A legjobb Powerball Lottó - 2023

Napjaink egyik legnagyobb lottója a Powerball, korábban Lotto America néven ismert. A lottót egy non-profit szervezet bonyolítja le, amely több amerikai vállalatból és lobbistából áll, akik a Multi-State Lottery Association (MUSL) néven egy ernyő alatt dolgoznak. A Powerball az Egyesült Államok 45 államában, valamint a District of Columbia-ban, az Egyesült Államok Virgin-szigetein és Puerto Ricóban érhető el.

Míg ez az online lottó az Egyesült Államokban működik, az országon kívüli játékosok is részt vehetnek benne. Azonban fizikailag meg kell vásárolniuk a jegyeiket a Powerball jegyértékesítési joghatóságaiban.

A legjobb Powerball Lottó - 2023
Flag

Legjobb kaszinók

hu Country FlagCheckmark

TheLotter

hu Country FlagCheckmark
BonusHavi kaparós sorsjegyek!

18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek

Show less...Mutasson többet
Szerezze meg bónuszát!
 • VIP klub kedvezmény
 • Többnyelvű
 • Világszerte elérhető lottó
Show less...
Mutasson többet
 • VIP klub kedvezmény
 • Többnyelvű
 • Világszerte elérhető lottó

A TheLotter, licencszáma: MGA/CRP/402/2017, a Lotto Direct Limited tulajdona és üzemeltetője, regisztrációs száma: C77583. Ezt a társaságot a Máltai Szerencsejáték Hatóság engedélyezte és szabályozza. Ez azt jelenti, hogy Málta kormánya éber szemmel tartja a TheLottert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden művelete legális és felülmúlhatatlan. A 2002-ben alapított TheLotter egy független jegyvásárlási szolgáltatás, több mint 20 nemzetközi irodával.

18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek

Show less...
Mutasson többet

  Az online lottószolgáltatót 2016-ban alapították, tulajdonosa és üzemeltetője a Lottomatrix Ltd., egy brit vállalat. Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága engedélyezte a C73232 regisztrációs számmal az Egyesült Királyságban.

  Bonus50 ingyenes pörgetés befizetéssel

  18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek

  Show less...
  Mutasson többet

   Az AgentLotto, cégszáma 157283, nemzetközileg engedélyezett szerencsejáték-szolgáltatás. A platform lehetővé teszi a játékosok számára, hogy jegyeket vásároljanak az állami lottójátékokra különböző országokban. Az AgentLotto egy Agento NV márka, amelyet hivatalosan az Abraham de Veerstraat 9, Curacao címen jegyeztek be. Az AgentLotto tulajdonosaként az Agento NV a curacaói kormány által kiadott engedély alapján működik, GLH-OCCHKTW0705252017 számú allicenc. A licenc lehetővé tette az Agento NV számára, hogy az AgentLotto online megjelenése óta tíz éven keresztül bármilyen lottósorsolással kapcsolatos tevékenységet végezzen.

   18+ | Felelősségteljes játék | gamblingtherapy.org | ÁSZF érvényesek

   Show less...
   Mutasson többet

    A LotteryWorld, licencszáma 153264, a curacaói törvény értelmében nyilvánosan működő részvénytársaság. Megkönnyíti a sorsjegyek online vásárlását. A LotteryWorld Curacaóban alapították, székhelye: Emancipatie Boulevard 31, Willemstad.

    Hol lehet jegyet venni a Powerball játékra?

    Hol lehet jegyet venni a Powerball játékra?

    A 45 államban, a District of Columbia-ban, az Egyesült Államok Virgin-szigetein és Puerto Ricóban a játékosok Powerball-jegyeket vásárolhatnak benzinkutakban, kisboltokban vagy élelmiszerboltokban. Figyelem: Alaszkában, Hawaii-on, Mississippiben, Nevadában, Utah-ban és Alabamában nem árulnak Powerball lottószelvényeket.

    Hogyan vásároljunk lottószelvényt online

    A Powerball lottószelvények online is vásárolhatók. De csak néhány államban vásárolhatják meg a játékosok lottó játékjegyek online, amelyek Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, Észak-Karolina, Észak-Dakota és Pennsylvania.

    Emlékeztetni kell arra, hogy vannak olyan oldalak, ahol a Powerball jegyeket legálisan árusítják a fent említett államokban. Ezeket a webhelyeket vagy az állami lottótársaság vagy a kormány üzemelteti. Azok a játékosok, akik harmadik felek webhelyeiről vásárolnak jegyeket, fennáll a veszélye, hogy elveszítik nyereményüket.

    Hol lehet jegyet venni a Powerball játékra?
    A Powerball története

    A Powerball története

    A Powerball története 1988-ig nyúlik vissza, amikor Lotto America néven ismerték. De aztán 1992-ben átkeresztelték Powerballra. Az első Powerball sorsolást 1992. április 22-én tartották.

    Amikor bemutatták a Powerballt, két dobot használt a nyerőszámok kihúzására, egy lottómodellt, amelyet mások is elfogadtak népszerű online lottó köztük a Mega Millions, az ausztrál Powerball, az Egyesült Királyság Thunderball, az EuroMillions és az Eurojackpot.

    A Powerball legnagyobb nyertesei

    Az évek során sok Powerball-győztes volt. 2021-ben a Powerball legnagyobb nyertese a 18 éves wisconsini Manuel Franco, aki elképesztő 768,4 millió dollárt nyert 2019 márciusában. A legnagyobb Powerball-díj azonban továbbra is 1,586 milliárd dollár, de azt három floridai nyertes között osztották fel. Kalifornia és Tennessee.

    A Powerball története
    A Powerball legális?

    A Powerball legális?

    A Powerball az Egyesült Államok legtöbb államában legális. De ahogy korábban említettük, egyes államok tiltják a Powerballt és általában a lottójátékokat. Alaszka, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah és Alabama tiltják ezt a lottót. Ezen államok lakosai azonban vásárolhatnak Powerball-jegyet, amennyiben fizikailag a játékot engedélyező államokban tartózkodnak.

    Powerball korhatárok

    Bár az Egyesült Államok számos államából és az Egyesült Államokon kívülről származó játékosok is részt vehetnek ezen a sorsoláson, meg kell felelniük a joghatóságuk szerinti korhatárnak. Például az Egyesült Államok legtöbb államában a játékosoknak 18 éven felülieknek kell lenniük ahhoz, hogy online vagy offline Powerballt játszhassanak.

    A Powerball legális?
    Powerball adók

    Powerball adók

    A joghatóságon és az életkoron kívül a játékosoknak tisztában kell lenniük az adórendszerrel. A Powerball és más lottójátékok szövetségi és esetleg állami adókötelesek.

    Powerball szövetségi adók

    2021-től a Powerball győztesei 25%-ot fizetnek az Internal Revenue Service-nek (IRS). Ez minden 5000 dollár feletti nyereményre vonatkozik.

    Powerball állami adók

    Ami az állami adókat illeti, azok az állam adózási törvényeitől függően változnak. Egyes államok, köztük Pennsylvania, Kalifornia, New Hampshire, Delaware, Florida, Dél-Dakota, Washington, Tennessee, Texas és Wyoming, nem adóztatják a lottójátékokat. Azonban Maryland és Washington DC közel 9%-át szedik be az állami adókból.

    Ami az Egyesült Államokon kívüli nyerteseket illeti, 30%-os átalánydíjat kell fizetni.

    Powerball adók
    Hogyan lehet Powerball-t játszani online?

    Hogyan lehet Powerball-t játszani online?

    A US Powerball az egyik leginkább elérhető lottó. Alapvetően a Powerball nyerőszámait két dobból húzzák ki. Az első dobon egytől 69-ig számozott fehér golyók (WB), míg a második dobon piros golyók, más néven power balls (PB) vannak, egytől 26-ig számozva.

    A játékban való részvételhez a játékosnak először 2 dolláros jegyet kell vásárolnia. A következő lépésben válasszunk öt fehér golyószámot az első dobról és egy piros golyós számot a második dobról. Azok, akik nem akarják saját maguk kiválasztani a számokat, választhatják az auto-pick (quick pick) opciót, ahol mindkét dobból automatikusan kiválasztják a számokat.

    A Powerball fődíj elnyeréséhez a játékosoknak helyesen kell kitalálniuk mind az öt számot az első dobból és a második dobból származó számot. De számos más módon is meg lehet nyerni ezt a lottót, még akkor is, ha a játékosok lemaradnak a főnyereményről.

    Ne felejtsd el ellenőrizze a powerball eredményeket miután eljátszotta ezt a játékot.

    Mi az a Powerball Power Play?

    2021-ben a Powerball egy újabb izgalmas funkcióval bővült, a Power Play néven. Kezdetnek ez egy token, amely akár ötszörösére növeli a nyereményt, ha a nyeremény 50 000 dollár, és akár tízszeresére, ha a nyeremény 150 000 dollár alatt van. A Power Play aktiválása további 1 dollárba kerül. A Power Play minden olyan államban és joghatóságban elérhető, ahol Powerball-jegyeket árulnak, kivéve Kaliforniát.

    Hogyan lehet Powerball-t játszani online?
    Mekkora az esély a Powerball megnyerésére?

    Mekkora az esély a Powerball megnyerésére?

    Mindenki, aki Powerball jegyet vásárol, abban reménykedik, hogy megszerezheti a fődíjat, vagy legalább a többi alacsonyabb jutalmat. De hát ez most olyan nagy kihívás, hogy a Powerball megnyerésének esélye olyan kicsi.

    Az alábbiakban bemutatunk néhány Powerball nyereményt, azok megnyerésének módját és az esélyeket.

    • Fődíj: 40 millió dollár+ (5WB + PB): az esély egy a 292 201 338-hoz
    • 1 000 000 USD (5 WB): az esély egy a 11 688 053-hoz
    • 50 000 USD (4WB + PB): az esély egy a 913 129-hez
    • 100 dollár (4WB): az esély egy a 36 525-hez
    • 100 dollár (3WB + PB): az esély egy a 14 494-hez
    • 7 dollár (3WB): az esély egy az 580-hoz
    • 7 dollár (2WB + PB): az esély egy a 701-hez
    • 4 dollár (1WB + PB): az esély egy a 92-hez
    • 4 dollár (0WB+ PB): az esély egy a 38-hoz
    Mekkora az esély a Powerball megnyerésére?
    Powerball kifizetési lehetőségek

    Powerball kifizetési lehetőségek

    Ami a kifizetési lehetőségeket illeti, két módszer áll rendelkezésre.

    A 600 dollár alatti nyertesek pénzüket egy lottóértékesítőnél igényelhetik abban az államban, ahol jegyüket vásárolták. Ami a jackpot nyerteseit illeti, ők két részletben, vagy több mint 30 év alatt fizetett részletben igényelhetik pénzdíjukat.

    Az egyösszegű kifizetések magasabb adót vonzanak, és a végösszeg alacsonyabb, míg a járadékoknál alacsonyabb az adóösszeg, és minden egyes részlet 5%-kal magasabb.

    Powerball sorsolások

    A US Powerball sorsolást hetente háromszor tartják: hétfőn, szerdán és szombaton 22:59-kor ET.

    Powerball kifizetési lehetőségek
    Tippek és trükkök a Powerball játékhoz

    Tippek és trükkök a Powerball játékhoz

    A fent tárgyalt Powerball-szorzók alapján egyértelmű, hogy a Powerball-fődíj elérése vagy bármely más díj elnyerése egy hegyet megmászható. Ez azért van, mert a lottó szorzók olyan karcsúak. De ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen megnyerni ezt a játékot. Bár ez pusztán szerencsejáték, bizonyos stratégiák segíthetnek a játékosoknak növelni nyerési esélyeiket.

    Az első fontos tipp a nyerési esélyek növelésére, hogy vegyen több jegyet, természetesen különböző Powerball számokkal. Bár előfordulhat, hogy egy játékosnak sok pénzt kell költenie jegyekre, érdemes lehet, ha eléri valamelyik nagy nyereményt.

    Egy másik profi tipp, hogy a szokásos Powerball nyerőszámokra összpontosítson. Bár minden szám esélyes a sorsolásra, néhányat többször is sorsoltak.

    A lottózókhoz való csatlakozás egy másik stratégia a Powerball megnyeréséhez. Ha családdal, barátokkal vagy kollégákkal játszol, nagy az esély arra, hogy a pool valamelyik tagja eléri a főnyereményt. De a hiányosság az, hogy a pénzdíjakat meg kell osztani.

    Tippek és trükkök a Powerball játékhoz
    Becsomagolás

    Becsomagolás

    Ezzel véget ért az online lottózásról szóló útmutató. Bár a Powerball lottó megnyerése lehetetlennek tűnik, érdemes online lottószelvény megvásárlásával kipróbálni. A felelősségteljes szerencsejátéknak azonban mindig prioritásnak kell maradnia.

    Becsomagolás