A legjobb Lotto 6/49 Lottó - 2023/2024

A Lotto 6/49 egyike a 3 nemzeti lottójátéknak Kanadában. Tartományközi, és az Interprovincial Lottery Corporation nyilvántartásba vette. Amikor először bemutatták, forradalmat indított el a lottó Kanadában; Mivel lehetővé tette a játékos számára, hogy kiválassza a kívánt számokat, az előre nyomtatott sorsjegyek lassan eltűntek.

A korábbi nemzeti játékok, mint például az olimpiai lottó, a Kanadai Loto és a Superloto, már nem léteznek, mert koncepcióik kevésbé voltak vonzóak a lakosság számára.

A legjobb Lotto 6/49 Lottó - 2023/2024
Hol lehet jegyet venni a Lotto 6/49-re?

Az ILC-nek 5 regionális alcsoportja van: Atlantic Lottery Corporation, British Columbia Lottery Corporation, Ontario Lottery and Gaming Corporation, Loto-Québec és Western Canada Lottery Corporation. Van néhány eltérés ezekben a régiókban a 6/49-es lottó szabályainak néhány részletét illetően.

A 6/49 Lotto jackpot nyertese átlagosan 8,8 millió dollárt nyer. Egy rajzon nem csak egy nyertes van; korlátlan számú nyertes van, mivel körülbelül 8 különböző módon lehet nyerni a 6/49-es lottóban.

Section icon
Hol lehet jegyet venni a Lotto 6/49-re?

Hol lehet jegyet venni a Lotto 6/49-re?

Lotto 6/49 jegyek online vásárolhatók a hivatalos regionális weboldalakon, a különböző regionális mobilalkalmazásokban, valamint egy ILC számítógépet birtokló fizikai kereskedőnél. Ide tartoznak az élelmiszerboltok, kisboltok és drogériák, valamint más helyek. A Lotto 6/49 egy nagyon népszerű lottó, ezért nagyon könnyű megtalálni.

Hol lehet jegyet venni a Lotto 6/49-re?
A lottó története 6/49

A lottó története 6/49

Az 1982. június 12-én bemutatott Lotto 6/49 az első nemzeti kanadai lottójáték, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kiválasszák a kívánt számjegyeket. Amikor bemutatták, a játékos részvételenként 1 dollárt fizetett. A jackpot növelése érdekében a részvételi költséget 2004-ben 2 dollárra, 2013-ban pedig 3 dollárra emelték.

Manapság minimális pénzösszeg áll rendelkezésre a jackpot megnyeréséhez: 5 millió dollár. Hetente 2 rajz van. A jackpot nem garantált minden sorsolásnál. Ha nem igényelték, a következő sorsolás eladásai hozzáadódnak az 5 millió dollárhoz és így tovább. Minden rajzon egy 1 millió dolláros nyeremény is garantált.

Az évek során a Lotto 6/49-es játékosok legnagyobb jackpotja 2015-ben volt, egy ontari városban. A jackpot nyertes 64 millió dollárra tette fel a kezét, ekkora összeget azóta sem sikerült elérni. Átlagosan a jackpot körülbelül 8,8 millió dollár, amikor egy játékos igényli.

A lottó története 6/49
Legális a Lotto 6/49?

Legális a Lotto 6/49?

Igen, a 6/49-es lottó legális. Ezt egy hivatalos szervezet, a tartományközi lottótársaság, valamint különböző regionális szervezetek alkotják. A 6/49 lottó értékesítésből származó bevételek a tartományok árbevételének arányában kerülnek felosztásra. Csakúgy, mint bármely más típusú lottó esetében, felnőttnek kell lennie a részvételhez. Kanadában a törvényes életkor a tartománytól függően 18 vagy 19 év.

Legális a Lotto 6/49?
Hogyan kell játszani a Lotto 6/49-et

Hogyan kell játszani a Lotto 6/49-et

  • A 6/49-es lottó könnyen érthető. Ahogy a név is sugallja, a Lotto 6/49 egy 1 és 49 közötti 6 számjegyből álló válogatás, amellyel a játékos jogosult a jackpotra. Ezt nevezzük normál kiválasztásnak. A normál kiválasztás számjegyeit a játékos választhatja ki, vagy véletlenszerűen választhatja ki a lottó számítógép.

  • A garantált 1M$-os tételhez is van válogatás, ami egy 10 jegyű szám, amely garantáltan benne lesz az egyik jegyen. A garantált tétel számát mindig véletlenszerűen választja ki a lottó számítógép, hogy mindig csak egy nyertes legyen.

  • A nyeréshez a játékosnak két vagy több olyan számjeggyel kell rendelkeznie, amelyek megegyeznek a normál kiválasztáshoz véletlenszerűen kisorsolt számjegyekkel, vagy a garantált sorsszám pontos számával.

  • A Lotto 6/49 egy változó jackpot lottójáték. Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy a jackpot számjegyeit nem adták meg egy játékosnak. Ha nem nyerik meg, a pénz addig nő, amíg el nem nyerik.

  • Hetente két rajz van, szerdán és szombaton. Minden alkalommal 7 szabályos kiválasztási számjegy kerül kihúzásra. Az első 6 szám a nyerőszám, az utolsó pedig egy bónuszszám. A nagy jackpot megnyeréséhez a számjegyeinek meg kell egyeznie az első 6 számjeggyel, de a sorrend nem számít. A jackpot átlagosan 8,8 millió dollárra becsülhető.

  • Minden sorsolás, a garantált tételszám is kisorsolásra kerül. Ez egy egyedi 10 jegyű szám, amely 1 M$-t ad annak a játékosnak, akinek a jegyén ugyanaz a szám szerepel.

  • 6 további módja van a kisebb tételek megnyerésének: 5 számjegy (átlagosan körülbelül 2000 USD), 4 számjegy (átlagosan 80 USD), 3 számjegy (10 USD) és 2 számjegy (ingyenes jegy). A bónuszszámot az utolsó 2 nyerési módnál kell figyelembe venni. Ha egy játékos 2 számjegye megegyezik a bónuszszámmal, akkor 5 dollárt nyer. Ha 5 számjegy egyezik, plusz a bónuszszám, akkor a játékos átlagosan körülbelül 111 000 dollárt nyer.

Hogyan kell játszani a Lotto 6/49-et
Milyen esélyekkel lehet megnyerni a 6/49-es lottót?

Milyen esélyekkel lehet megnyerni a 6/49-es lottót?

A 6/49 lottó megnyerésének esélye a játékosok számától függően változik. Összességében a 6/49-es lottójátékban a nyerési esélyek bármilyen módon 1/6,6 körül mozognak. A nagy jackpot megnyerésének esélye körülbelül 1/14 000 000. A legkönnyebb nyeremény az ingyenes jegy, míg a legnehezebb a nagy jackpot. A garantált tétel megnyeréséhez 1 a részvételi számon.

Milyen esélyekkel lehet megnyerni a 6/49-es lottót?
Kifizetési lehetőségek, ha nyersz

Kifizetési lehetőségek, ha nyersz

Ha a játékos 600 dollárnál kevesebbet nyer, egy ILC számítógépet birtokló fizikai kiskereskedő kiadhatja a pénzt. A játékosoknak óvatosnak kell lenniük, mert ha egy jegyet a kereskedő érvényesített, csak ők vagy az ILC adhatja ki a pénzt. Ha a kereskedőnek nincs elég pénze, a nyertesnek legfeljebb 6 hetet kell várnia, mielőtt megkapja a pénzét az ILC-től.

Ha a játékos több mint 600 dollárt nyer, három lehetőség közül választhat a pénz átvételére. A nyertes vagy postán küldheti a jegyét, beviheti egy keresetkezelő központba, vagy beviheti egy kaszinóba. Postai úton akár 6 hétbe is telhet, mire a nyertes megkapja a pénzt. Ha a játékos 1000 dollárnál többet nyert, bizonyos dokumentumokat ki kell tölteni, és el kell küldeni vagy a nyertes jeggyel együtt hozni.

Ha a jegyet az interneten vagy valamelyik alkalmazásban vásárolta, és a nyert pénz összege nem éri el a 25 000 dollárt, akkor a nyertes számlájára utaljuk. Ha a pénzösszeg meghaladja a 25 000 dollárt, az ILC közvetlenül felveszi a kapcsolatot a nyertessel, hogy elmagyarázza a fizetési módokat.

Kifizetési lehetőségek, ha nyersz
Tippek és trükkök a 6/4 lottó játékhoz

Tippek és trükkök a 6/4 lottó játékhoz

Lehetőség van Lotto 6/49 jegyek csoportos vásárlására és a pénz megosztására a résztvevők között. Vannak online csoportok, valamint egy csoportképlet és egy csoportkonvenció. Online, 2-100 résztvevő lehet! A képlet 2-20 résztvevőt jelent, és a találkozó több mint 20 résztvevő számára szól.

Minden régióban van egy kiegészítő játék, amely 1 dollárba kerül, és amely kombinálható a 6/49 Lotto jeggyel. Ennek a játéknak 3 különböző neve van a régiótól függően: Tag, Extra vagy Encore. 4 számjegy a BC-ben, 6 számjegy az Atlanti-óceán térségében vagy 7 számjegy máshol hozzáadódik a 6/49-es lottószelvényhez.

Ha a 4 számjegyből 4 egyezik, a jackpot 500 000 dollár. Ha a 6 számjegyből 6 egyezik, a jackpot 100 000 dollár, és ha a 7 számjegyből 7 egyezik, a jackpot 250 000 dollár (a nyugati régióban) vagy 1 millió dollár (Ontarióban és Québecben). Kevesebb egyező számért vannak más kis árak is.

A fő 6/49-es lottó rajzon kívül vannak regionális rajzok is: Québec 49, Atlantic 49, BC 49, Ontario 6/49 és Western 49. Ezek a rajzok a 6/49-es lottó rajzaival egy időben jelennek meg és kínálnak hasonló nyeremény. Ezek a helyi sorsolások lehetőséget adnak a játékosnak, hogy válasszon a 6/49-es lottó szelvény vásárlása, a regionális jegy vásárlása között, vagy mindkettőt ugyanazon a számon, egyetlen szelvényen játszva.

Tippek és trükkök a 6/4 lottó játékhoz