Hírek

October 2, 2023

1,04 milliárd dolláros nyeremény a legutóbbi Powerball sorsolás után

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

A 2023. szeptember 30-i sorsolás után a Powerball főnyeremény átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez azután történt, hogy a jackpotot nem igényelték, és elérte az 1,04 milliárd dollárt, és a készpénzérték 478,2 millió dollár volt a következő sorsoláson hétfő este.

1,04 milliárd dolláros nyeremény a legutóbbi Powerball sorsolás után

A szombati Powerball sorsoláson egyetlen jegynél sem szerepelt mind a hat szám. A nyerőszámok 19, 30, 37, 44, 46 (fehér golyó) és 22 (piros Powerball) voltak. Ezenkívül a Power Play szorzója 2X volt.

A sorsolás azonban örömteli pillanatot jelentett a több mint 2,5 millió jegy számára Egyesült Államok. Ebből a megdöbbentő számból öt jegy felelt meg mind az öt fehér golyónak, így egyenként 1 millió dollárt nyert.

Két másik, Indianában és Észak-Karolinában eladott jegyen ugyanaz a fehér labda kombináció szerepelt, és 2 millió dollárt kerestek a Power Play funkcióval, amely játékonként 1 dollár plusz költséget jelent. További jelentős nyeremények között szerepelt 55 jegy, amelyek egyenként 50 000 dollárt nyertek, és kilenc jegy, amelyek egyenként 100 000 dollárt nyertek.

A Powerball-fődíjat legutóbb július 19-én nyerték meg, amikor egy kaliforniai nyerőszelvényen mind az öt fehér és piros golyó ugyanazt a számot kapta 1,08 milliárd dollár jackpot. Azóta senki sem nyerte meg a jackpotot 32 egymást követő sorsoláson.

Ez a jutalom a második legnagyobb jackpot lottó játék ebben az évben és a negyedik legnagyobb a lottójáték történetében. Edwin Castro, egy volt állami iskolai diák Kaliforniából (Egyesült Államok) tartja a rekordot legmagasabb Powerball győzelem miután tavaly év végén 2 milliárd dollárt nyert.

Ha egy szerencsés Powerball játékos megnyeri a főnyereményt hétfőn, a következő két lehetőség közül választhat:

  • Vegyünk egy 1,04 millió dollár értékű díjat járadékkal járó kifizetések formájában
  • Vegyünk egy 478,2 millió dollárra becsült átalányösszeget

Az előbbi esetben a lottószervező azt mondja, hogy a játékos azonnali kifizetést kap, majd 29 éves kifizetést, amely folyamatosan 5%-kal nő. A két lehetőségre vonatkozó becslések nem tartalmazzák az adókat.

A Powerball jegy 2 dollárba kerül, és 45 államban, a District of Columbiában, Puerto Ricóban és az Egyesült Államok Virgin-szigetein kapható. A sorsolásokat a tallahassee-i Florida Lottery sorsolási stúdió élőben közvetíti hétfőn, szerdán és szombaton 10:59-kor (EST). A játékosok a Powerball.com weboldalon is közvetíthetik a lottó sorsolást.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye
2024-04-15

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye

Hírek