Hírek

November 9, 2023

Érdekes tények a bingóról, amelyeket nem tudtál

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Szeretsz kaszinó játékokkal játszani? Akkor nincs szükség a Bingo bemutatására. Azok számára, akik még nem játszanak ezzel a játékkal, ez egy szórakoztató „üljön le” típus, ahol a játékosok egy nyomtatott kártyán találják meg a számokat. De ha gyakrabban szeretnél nyerni, akkor remek kezdés lehet, ha megtanulsz néhány tényt erről a játékról. Szóval, mennyit tudsz a Bingóról? Az alábbiakban néhány szórakoztató tényt olvashat figyelmedbe. 

Érdekes tények a bingóról, amelyeket nem tudtál

A bingó Olaszországból származik az 1530-as években

Úgy tartják, hogy a Bingót találták fel Olaszországban az 1530-as években. Akkoriban ezt a játékot a lottó játék II Giuoco del Lotto d'Italia néven. A játék Németországban és Franciaországban érlelődött, 1933-ban szerzői jogvédelem alá került. Azóta a Bingo népszerűvé vált a szárazföldi kaszinókban és az online kaszinókban. Vannak, akik szórakozásból játszanak Bingót, míg mások pénzért játszanak.

A bingót "Beano"-nak hívták

A 20. században a Bingót „Beano”-nak hívták – ezt a nevet Edwin Lowe, egy amerikai vállalkozó adta neki. A bingó játéktáblán 5 sor és 5 oszlop volt, csak a rács közepén lévő négyzeten nem volt nyomtatott szám. Miután befejezték a nyerő sort, a nyertesek "Beano"-t kiáltanak, innen a Beano név. De ez megváltozott, amikor egy játékos véletlenül felkiáltott: "Bingo!"

A brit verzióban több golyó van

Normál bingó verzió az Egyesült Királyságban 9 oszlopból és 3 sorból áll, a nyeremény kifizetése legalább egy sor kitöltése után történik. Ezenkívül a játékot 90 golyóval játsszák. Másrészt az amerikai verziót egy 5x5-ös rácson játsszák, 75 labdával. Érdekes módon 80 labdás és 30 golyós bingó változatokat is találhatunk. Ennek ellenére az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok változatai a legnépszerűbbek. 

A bingónak több nyertese van, mint bármelyik játéknak

Itt van egy jó ok, hogy elkezdj bingót játszani. A statisztikák szerint a bingó játékosok magasabb nyerési arányt regisztrálnak, mint a többi kaszinójátékos. Valójában a bingójátékosok körülbelül 96%-a számolt be arról, hogy többször is nyert. Ha online bingót játszik, nagy a valószínűsége, hogy profitot termel, mivel a játéknak többféle nyerési módja van. 

A bingónak több változata van

A leggyakoribb Bingo variáció az U-Pick'Em. A játékosok 3, 25 számjegyű kártyát kapnak, amelyek mind a 75 lehetséges kimenetelét tartalmazzák ebben a játékban. Egy másik bingóváltozat, amelyet érdemes játszani, az A Roving L. Itt a játékosoknak le kell fedniük a felső/alsó sort és a B-t vagy a felső/alsó sort és az O-kat. További gyakori változatok a Facebook Bingo, Bonanza Bingo, Death Bingo és Table Bingo.

A bingó nyerőgépek egyre népszerűbbek

A nyerőgépek kétségtelenül a leginnovatívabb játékok. A fejlesztők gyakran próbálnak új funkciókat és mechanikát bevezetni, hogy még szórakoztatóbbá tegyék a játékot. Ezzel együtt játszhat bingó nyerőgépekkel, és élvezheti a slot-bingó élményt. Például játszani Bingo Millions a NextGen Gamingtől egy 5x5-ös játéktáblán, és nyerd meg az 5000 érmés jackpotot.

A hölgyek többet játszanak bingót, mint a férfiak

A YouGov legújabb kutatása azt jelzi, hogy a nők előnyben részesítik a Bingót más kaszinójátékokkal szemben. A tanulmány feltárja, hogy a nők szívesebben vásárolnak lottószelvényt a férfiaknál (a férfiak 72%-a vs. 58%-a), illetve bingót vagy kenót játszanak online (a férfiak 6%-a vs. 2%-a). Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a bingó olyan a nők számára, mint a blackjack és a póker a férfiak számára. 

A bingó az ezredfordulósokat vonzza

Alapján friss felmérések, egy bingó játékos átlagéletkora 38 év. Ez meglehetősen meglepő, tekintve, hogy vannak modernebb játékok a szerencsejáték-piacon. De a Bingo sikere az évtizedek során átívelő képességéhez köthető. A Bingónak sikerült megszólítania a rajongókat, akik a harmincas években a színháztermeket melegítették, és azokat a fiatal fiúkat, akik többnyire online játszanak.

A legtöbben online bingót játszanak

Az utolsó, de semmiképpen sem a legkevésbé szórakoztató tény a Bingóval kapcsolatban, hogy a Bingót főleg online játsszák. De ez nem meglepő, tekintve, hogy a játék népszerű a fiatalok körében, akik nem szeretik a zsúfolt bingótermeket és klubokat. Ezenkívül az online bingó oldalak üdvözlő és hűségbónuszokkal támogatják az ingyenes játékot. Tehát, amikor csak teheti, játsszon online!

Következtetés

Most már tudsz néhány izgalmas tényt a játékról. Ne feledje, a Bingo kártyák a demográfiai csoporttól függően eltérőek lehetnek. Ezenkívül mindig azt mondhatja, hogy „Beano!", amikor létrehozol egy nyerősort, és megúszod. És szeretnél még valamit tudni? Margaret a legnépszerűbb nyerőnév a Bingóban. Érdekes!

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!
2024-05-20

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!

Hírek