Milliárd dolláros kifizetések Spark Lottery Fever

Hírek

2022-11-22

Egy szerencsés nyertesnek még nem sikerült megszereznie az 1,3 milliárd dollárt Mega Millions lottó főnyeremény augusztusban. A lottófigyelők várják, hogy ki nyerte a nyereményt. Addig a nyeremény nagysága újból felkeltette az érdeklődést a lottószelvények vásárlása iránt világszerte. Egy-két dollárért a legjobb ütésként a nagy lottónyeremények fogyasztók millióit vonzzák, akik minden héten jegyet vásárolnak. Hatalmas rekordméretű jackpot halmozódik fel, amikor a játékosok jegyet vásárolnak, de senki sem nyer. 

Milliárd dolláros kifizetések Spark Lottery Fever

A jackpot átgurul a következő sorsolási dátum és addig gyűlik, amíg valaki meg nem választja a nyerőszámokat. Íme a modern lottójátékok történetének legnagyobb jackpot nyereményeinek listája.

A világ legértékesebb jackpotjai Spanyolországból származnak, ahol a spanyol karácsonyi lottó a világ legnagyobb jackpotjait kínálja. 2012-ben a teljes nyereményalap 4,25 milliárd dollár volt amerikai dollárban 2022-ben. 

A díjakat azonban országszerte több nyertes között osztják szét. 2016-ban a legnagyobb nyereményalap körülbelül 2,4 milliárd dollárnak felelt meg. 2020-ban a legnagyobb nyeremény körülbelül 2,89 milliárd dollár volt. A jegyek előre nyomtatva 5 számjegyű számokkal. Minden számkészletet több különböző vásárlónak adnak el, így több nyertes is a fődíjért.

Egyesült Államok

A lottórajongók szerte a világon részt vesznek az America's Mega Millions és Powerball lottójátékok. 2016 januárjában három Powerball-nyertes Kaliforniából, Tennessee-ből és Floridából osztott szét egy 1,586 milliárdos főnyereményt, ami a legnagyobb jackpot a világon. 2018-ban egyetlen dél-karolinai Mega Millions nyertes 1,537 milliárd dollárral távozott az adózás előtt.

Az Egyesült Államokban a belső bevételi szolgáltatás az összes 600 dollár feletti lottónyeremény 24%-át veszi át. Az országon kívüli nyertesek esetében az adószámla meredekebb, 30%. 

Történelmileg a lottónyeremények csak járadékként kezdődtek, amelyeket minden évben kiosztottak a nyerteseknek. Azonban a lottó világszerte elterjedt népszerűsége miatt a vezetők most készpénzfelvételi lehetőségeket kínálnak. A lottónyertesek gyakran elfogadják a készpénzes opciót, ami azonnal magasabb adósávba helyezi az egyént az újgazdagokkal szemben.

Európai Únió

Az európai nyertesek szerencséjére a régióban a jackpotok adómentesek. A kormány a nyereményeken kívül más módokat is talál a pénzeszközök megszerzésére a lottójátékok megadóztatásával. Az Egyesült Királyságban a játék üzemeltetője és a kormány felosztja a fogadásokat. 

Camelot, az operátor bevételének oroszlánrészét a lottó működtetésére és a nyereség megtartására fordítja. A kormány a Camelot jó ügy kezdeményezése keretében fontos állami projektekre fordít pénzeket. A mai napig Európa történetének legnagyobb jackpotja egy 235 millió dolláros eurómilliós kifizetés 2022-ben.

Fülöp-szigetek

Online lottó a Fülöp-szigeteki díjak megtisztelő elismerést érdemelnek. Minden 1 millió dollárnál nagyobb nyeremény csoda. 2018-ban két nyertes elosztott egy 21 millió dolláros jackpotot, ami akkoriban a valaha nyert legnagyobb összeg volt a Fülöp-szigeteken.

A történelem legnagyobb jackpot nyertese Gloria Mackenzie. Mielőtt Mackenzie 2021-ben meghalt, 2013-ban 590 millió dolláros jackpottal a legnagyobb Powerball-jegynyertesként került be a történelemkönyvekbe. Miután élt a készpénzfelvétel lehetőségével, és befizette az adókat, 278 millió dollárt vitt haza. 

A nyeremény felét fiának adta, aki meghatalmazásként is kezelte a pénzét. 2019-ben beperelte fiát és az általa választott pénzügyi tanácsadót a bizalmi kötelezettség megsértése miatt, mert befektetési stratégiát választottak, amiről azt állította, hogy ez több milliós díjazásba került, kevés megtérüléssel. A nyeremény idején Gloria 84 éves özvegy volt, kevés pénzügyi menedzseri végzettséggel.

Fontos megjegyezni, hogy a nagy nyeremények felelősséggel járnak. A milliós és milliárdos nyertesek ügyvédektől és pénzügyi tanácsadóktól kérnek tanácsot az alapok kezelésével és befektetésével kapcsolatban. A nyertesek számos adománykérést és osztogatás iránti kérelmet kapnak, ami az oka annak, hogy sokan névtelenül fogadják el a nagy kifizetéseket, vagy időbe telik a dolgok rendbetétele, mielőtt nagy jackpot nyereményeket igényelnének.

Legújabb hírek

A legjobb fizetési kártya üdvözlő bónuszok online lottó játékosok számára 2023 májusában
2023-05-09

A legjobb fizetési kártya üdvözlő bónuszok online lottó játékosok számára 2023 májusában

Hírek

Kaszinós promóció

1xBet
Játék most

18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek

TheLotter
TheLotter:Havi kaparós sorsjegyek!

18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek