Hírek

October 15, 2023

1,76 milliárd dolláros Powerball-jegyet adtak el Kaliforniában, miután mind a hat szám megegyezett

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Végre megtörtént az elkerülhetetlen! 2023. október 12-én az egyesült államokbeli Kaliforniában eladott egyszeri jegy nyerte el az elszabadult Powerball jackpotot. Ez azután történt, hogy a szerencsés játékos mind a hat számmal megegyezett a szerdai sorsoláson, hogy megnyerje az 1,765 milliárd dolláros főnyereményt. A jackpot készpénzes értéke 774,1 millió dollár. 

1,76 milliárd dolláros Powerball-jegyet adtak el Kaliforniában, miután mind a hat szám megegyezett

A Powerball szerint az október 11-i szerdai rajz a következő fehér golyókat eredményezte: 22, 24, 40, 52 és 64. A piros Powerball 10, míg a Power Play szorzó 2-szeres volt.

Érdekesség, hogy a cég szerint a jegyeladások végső száma meghaladta a meghirdetett becslést, így a sorsolás időpontjában 1,765 milliárd dolláros főnyeremény született. Ez a nyeremény a második legnagyobb nyeremény az Egyesült Államokban a lottójátékok történetében. Ezt csak a világrekord 2,04 milliárd dollár Powerball jackpot nyert Kaliforniában 2022. november 7-én.

Drew Svitko, a termékcsoport elnöke Powerball és a Pennsylvania Lottery ügyvezető igazgatója gratulált a nyertesnek:

"Gratulálunk a Powerball legújabb milliárdosának és a Powerball játékosok millióinak, akik más pénznyereményt nyertek a tegnap esti sorsoláson. 31 éve néhány játékos, aki Powerball jackpot megszerzéséről álmodott, dacolt az esélyekkel, és ezzel hozzájárult a nyereményhez. az amerikai lottó által támogatott közszolgáltatások és programok kritikus finanszírozása.

"Ha Powerball-jegyet vásárolt a jackpot futam alatt, kérjük, vegye figyelembe, hogy a jegy egy része a saját államában marad, hogy jobb hely legyen az élethez."

A szerencsés lottó A nyertes 1,765 milliárd dolláros járadékot vagy 774,1 millió dolláros egyszeri kifizetést vehet át, mindkettő adólevonás előtt. Ha az anonim játékos a járadékot választja, 30 évre kapja a nyereményt, amely évente 5%-kal emelkedik.

Ahogy az várható volt, a lottószervező emlékeztette a résztvevőket szerte a Egyesült Államok hogy még egyszer ellenőrizzék a jegyeiket a kilenc lehetséges nyeremény valamelyikére. A szerda esti sorsolás eredményeként országszerte több mint 5,3 millió nyerőjegy született, és hét kaliforniai, floridai, New York-i, oklahomai és virginiai jegy egyaránt megfelel az öt fehér golyónak, így nyert a 2 millió dolláros nyeremény. 

Ez a második alkalom, hogy a Powerball fődíja eléri a milliárd dollárt. Idén júliusban egy kaliforniai játékos mind a hat számmal megegyezett, hogy megnyerje a versenyt 1,08 milliárd dolláros főnyeremény.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!
2024-05-20

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!

Hírek