2024 legjobb Lotto Winning Odds leírása

Párhuzamot vontak a lottónyerés esélye és más valószínűtlen események, például a villámcsapás esélye között. Ezek az összehasonlítások általánosan ismertek. Közismert tény, hogy a pick-6 formátumú lottójátékokon, mint például a Powerball vagy egy másik pick-6 játék, rendkívül kicsi az esély a jackpot megnyerésére.

De milyen mélyre süllyednek? Hányszor kell játszania, mielőtt jelentősen megnőne a nyerési esélye? A válasz ezekre a kérdésekre, egészen a pontos esélyekig, néhány egyszerű számítás elvégzésével fedezhető fel.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Mit jelent a nyereményszorzó a lottóban?

Az, hogy hány számot kell párosítani, és mindkettőből választható számkészlet befolyásolja a véletlenszerű sorsolással eldöntött lottójáték megnyerésének valószínűségét.

A jackpot megnyeréséhez a 6/49-es lottóPéldául 6 nyerőszámot kell kiválasztania a 49-es alapból. Az esélyek javulnak, ahogy a lehetséges mérkőzések száma és a lehetséges számok száma is nő.

Ha minden Isztambulban tartózkodó személy nevét beleteszi egy kalapba (egy nagyon magas kalapba), majd véletlenszerűen választja ki a sajátját, akkor az esély nagyjából megegyezik egy 6/49-es jackpot megnyerésével, ami 1 a 14 millióhoz.

A sorsolásoknak és tomboláknak eltérő az esélye. A tombola megnyerésének esélye a résztvevők teljes számától függ. A lottó nyerési esélye mindig azonos, függetlenül attól, hogy hány ember vesz részt.

A fogadási szorzók és a lottószorzók különböznek egymástól. Körülbelül egyenlő esély van a nyerésre és a veszteségre, ha fogadást tesz egy sporteseményre. Gyakorlatilag kétszer annyit kap vissza, mint amennyit kockáztat.

Egy a 292 millióhoz az esélye annak, hogy megnyeri a főnyereményt, ha fogad a lottón. Ha végül mégis nyer, választhat, hogy egyösszegű kifizetést vagy részletfizetést kap 20 vagy 30 éven túl. Ezután adóköteles. Val vel sportfogadás, egyszerűen csak odasétálhat a pulthoz, átadhatja a jegyét, és átveheti a nyereményét.

Hogyan számítják ki a lottószorzókat?

Tudnunk kell, hogyan kell számolni, hogy meghatározzuk esélyünket a lottón való nyerésre.

A lottó megnyerésének esélye kiszámítható úgy, hogy az összes elképzelhető szám összegét elosztjuk az összes nyerőszám összegével. Ha véletlenszerűen választ ki számokat, és nem mindegy, hogy milyen sorrendben vannak csomagolva, akkor a következő képletet használhatja: .

A képlet a számjegyek teljes számát használja, amelyet n-nel jelölünk, és a számjegyek tényleges számát, amelyet r-vel jelölünk. Bármely n pozitív egész szám esetén egy faktoriális egyenlő n-nel * (n-1) * (n-2)... és így tovább, 0-ig. Íme egy példa: 3! jelentése

Tekintsük a következő forgatókönyvet: ki kell választania két számot 1 és 5 között. A két „helyes” szám (a nyerő) kiválasztásának valószínűségének kiszámításához használhatja a következő képletet: vagy vagy vagy 10. Így ebben a konkrét esetben , nyerési esélye 1 a 10-hez.

A következő lépés a a sorsolás irányelvei. A hatalmas lottójátékok többsége, mint például a Mega Millions és a Powerball, nagyjából ugyanazokat a szabályokat alkalmazza: öt vagy hat számot véletlenszerűen választanak ki egy nagy számkészletből, amelyben a számok nincsenek elrendezve semmilyen meghatározott sorrendben, és ahol nem ugyanaz a szám ismét kiválasztásra kerül.

Egyes játékokban megkérhetik, hogy válasszon öt vagy hat számot, vagy akár többet is a rendelkezésre álló lehetőségek nagyobb vagy kisebb készletéből. A nyerési esély meghatározásához csak a rendelkezésre álló számok teljes számát, valamint a már megnyert számok teljes számát kell tudnia.

Csak annyit kell tennie, hogy beírja a számokat a megadott valószínűségi egyenletbe. Mivel kényelmetlen lenne felírni a számokat a megoldási folyamat egyes szakaszai között, javasoljuk, hogy ezt az egyenletet teljesen megoldja keresőmotor vagy számológép segítségével.

Melyik lottón nyerhető a legkönnyebb?

Ami az egyik lottórendszerben meghatározza a nyerő kombinációt, nem biztos, hogy a másikban az. De tudjuk-e melyik lottójátékok van a legnagyobb esélyünk a győzelemre? Hogyan nyerjük meg őket?

Hogyan nyerhetsz a Powerballon?

Mindaddig, amíg a számok helyesek, az első öt Powerball-szám sorrendje nem számít, ezért pénzdíjat kap. A fő jackpot azonban helyes Powerball tippet igényel, ami további 1 a 26-hoz esélyt jelent. Röviden, a Powerball Jackpot megnyeréséhez illessze össze mind az öt fehér labdát és a piros Powerballt.

Csak a Powerball 4 dollárt fog kapni, tehát 2 dolláros fogadás esetén egy a huszonhathoz az esélye, hogy hasznot hajtson befektetésén.

Hogyan nyerhetsz Mega Millions-t?

A főnyeremény akkor nyerhető, ha egy személy öt kihúzott száma és a "Mega Ball" megegyezik a sorsoláson szereplő számokkal. Természetesen a jackpoton kívül más nyeremények is vannak.

Az illetékesek kijelentették, hogy ha egy játékos megkapja mind az öt számot, kivéve a "Mega Ball"-t, akkor 1 millió dollárt nyerhet. Attól függően, hogy hány számot kapott helyesen, 2 és 10 000 dollár közötti vigaszdíjat nyerhet.

Illinois államban a játékosok 1 dolláros "Megaplier"-t adhatnak a 2 dolláros jegyükhöz, ami megduplázza bármely nem jackpot jutalom kifizetését, beleértve a sorsolás mind az öt számjegyének eltalálását.

Hogyan nyerhetsz EuroJackpotot?

Minden sorsolási jegyen öt fő szám (1-50) és két Euro szám (1-12) lesz. Tekintettel arra, hogy az Euro-számokat egy másik labdagépről szedik, valószínű, hogy ugyanaz a szám jelenik meg az elsődleges és az Euro-szám sorsolásakor is.

A főnyeremény megnyeréséhez a fő öt számjegyet és a két euró számjegyet is meg kell egyeznie. Mindössze három szám egyezése esetén nyereményt kap, amely körülbelül 6 eurótól kezdődik, ha két fő szám és egy Euro szám megegyezik.

Hogyan nyerhetsz EuroMillions-t?

Hogy megnyerje a EuroMillions jackpot, a játékosoknak hét számot kell kiválasztaniuk (5 közönséges szám és 2 "szerencsés csillag"). A két szerencsecsillag nem kombinálható a normál számokkal, de az öt szabályos számjegy tetszőleges sorrendben lehet. A normál számok 1-től 50-ig, míg a Lucky Stars 1-től 12-ig terjednek.

Legfeljebb három szám párosításával nyerhet nyereményt, a lehető legalacsonyabb, 4 eurós kifizetéssel 1 normál szám és 2 szerencsecsillag egyezése esetén.

Melyik lottójátéknak van a legjobb esélye a nyerésre?

Akár hiszi, akár nem, a legkönnyebb nyerni a lengyel minilottóval. A főnyeremény megnyerésének esélye 850 668 az egyhez, de messze ezek a legjobb szorzók. Következő a Svéd Lotto, amelyben egy a 6 724 520-hoz egy az esélyed a nyerésre.

A Lengyel Mini Lotto főnyereményének maximális összértéke 72 000 GBP, tehát nem azt a vidéki birtokot vásárolja meg, amelyet szeretne, hanem segíthet a jelzáloghitel kifizetésében.

Melyik lottónak van a legnagyobb esélye?

Egy kis nyeremény elnyerésére a legnagyobb esély a francia lottónál van, egy a hathoz. Következő az Egyesült Királyság lottójának esélye egy a kilenchez, míg A spanyol El Gordo A De La Primitiva szorzója egy a 10-hez. Az Austrian Lotto pedig egy a 12-hez.

Általánosságban elmondható, hogy azok a lottószámok, amelyek a legnagyobb nyerési esélyekkel vannak elosztva.

A népszerű számokat, például az ötöst, a hetest és a 10-et gyakrabban választják ki. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy a nyereményt megosztja egy másik személlyel, ha elég szerencsés vagy a nyeréshez.

Melyik lottó nyeri a legtöbbet?

A legtöbb szorzóval rendelkező lottó nyer átlagosan.

A spanyol karácsonyi lottó, más néven El Gordo („A kövér”, a hatalmas nyeremény miatt), a világ legjobb szorzóit kínálja, hihetetlen 1:100 000-hez.

Ennek ellenére ez a lottó inkább tombolaként működik. A teljes jegy (billete) ára 200 euró (körülbelül 176 font). Minden billethez egy ötjegyű kód tartozik, amely 00000 és 99999 között mozog.

Minden egyes tábla 180-szor kerül kinyomtatásra, így 100 000 különálló jegyszám jön létre. Ezeket a tömböket kisebb egységekre osztják, amelyeket décimosnak („tizednek” vagy „tíz százaléknak”) neveznek, és mindegyik a jutalom tíz százalékát éri el, amelyet a megfelelő billet általában ér.

Az El Gordo ugyanilyen megdöbbentő 2,5 milliárd eurós (nagyjából 2,2 milliárd font) nyereményalappal rendelkezik, ezzel a legnagyobb a világon. Az El Gordo sorsolása egy éves esemény, amelyre minden év december 22-én kerül sor.

A 2011-es 720 millió eurós jackpotot egyenlő arányban osztották fel 180 nyerőszelvény között (vagy 400 000 euró minden décimónként), amelyek az 58268 nyerőszámot tartalmazták, összesen 4 millió euró (5,2 millió USD) kifizetéssel. A 2016-ban meghirdetett összdíjazás 2,414 milliárd dollár, azaz 2,310 milliárd euró volt. A 2020-as verseny főösszege 2,38 milliárd euró (2,897 milliárd dollár) volt.

Hogyan lehet növelni a lottó nyerési esélyét?

Íme három módszer, amellyel a lottójátékosok növelhetik nyerési esélyeiket.

További jegyek vásárlása

Nagyobb számú lottószelvény vásárlása gyümölcsöző stratégiának bizonyulhat a pénznyeremény terén. Az ideális stratégia olyan jegyek vásárlása, amelyek különféle sorozatok kombinációit tartalmazzák.

A hátránya azonban az, hogy a szokásosnál többet költ sorsjegyek vásárlása; ennek ellenére a megjátszott számkombinációk számának növelése növeli a lottó nyerési esélyeit. Ez a stratégia hasznos lehet az Ön számára, ha növelni szeretné nyerési esélyeit azzal, hogy több pénzt költ lottószelvényekre.

Ne feledje, hogy minden számnak egyenlő a valószínűsége

Minden lehetséges lottószám ugyanolyan valószínűséggel kerül kisorsolásra, mint bármelyik másik. Ez azt jelenti, hogy minden jegyet vásárló személynek egyenlő esélye van a nyerésre. A kiválasztási folyamat teljesen önkényes, és nem alapul semmiféle algoritmuson vagy számítógépes programon.

A lottózók gyakran babonák alapján választanak számokat, például szerencseszámokat és születési dátumokat. A naptári számok kiválasztása nem növeli a nyerési esélyeit, mert mindenki ilyen számokat használ. Válasszon helyette egy véletlenszerű, egyedi számot. A nyerési esélye jobb, ha véletlenszerű számokat használ.

Lépj be vagy csatlakozz egy szindikátushoz

Csatlakozás egy lottószövetséghez növelheti a nyerési esélyeit. Ha többen vannak a szindikátusban, a lottópénzt szétosztják közöttük. A nagyobb tagság minden egyes személy számára kevesebb pénzt jelent. Ha azt szeretné, hogy a jackpot kevesebb emberhez jusson, csatlakozzon egy kevesebb emberből álló szindikátushoz. Ha csatlakozik egy lottózóhoz, jelentősen megnő a nyerési esélye.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács