A legjobb La Primitiva Lottó - 2023/2024

A La Primitive, azaz „A primitív” valószínűleg a világ legősibb lottója, amely egészen 1763-ig nyúlik vissza. Kétheti sorsolása révén a spanyol állampolgárok és a világ minden tájáról érkező játékosok kedvence. Garantált 3 millió eurós jackpotja van, ami a valóságban ennél magasabbnak bizonyul, mivel korlátlanul gurul a jackpot felső határa nélkül.

A játékosoknak 6 számot és a Reintegro labdaszámot kell egyeztetniük a főnyeremény megnyeréséhez, amelyből a legmagasabb 107,7 millió euró volt 2015-ben. Egy jegy csak 1 euróba kerül, ha 7 nyereményszinten lehet nyerni. Jegyeket bárki vásárolhat, aki 18 éves és idősebb. Bárki, aki Spanyolországban lakik, vagy ide látogat, vásárolhat jegyeket a Spanyolországban található lottóhelyeken. Alternatív megoldásként a jegyek online is vásárolhatók a szervezők hivatalos honlapján, a Loterias y Apuestas del Estado-n.

A legjobb La Primitiva Lottó - 2023/2024
Hol lehet jegyet venni a La Primitiva-ra?

Hol lehet jegyet venni a La Primitiva-ra?

A Spanyolországon kívüli játékosok könnyedén vásárolhatnak La Primitiva lottószelvényeket egy harmadik fél webhelyén keresztül. Ezek a weboldalak a spanyolországi ügynökeik segítségével vásárolnak jegyeket külföldi játékosok számára.

Hol lehet jegyet venni a La Primitiva-ra?
A La Primitiva története

A La Primitiva története

A La Primitiva hivatalos lottó Spanyolországban amelynek gyökerei a tizennyolcadik századba nyúlnak vissza. III. Károly spanyol király vezette be, hogy pénzt termeljen olyan közszolgáltatásokhoz, amelyeket egyébként úgy finanszíroztak volna, hogy több adót vetnek ki Spanyolország lakosságára.

Eredetileg „Loteria por Numeros” néven volt ismert, és 1763-ban került sor a jegyeladások 75%-a a nyereményekre. A modern La Primitiva név 1812-ben jött létre, de 50 évvel később, 1862-ben királyi rendelettel eltörölték.

Mivel a huszadik században egyre több lottó iránti igény jelentkezett, a La Primitivát 1985-ben újraindította az Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, a spanyol lottókkal foglalkozó kormányzati szerv. Az eredeti játék nem tartalmazta a Reintegro labdát, amelyet 1991-ben vezettek be a játékba.

A La Primitiva óriási sikert aratott, és katalizátora volt két további spanyol lottó, a BonoLoto 1988-as és az El Gordo 1993-as létrehozásának. Eredetileg csak spanyol állampolgárok számára volt nyitva, ma már bárki játszhat a Primitivával online.

A La Primitiva története
A La Primitiva legális?

A La Primitiva legális?

Bárki 18 éves vagy idősebb játszhat a La Primitivával akár személyesen, akár egy online sorsjegy. Egykor csak spanyol állampolgárok számára volt fenntartva, de a spanyol szerencsejáték-rendelet (13/2011. törvény) óta most a spanyolországi turisták játszhatják. Mivel nincs szükség spanyolországi tartózkodásra, a játékosok a világ minden tájáról játszhatnak úgy, hogy online lottószelvényt vásárolnak egy harmadik féltől.

Mivel ezek az ügynökök ügyfeleik nevében vásárolnak jegyeket, ez törvényes számukra. A játékosoknak saját maguk és személyes adataik védelme érdekében gondoskodniuk kell arról, hogy az általuk játszott webhelyek megfelelő licenccel rendelkezzenek.

A La Primitiva legális?
Hogyan kell játszani a La Primitivát

Hogyan kell játszani a La Primitivát

Játssz a Primitiva online játékkal a nagyobb kényelem érdekében, ha fizikailag Spanyolországban tartózkodik. Ezeknek a játékosoknak és máshol lévő játékosoknak tudniuk kell, hogyan kell online játszani a Primitivával, hogy élvezhessék a 3 millió eurós garantált jackpotot és a további 6 nyereményszintet. A La Primitivát kéthetente, csütörtökön és szombaton sorsolják ki Madridban 20:30-kor GMT-ben, és ára 1 euró.

A játékosoknak 6 számot kell választaniuk a 49-es készletből, és egy 0-9 közötti számot kell választaniuk a Reintegro labdához. A sorsolás során 6 számot választanak ki, majd egy 7-et, amelyet kiegészítő labdának neveznek, majd egy külön dobból választják ki a Reintegro labda számát.

A jackpot megnyeréséhez a játékosoknak meg kell egyeznie az első 6 számmal, majd a Reintegro számmal. Ha egy játékos csak a Reintegro számmal egyezik meg, jogosult lesz a jegy árának visszatérítésére, ami a 7. szintű nyeremény. Azok a játékosok, akik a kiegészítő számmal megegyeznek az 5 nyerőszámmal, a harmadik szintű díjat nyerik.

A legkevesebb nyerőszám, amelyik nyereményben részesül, 3 szám. Az egyes szintek pénzdíja nem fix, és a jegyeladásokból befolyt pénz különböző százalékában kerül meghatározásra.

Hogyan kell játszani a La Primitivát
Mekkora az esély a La Primitiva megnyerésére?

Mekkora az esély a La Primitiva megnyerésére?

A jackpot (6 szám+Reintegro labda) megnyerésének esélye ezen az online lottón közel 1 a 140 millióhoz. Ez azt jelenti, hogy meglehetősen nehéz megnyerni a jackpotot, de még mindig jobb esélyeket kínál, mint mondjuk az Egyesült Államok PowerBall. A 3 millió eurós garantált főnyeremény mellett ezek a jackpot nyeremények viszonylag kicsik lehetnek, de a gyakori dobások és a jackpot felső határ hiánya esetén a nyeremények nagyon magasak lehetnek.

A rekord 2015-ben született, amikor egy játékos 201,7 millió euróval távozott, miután a jackpot 56-szoros fölé kerekedett. A játékosok azonban így is több mint 1 millió eurót nyerhetnek, ha a 6 számot 1-es szorzóval közel 14 millióhoz párosítják.

Talán a legjobb a Primitiva játékban a kedvező általános nyerési esély, amely hozzávetőleg 1 a 8-hoz, beleértve a csak a Reintegro labdával való párosítást is, hogy visszakapja a jegyet. 7 nyereményszint van, amelyek rengeteg esélyt kínálnak a nyeremény megnyerésére. Eltekintve attól, hogy csak a Reintegro labdát illesztjük, a nyeremény megnyeréséhez a minimális egyező szám 3, az odds körülbelül 1 az 57 000-hez.

Mekkora az esély a La Primitiva megnyerésére?
Kifizetési lehetőségek, ha megnyeri a játékot

Kifizetési lehetőségek, ha megnyeri a játékot

A 40 000 euróig terjedő nyeremények adómentesek, de az ezt meghaladó nyeremények után 20%-os adókulcsot kell fizetni. Azonban a külföldi játékosok, akiknek országok ha megállapodást köt Spanyolországgal, visszakaphatja ezt az összeget. A nyereményeket a sorsolástól számított 3 hónapon belül kell igényelni, és csak egy összegben fizetik ki.

Azok a játékosok, akik egy lottóboltban vásárolták jegyüket, 2500 euró értékű nyereményt vehetnek át. Ennél nagyobb nyeremények a kiválasztott spanyolországi bankokból vagy a Loterias y Apuestas del Estado központjában vehetők át. Az online játékosok kis nyereményét az ügyfélszámlájukon helyezik el, a nagyobb nyereményeket pedig közvetlenül a játékos bankszámlájára utalják át. A jackpot nyereményeket személyesen kell átvenni a fent megnevezett központban.

Kifizetési lehetőségek, ha megnyeri a játékot
Tippek és trükkök a La Primitiva játékhoz

Tippek és trükkök a La Primitiva játékhoz

A lottó jellegénél fogva szerencsejáték, de a korábbi sorsolások tanulmányozása érdekes statisztikákat eredményezett. Valószínűleg bölcs dolog nem minden páros vagy páratlan számot kiválasztani, mivel a statisztikák azt mutatják, hogy a páratlan és páros számok keveréke nagyobb valószínűséggel nyer. A statisztikák azt is mutatják, hogy ritkán sorsolnak ki egymást követő számokat, ezért érdemes elkerülni az egymást követő számok kiválasztását a nagyobb nyerési esély érdekében.

Számok kiválasztása Ugyanazokkal az utolsó számjegyekkel szintén nagyon valószínűtlen, jobb, ha többféle számjegyvégződés van. A legtöbben nem kizárólag magas számokra (32-49) tesznek fogadást, így ha véletlenül döntetlenre kerülnének, az ilyen számokkal rendelkező játékosoknak nagyobb esélyük lenne nyerni.

A nyerő számkombinációk általában nagyon változatosak, így talán előnyös lesz a teljes tartományból választani, különböző végződő számjegyekkel. Vannak „szerencsés” számok is (38, 39, 47, 3, 45), amelyeket többet húztak ki, mint az összes többi számot, így ezek választása előnyhöz juttathatja a játékost.

Az is igaz, hogy néhány számot ritkán húznak ki, így lehetséges, hogy ezeknek a számoknak a kihagyása is előnyös lehet. Talán a legjobb tanács az, hogy tovább játssz a nyerési esélyért. „Bele kell lenned a győzelemhez”, ahogy mondják.

Tippek és trükkök a La Primitiva játékhoz