A legjobb lottó: Szlovákia 2023/2024

A lottózás nagyon kifizetődő lehet az általa keltett jó érzés szempontjából. Például a Mega Millions, EuroMillions vagy Powerball játékban való részvétel önmagában is kifizetődő, mivel ezek a világ legrangosabb játékok közé tartoznak. Emellett a lottón való részvétel egyike azon kevés törvényes módnak, amellyel akár 2 dollárt is befektethet, és milliókat nyerhet.

Igen, ritka, de lehetséges. Szlovákiában a szerencsejátéknak ez a formája nagy népszerűségnek örvend. Az internet segítségével a szerencsejáték még soha nem volt ilyen egyszerű, hiszen a szlovák lakosok bárhonnan is szabadon élvezhetik ezt a tevékenységet.

A legjobb lottó: Szlovákia 2023/2024
Minden a legjobb szlovákiai lottóról 2023/2024

Minden a legjobb szlovákiai lottóról 2023/2024

Az internet számos lottóoldalt is könnyen elérhetővé tett. A múlttól eltérően, amikor a szlovákok csak korlátozott számú játékhoz fértek hozzá, a polgárok manapság el vannak kényeztetve, hogy milyen játékokkal játsszanak online lottó weboldalak. A legtöbb webhely lottó bónuszokat is kínál, ezzel ösztönözve a játékosokat a rendszeres játékra. Ez még népszerűbbé teszi a játékokat a szlovákok körében.

Szlovákiában viszonylag enyhe szerencsejáték-törvények uralkodnak. Ennek eredményeként a szlovák szerencsejátékosok a helyi és külföldi szolgáltatók által kínált játékok széles skálájában vehetnek részt anélkül, hogy vádat emelnének ezért.

Minden a legjobb szlovákiai lottóról 2023/2024
A szlovák játékosok kedvenc lottójátékai

A szlovák játékosok kedvenc lottójátékai

Az egyik legfontosabb tipp a nyerési esélyek növelésére, ha több játékot játszunk. Emellett a különféle lottójátékok lehetőséget adnak a játékosoknak, hogy teszteljék őket, segítve őket (a játékosokat), hogy megtudják, mi működik számukra és mi nem. Így a szlovákoknak minden lehetőségük megvan arra, hogy jegyet vásároljanak és minél többet játsszanak lottó játékok ahogy akarják. Néhány a legnépszerűbb játékok közül, amelyeket a szlovákok szeretnek játszani:

Eurojackpot

Egy transznacionális lottó Európában, Eurojackpot az egyik legnépszerűbb játék Szlovákiában. Valójában nemzeti lottó az országban, mivel Szlovákia azon országok közé tartozik, amelyek részt vesznek ebben a rangos játékban. Európa egyik vezető játékaként az Eurojackpotról ismert, hogy magasabb nyereményeket fizet, mint a legtöbb helyi játék Szlovákiában.

2022-től a jackpot nyeremény 10 millió eurótól kezdődik, és a játékosok még magasabb nyereményt is nyerhetnek, ha a nyereményt azután továbbítják, hogy senki sem nyer. A játék lehetőséget ad a játékosoknak arra is, hogy megpróbáljanak más izgalmas nyereményeket megnyerni, ha nem érik el a főnyereményt.

Az Eurojackpot játékhoz először regisztrálnia kell egy online fiókot, és a lehető leggyakrabban jegyet kell vásárolnia. Minél többet vesz részt valaki, annál nagyobb az esélye a győzelemre. Mivel azonban minden lottóeredmény a véletlenen alapul, a nyerés sikertelensége nem szokatlan. Valójában ritka a győzelem.

GG World Million

Ez a jackpot játék lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megjósolják a nyereményt két speciális szám és öt fő szám kiválasztásával. A játékosoknak helyesen kell megegyezniük a hét számmal, hogy elérjék a főnyereményt. De más pénznyeremények is nyerhetők, ha egy játékos megfelel néhány számnak.

Mivel a GG World Million egy jackpot játék, az várható, hogy a nyeremények viszonylag magasabbak, mint a legtöbb szokásos lottójátéké.

GG World Keno

A GG World Keno Szlovákia egyik legtöbbet játszott játéka is. Különféle nyereményekkel jár, amelyekkel a játékosok eljuthatnak a felső szint felé. A játékban való részvételhez a játékosoknak 1-10 számot kell választaniuk egytől 70-ig.

Azok a játékosok, akik növelni szeretnék a nyerhető pénzösszeget, akár 10-szeresre is megszorozhatják tétjüket. A játék egyik izgalmas jellemzője, hogy négy percenként sorsolnak. Ez azt jelenti, hogy a játékosok annyit játszhatnak, amennyit akarnak.

További népszerű játékok Szlovákiában:

  • Mega milliók
  • EuroMillions
A szlovák játékosok kedvenc lottójátékai
Lottó fizetési módok Szlovákiában

Lottó fizetési módok Szlovákiában

A szlovákiai szolgáltatók többféle módot kínálnak a játékosoknak pénz befizetésére és kifizetésére. Természetesen a legjobb online lottóoldalak csak elfogadják fizetési lehetőségek amelyek gyors és biztonságos tranzakciókat kínálnak. Ennek megfelelően a következő fizetési megoldások sok szlovákiai játékos számára a kedvencek.

VISA és Mastercard

Ezek a kártyák általában az ország bármely lottóoldalán beszerezhetők. Sok szlovák játékos kedvencének tartja ezeket a kártyákat, mivel garantálják a biztonságos pénzforgalmat. Ezeknek a kártyáknak a használata is rendkívül egyszerű, mivel a játékosoknak csak a kártyaszámot és a Card Verification Value 2-t (CVV2) kell megadniuk, amely egy háromjegyű kód minden kártya hátuljára nyomtatva.

E-pénztárcák

Az e-pénztárcák, más néven elektronikus pénztárcák talán a legkedveltebb online fizetési megoldások a kevésbé konzervatív szlovák játékosok számára. Ezek a fizetések gyorsabb tranzakciókat biztosítanak, és általában biztonságosabbak, mint a fent említett kártyák. Miért?

Mivel az e-pénztárcák nem kérik a játékos pénzügyi adatait, csak harmadik fél fizetésfeldolgozói. További jó dolog bennük, hogy összekapcsolhatók a felhasználó bankszámlájával, így oda-vissza küldhetnek pénzt a pénztárcák és a számlák között. A Szlovákiában elterjedt e-pénztárcák a következők:

  • Neteller
  • Skrill
  • PayPal

Egyéb módszerek közé tartozik a banki átutalás és az előre fizetett kártyák.

Lottó fizetési módok Szlovákiában
Legálisak a lottójátékok Szlovákiában?

Legálisak a lottójátékok Szlovákiában?

A lottó 1993 óta legális Szlovákiában, azonban 2019-ig a 100%-os állami tulajdonban lévő TIPOS cég monopóliuma volt.

Lottótörvények Szlovákiában

Mint fentebb említettük, a lottó a törvény szerint állami monopólium volt a szerencsejáték-törvény 2019-es módosításáig. Vagyis addig Szlovákiában más cég vagy magánszemély nem folytathatott ilyen vállalkozást. Mivel csak a TIPOS rendelkezett engedéllyel a szerencsejáték e formájára, a szlovák játékosoknak nem volt más választásuk, mint a cég által biztosított játékokkal játszani.

Ami az online lottótörvényt illeti, a helyzet ugyanaz volt. Ennek ellenére a TIPOS volt az egyetlen cég, amely a törvény szerint online játékokat kínálhatott. Ez az online lottójátékok 2005-ös legalizálását követően történt. A szlovák szerencsejáték-törvény kezdetben nem irányozta elő az online szerencsejátékot.

Amikor az új évezredben az internet az egész világot megdöntötte, minden ország rohant az online szerencsejátékokat szabályozó törvények megalkotásával, és Szlovákia sem akart lemaradni. Ennek eredményeként a TIPOS kizárólagos jogai az internetre is kiterjednének.

A TIPOS különféle játékokat kínál, köztük az EuroMillions-t és az Eurojackpot-ot. A kaparós sorsjegyek és az azonnali játékok is elérhetők, és a Keno játékok is. Így a szlovák játékosok legálisan játszhatják ezeket a játékokat online vagy offline, anélkül, hogy bármilyen törvényt megsértenének.

Offshore szolgáltatók Szlovákiában

A szlovák szerencsejáték-törvényt 2019-ben módosították, hogy megszűnjön az állam monopóliuma. Szlovákiában azonban nincs engedéllyel rendelkező magán lottószolgáltató. Ez arra kényszeríti a szlovák játékosokat, hogy részt vegyenek a külföldi oldalak által kínált játékokban.

A szlovákoknak azonban meg kell érteniük, hogy egyes oldalak nem biztos, hogy valódi játékplatformok. Annak elkerülése érdekében, hogy online csalók kezébe kerüljenek, a játékosoknak kellő körültekintéssel kell kiválasztaniuk a játék helyét.

Legálisak a lottójátékok Szlovákiában?
Lottó akciók Szlovákiában

Lottó akciók Szlovákiában

törvény, a 171/2005: Ezt a törvényt 2005-ben fogadták el, lehetővé téve az online lottójátékokat. A törvény kizárólagos jogot biztosított a TIPOS-nak az online játékok kínálására, fenntartva ezzel a szerencsejátékok állami monopóliumát. E törvény szerint illegális volt minden szlovák számára engedély nélküli oldalakkal játszani. Valójában a törvény kifejezetten felhatalmazást adott Szlovákia kormányának, hogy blokkoljon minden olyan engedély nélküli játékoldalt, amelyekről kiderült, hogy Szlovákiában szolgáltatásokat kínálnak.

törvény, a 30/2019: Ezzel az aktussal a TIPOS monopóliumát akarta megszüntetni. 2019 júniusában hajtották végre, lehetővé téve a magáncégek számára, hogy szerencsejáték-engedélyt kérjenek és szolgáltatásokat kínáljanak Szlovákiában. 2022-től azonban még mindig hiány van engedéllyel rendelkező magán szerencsejáték-cégekből az országban. Ez arra kényszeríti a játékosokat, hogy külföldi oldalakhoz forduljanak, amelyek látszólag jobb előnyöket kínálnak, beleértve lottó bónuszok.

Lottó akciók Szlovákiában
A lottó története Szlovákiában

A lottó története Szlovákiában

A szlovák lottó története egészen a 19. századig vezethető vissza, amikor az ország még kommunista uralom alatt állt. A történelmi bizonyítékok ugyanis azt mutatják, hogy a lakosok már 1874-ben elkezdtek lottózni. Ekkor még az Osztrák-Magyar Birodalom része volt a régió. Ezért a szlovák lottó az évek során többszörös politikai változásokon keresztül fejlődött.

A csehszlovák állam 1918-as megalakulásakor létrejött az első nemzeti lottó is, amely lehetővé tette a helyiek számára, hogy különböző szerencsejátékokban vegyenek részt. A játékosoknak 3 koronára volt szükségük a játékokhoz, és a jackpotot 90 000 koronában határozták meg (ez körülbelül a mai 2000 dollárnak felel meg). 1953-ban Csehszlovákia a keleti blokk ellenőrzése alá került, amely betiltotta a szerencsejáték minden formáját.

Mivel a szerencsejáték már a csehszlovákok DNS-ében van, a lakosok nehezen tudják kontrollálni étvágyukat. Ezért kellett eligazodniuk ebben a helyzetben.

A lottó története Szlovákiában
A földalatti fogadások vészhelyzete és Csehszlovákia felosztása

A földalatti fogadások vészhelyzete és Csehszlovákia felosztása

Mivel a keleti blokk betiltotta a szerencsejátékokat, az underground fogadás annyira elterjedt Csehszlovákiában, hogy felváltotta a hivatalos lottót. Ez a Csehszlovák Állami Lottó 1957-es megalapításáig fennmaradt.

Az új platform számos játéklehetőséget kínált, az első játék a Sportka volt. Működése 1993-ban ragadt meg, amikor Csehszlovákia két független politikai területre szakadt, köztük Csehországra és Szlovákiára.

A TIPOS kialakulása

A szétválást követően Szlovákia bejegyezte a TIPOS-t, az egyetlen olyan céget, amely lottójátékokat kínálhat az országban. Az állami monopólium 2019-ig folytatódott, amikor is új törvényt fogadtak el, amely lehetővé tette más engedéllyel rendelkező szolgáltatók számára, hogy játékokat kínáljanak az országban.

A földalatti fogadások vészhelyzete és Csehszlovákia felosztása
Lottó manapság Szlovákiában

Lottó manapság Szlovákiában

A szlovák szerencsejáték-történelem legjelentősebb fejleményei talán 1992-ben következtek be, amikor az ország 1992-ben függetlenné vált. És bár Szlovákiában van nemzeti lottó, az ország az eurózónához is tartozik, vagyis a szlovákok hozzáférhetnek olyan online szerencsejáték-oldalakhoz, amelyek elfogadják az eurót és játszhatnak. akarnak.

Emellett a 30/2019. sz. törvény értelmében bármely engedéllyel rendelkező szolgáltató kínálhat játékokat az országban. Az ország feketelistára helyezi a nem engedélyezett domaineket, és blokkolja az engedély nélküli szolgáltatókkal folytatott pénzforgalmat.

Lottó manapság Szlovákiában
A lottózás jövője Szlovákiában

A lottózás jövője Szlovákiában

Mivel a szlovák szerencsejáték-törvény nem teszi lehetővé az engedéllyel rendelkező magánszervezőket, várhatóan több szolgáltató lesz az országban, így könnyít a TIPOS válláról. 2017 óta a kriptovaluták anonim jellegüknek köszönhetően gyors fejlődésen mentek keresztül, különösen a játékvilágban. Várhatóan egyre több szlovák játssza majd online lottójátékait ezekkel a digitális pénznemekkel.

A lottózás jövője Szlovákiában
GYIK

GYIK

Jogszerű lottózni Szlovákiában?

Igen. A szlovákoknak két lehetőségük van az online játékra. Az egyik módja a helyi licenccel rendelkező webhelyekkel való játék, amelyek lehetnek magántulajdonban vagy állami tulajdonban lévők. Míg korábban a lottózás állami monopólium volt, ez 2019-ben megváltozott a 30/2019. sz. törvény végrehajtásával.

Milyen lottójátékokat lehet játszani Szlovákiában?

Nincs korlátozás arra, hogy Szlovákiában milyen játékokat lehet játszani. A legnépszerűbbek azonban az Eurojackpot, az EuroMillions, a Mega Millions, a GG World Million és a GG World Keno.

Hogyan lehet megtalálni a legjobb online lottót Szlovákiában?

Bár a legjobb online lottó választás kérdése lehet, a játékosoknak ellenőrizniük kell a nyeremény lottóját (mekkora?), az ügyfélszolgálatot és a játékportfóliót (hány játékot kínálnak?).

Hogyan fizethetnek be és vehetnek fel pénzt Szlovákiában a lottójátékosok játék közben?

A szlovákok sokféle fizetési módot alkalmaznak az online szerencsejátékok során. Ez magában foglalja a hitel- és betéti kártyákat, például a VISA és a Mastercardot, az e-pénztárcákat, mint például a PayPal és a Neteller, valamint a banki átutalásokat.

Szükségük van szerencsejáték-engedélyre a lottószervezőknek ahhoz, hogy Szlovákiában működjenek?

Igen. Az új szlovákiai szerencsejáték-törvény lehetővé teszi a magánszolgáltatók számára, hogy szerencsejáték-engedélyt kérjenek. 2022-től azonban kevés ilyen szolgáltató van, ami azt jelenti, hogy a TIPOS az egyetlen megbízható engedéllyel rendelkező szolgáltató az országban. Alternatív megoldásként a szlovákok offshore helyszíneken játszanak.

GYIK