Hírek

November 22, 2022

Milliárd dolláros kifizetések Spark Lottery Fever

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Egy szerencsés nyertesnek még nem sikerült megszereznie az 1,3 milliárd dollárt Mega Millions lottó főnyeremény augusztusban. A lottófigyelők várják, hogy ki nyerte a nyereményt. Addig a nyeremény nagysága újból felkeltette az érdeklődést a lottószelvények vásárlása iránt világszerte. Egy-két dollárért a legjobb ütésként a nagy lottónyeremények fogyasztók millióit vonzzák, akik minden héten jegyet vásárolnak. Hatalmas rekordméretű jackpot halmozódik fel, amikor a játékosok jegyet vásárolnak, de senki sem nyer. 

Milliárd dolláros kifizetések Spark Lottery Fever

A jackpot átgurul a következő sorsolási dátum és addig gyűlik, amíg valaki meg nem választja a nyerőszámokat. Íme a modern lottójátékok történetének legnagyobb jackpot nyereményeinek listája.

A világ legértékesebb jackpotjai Spanyolországból származnak, ahol a spanyol karácsonyi lottó a világ legnagyobb jackpotjait kínálja. 2012-ben a teljes nyereményalap 4,25 milliárd dollár volt amerikai dollárban 2022-ben. 

A díjakat azonban országszerte több nyertes között osztják szét. 2016-ban a legnagyobb nyereményalap körülbelül 2,4 milliárd dollárnak felelt meg. 2020-ban a legnagyobb nyeremény körülbelül 2,89 milliárd dollár volt. A jegyek előre nyomtatva 5 számjegyű számokkal. Minden számkészletet több különböző vásárlónak adnak el, így több nyertes is a fődíjért.

Egyesült Államok

A lottórajongók szerte a világon részt vesznek az America's Mega Millions és Powerball lottójátékok. 2016 januárjában három Powerball-nyertes Kaliforniából, Tennessee-ből és Floridából osztott szét egy 1,586 milliárdos főnyereményt, ami a legnagyobb jackpot a világon. 2018-ban egyetlen dél-karolinai Mega Millions nyertes 1,537 milliárd dollárral távozott az adózás előtt.

Az Egyesült Államokban a belső bevételi szolgáltatás az összes 600 dollár feletti lottónyeremény 24%-át veszi át. Az országon kívüli nyertesek esetében az adószámla meredekebb, 30%. 

Történelmileg a lottónyeremények csak járadékként kezdődtek, amelyeket minden évben kiosztottak a nyerteseknek. Azonban a lottó világszerte elterjedt népszerűsége miatt a vezetők most készpénzfelvételi lehetőségeket kínálnak. A lottónyertesek gyakran elfogadják a készpénzes opciót, ami azonnal magasabb adósávba helyezi az egyént az újgazdagokkal szemben.

Európai Únió

Az európai nyertesek szerencséjére a régióban a jackpotok adómentesek. A kormány a nyereményeken kívül más módokat is talál a pénzeszközök megszerzésére a lottójátékok megadóztatásával. Az Egyesült Királyságban a játék üzemeltetője és a kormány felosztja a fogadásokat. 

Camelot, az operátor bevételének oroszlánrészét a lottó működtetésére és a nyereség megtartására fordítja. A kormány a Camelot jó ügy kezdeményezése keretében fontos állami projektekre fordít pénzeket. A mai napig Európa történetének legnagyobb jackpotja egy 235 millió dolláros eurómilliós kifizetés 2022-ben.

Fülöp-szigetek

Online lottó a Fülöp-szigeteki díjak megtisztelő elismerést érdemelnek. Minden 1 millió dollárnál nagyobb nyeremény csoda. 2018-ban két nyertes elosztott egy 21 millió dolláros jackpotot, ami akkoriban a valaha nyert legnagyobb összeg volt a Fülöp-szigeteken.

A történelem legnagyobb jackpot nyertese Gloria Mackenzie. Mielőtt Mackenzie 2021-ben meghalt, 2013-ban 590 millió dolláros jackpottal a legnagyobb Powerball-jegynyertesként került be a történelemkönyvekbe. Miután élt a készpénzfelvétel lehetőségével, és befizette az adókat, 278 millió dollárt vitt haza. 

A nyeremény felét fiának adta, aki meghatalmazásként is kezelte a pénzét. 2019-ben beperelte fiát és az általa választott pénzügyi tanácsadót a bizalmi kötelezettség megsértése miatt, mert befektetési stratégiát választottak, amiről azt állította, hogy ez több milliós díjazásba került, kevés megtérüléssel. A nyeremény idején Gloria 84 éves özvegy volt, kevés pénzügyi menedzseri végzettséggel.

Fontos megjegyezni, hogy a nagy nyeremények felelősséggel járnak. A milliós és milliárdos nyertesek ügyvédektől és pénzügyi tanácsadóktól kérnek tanácsot az alapok kezelésével és befektetésével kapcsolatban. A nyertesek számos adománykérést és osztogatás iránti kérelmet kapnak, ami az oka annak, hogy sokan névtelenül fogadják el a nagy kifizetéseket, vagy időbe telik a dolgok rendbetétele, mielőtt nagy jackpot nyereményeket igényelnének.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye
2024-04-15

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye

Hírek