, amíg egy játékos nyer, vagy a jackpot el nem éri a maximális limitet.

Mi történik az át nem vett EuroMillions nyereményekkel?

Az át nem vett EuroMillions díjakat az egyes résztvevő országok eltérően kezelik. Általában egy meghatározott idő elteltével az át nem vett nyeremények visszakerülnek a lottó alapjába jövőbeli sorsolás céljából, vagy speciális promóciókra vagy jótékonysági célokra használják fel.

Vannak további játékok az EuroMillionsban?

Igen, egyes országok további játékokat kínálnak az EuroMillions mellett. Például az Egyesült Királyságban a játékosok beléphetnek a UK Millionaire Makerbe és az EuroMillions HotPicksbe, amelyek extra esélyeket kínálnak nyeremények megszerzésére.

Mi az a UK Millionaire Maker?

A UK Millionaire Maker egy kiegészítő játék a brit EuroMillions játékosok számára. Az Egyesült Királyságban minden EuroMillions jegyhez egyedi kód tartozik, és ha a kódja megegyezik a kihúzott kóddal, 1 millió fontot nyer.

Hogyan történik az EuroMillions nyeremények kifizetése?

Az EuroMillions nyereményeit általában egy összegben fizetik ki, és a legtöbb résztvevő országban adómentesek. A fizetés módja és az adóvonzatok azonban eltérőek lehetnek, ezért elengedhetetlen, hogy tájékozódjon az Ön országában érvényes szabályokról.