A legjobb France Keno Lottó - 2024

A France Keno, amelyet a La Francaise des Jeux Group (FDJ) magáncég üzemeltet, egy lottójáték, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy 2 és 10 szám között válasszanak egy 1 és 70 közötti készletből. A játékot naponta kétszer, hét heti napokon, és maximum kétmillió euró a főnyeremény. Ezzel a játékkal azonban csak olyan játékosok játszhatnak, akik Franciaországban élnek, vagy az országba látogatnak.

A részvételhez a játékosoknak el kell dönteniük a tét összegét, amely egytől tíz euróig terjedhet. Lehetőségük van szorzó hozzáadására vagy a Joker+ játékra is, ha akarják. A játékosok jegyeket vásárolhatnak engedéllyel rendelkező FDJ-kereskedőktől, a Francaise des Jeux webhelyről vagy a mobilalkalmazáson keresztül.

A legjobb France Keno Lottó - 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Mi az a francia kenó?

A France Keno egy népszerű lottójáték Franciaországban, amely rugalmasságáról és rendszeres sorsolásáról ismert. Olyan formátumban működik, ahol a játékosok egy meghatározott tartományból választanak ki számokat, jellemzően 1 és 70 vagy 1 és 80 között. Minden sorsolásnál véletlenszerűen választanak ki bizonyos számú nyerőszámot. A kiválasztott számok száma és a nyerőszámok száma változhat, különböző módokat kínálva a játékhoz és a nyeréshez.

A France Keno egyedülálló jellemzője a gyakori sorsolás, amelyet gyakran naponta kétszer rendeznek meg. Ez növeli a játékosok esélyét a részvételre és a nyerésre. A Keno nyereményösszege attól függ, hogy egy játékos hány számot választ ki és egyezik meg, valamint attól, hogy mennyit fogad el. Minél több szám egyezik, annál nagyobb a nyeremény. Ezenkívül a játékosok dönthetnek úgy, hogy megsokszorozzák nyereményüket a „Sorzó” opcióval, amely, ha kiválasztja, növeli a jegy árát, de jelentősen megnövelheti a nyereményt.

A France Keno játékosok széles körét vonzza az egyszerű szabályai, valamint a fogadási összegek és a számok kiválasztása terén kínált rugalmasság miatt. Franciaország különböző helyein és online is elérhető, így a rajongók számára kényelmes a rendszeres játék. Mint minden szerencsejáték esetében, a játékosoknak felelősségteljesen kell játszaniuk, szem előtt tartva, hogy a nagy összegű nyeremény esélye viszonylag alacsony, és az elsődleges cél a szórakoztatás, nem pedig az anyagi haszon.

Hol vásárolhat jegyet a kenóba (francia)?

A franciaországi Keno jegyek vásárlásához több lehetőség közül választhat:

  • Helyi hivatalos kiskereskedők: Franciaország-szerte számos engedélyezett kiskereskedelmi üzletben, például dohányboltokban, újságosstandokban és néhány szupermarketben vásárolhat Keno jegyeket. Ezeken a helyeken gyakran megjelenik a hivatalos lottó logó, így könnyen azonosíthatók.
  • Online a hivatalos lottóoldalon keresztül: A Kenót üzemeltető francia nemzeti lottó egy online platformot kínál, ahol jegyeket vásárolhat. A szolgáltatás használatához általában fiókot kell regisztrálnia, és előfordulhat, hogy Franciaországban vagy az országban lakosnak kell lennie ahhoz, hogy elérje az oldalt és vásároljon.
  • Mobil alkalmazások: Egyes hivatalos lottóalkalmazások lehetővé teszik vásároljon Keno jegyeket közvetlenül okostelefonjáról vagy táblagépéről. Ezek az alkalmazások általában iOS és Android eszközökön is elérhetők, és letölthetők a megfelelő alkalmazásboltokból.
  • Sorsjegy-automaták: Egyes területeken találhat automata automatákat, amelyek Keno jegyeket árulnak. Ezek a gépek általában nagy forgalmú területeken találhatók, például bevásárlóközpontokban vagy közlekedési csomópontokban.

Amikor személyesen vagy online vásárol Keno jegyeket, győződjön meg róla, hogy jó hírű és felhatalmazott forrásból vásárol. Megbízható információkért és ajánlásokért a ahol megvásárolhatja jegyeit, felkereshet olyan platformokat, mint a LottoRanker. Szintén fontos betartani a helyi törvényeket a korhatárokkal és a szerencsejátékokkal kapcsolatos szabályozásokkal kapcsolatban. Ha nem Franciaországban tartózkodik, ellenőrizze, hogy a francia kenó elérhető-e a nemzetközi játékosok számára online lottószolgáltatásokon keresztül, de mindig ellenőrizze e szolgáltatások legitimitását és jogi státuszát az Ön joghatóságában.

A francia kenó története

Azt mondják, hogy Kenó, lottó és bingó mindegyik Kínából származik több mint 2000 évvel ezelőtt. Az első sorsolást Franciaországban I. Ferenc engedélyezte 1539-ben éves díj fejében. A sorsjátékok váltogatták a legális és illegális státuszt a következő évszázadokban. A lottót és a lottó típusú játékokat végül 1933-ban tették legálissá Franciaországban, és a mai napig engedélyezettek.

A kenót (FR) először 1993-ban játszották, és kezdetben csak hetente egyszer, csütörtökön játszották. Két évvel később egy újabb sorsolással kedden kerül sor, így a sorsolás kéthetente történik. A következő évben, 1996-ban, a hét minden napján elkezdték rajzolni.

2003-ban hozzáadták a Keno Soir-t, hogy napi két döntetlen legyen. A játék 2013-ban Keno Lifetime Winner néven vált ismertté. Néhány eredeti szorzót leselejteztek, így három maradt; x2, x3 és x5. A francia játékosok 2009 óta játszhatnak legálisan Keno-n és más online lottókon.

A Keno (FR) legális?

A lottójátékok, beleértve a Kenót is, legálisak Franciaországban online és offline is, és a francia kormány engedélyezi és szabályozza őket. A játékosoknak 18 éves vagy idősebbnek kell lenniük a játékhoz, és életkorukat igazolni kell. A lottó 1933 óta legális Franciaországban, az online szerencsejáték pedig 2009 óta a szerencsejátékról szóló törvény (2010-476) miatt.

A Kenóval (FR) azonban csak francia játékosok játszhatnak, függetlenül attól, hogy francia állampolgárok vagy látogatók. Ezenkívül csak francia állampolgárok játszhatnak online, mivel a francia szolgáltatók számára illegális a regisztráció más országok játékosai, beleértve az EU-t is.

Hogyan játssz Kenót

A játékosok döntik el, hogy 2 és 10 között hány számot szeretnének kiválasztani egy és 70 közötti készletből. Ezután ki kell választaniuk a tét összegét egy, kettő, három, öt vagy 10 euró közül. Lehetőség van olyan szorzó kiválasztására is, amely megduplázza a fizetendő tét összegét (például egy euró tét + szorzó = két euró).

Annak ellenére, hogy az eredeti tét megduplázódik a szorzóval, a tényleges nyeremény hárommal vagy öttel szorozható, ha ezeket választja. Minél több szám egyezik, és minél nagyobb a tét, annál nagyobb lesz a nyeremény összege.

Amikor a golyókat kihúzzák, 20 golyó kerül kiválasztásra, majd a szorzó következik, amely lehet x2, x3 vagy x5. A játékosoknak meg kell győződniük arról, hogy jegyeiket legalább egy órával a sorsolás időpontja előtt vásárolják meg, amely déli 13 óra, az esti sorsoláson pedig 20 óra. A fizikai jeggyel rendelkező játékosoknak biztonságos helyen kell tartaniuk a nyugtákat, mivel minden nyereményt át kell venniük.

Joker+

Egy másodlagos játékban a Joker+ a kiválasztott fogadástól függően plusz egy vagy két euróért hozzáadható a Keno jegyhez. A játékosok nem maguk választják ki a számokat, mivel azokat a Flash System automatikusan generálja, amikor a játékosok érvényesítik a játékot. A nyeréshez a játékosoknak meg kell felelniük mind a hét számjegynek abban a sorrendben, ahogyan 500 000 eurót nyernek.

Franciaország Kenó sorsolási ütemterve

A France Keno rendszeres sorsolásokat kínál a hét folyamán, így a játékosoknak többféle szerencsét próbálhatnak. A sorsolás pontos ütemezése a választott platformtól vagy szolgáltatótól függően változhat. A legtöbb platform azonban néhány percenként kínál sorsolást, gyors tempójú és izgalmas játékélményt kínálva.

A sorsolási ütemterv megértésével megtervezheti játékmenetét, és biztosíthatja, hogy soha ne hagyja ki a lehetőséget, hogy részt vegyen a France Keno izgalmában.

Franciaország Keno Nyerő Odds

A francia kenó az egyik legjobb online lottó kedvező esélyei miatt. A maximális jackpot 10/10 számok párosítása esetén 10 eurós téttel szorzó nélkül kétmillió euró. Ennek az esélye 1 a 2 147 181-hez.

A nyerési esély a játékos által kiválasztott számok mennyiségétől és attól függően változik, hogy ezek közül hány találat. A nyeremény növelhető nagyobb fogadások megtételével és a szorzó aktiválásával.

A 2/2-es számok egyezésének esélye 1 a 13-hoz, míg a 4/4-es számok egyezésének esélye 1:189. A 8/8-as számok helyes párosításának az esélye 1:74 941, ami 8000 eurós nyereményt jelent egy 1 euró fogadás.

Kifizetési lehetőségek, ha megnyeri a kenót

Minden nyereményt a sorsolás időpontjától számított két hónapon belül kell átvenni. Minden 2000 euró feletti nyeremény esetén a játékosnak személyazonosító okmányokat kell bemutatnia a nyeremény átvételéhez. Ha a játékosok elég szerencsések a 9/9 vagy 10/10 számok helyes párosításához, akkor lehetőségük van egy összegben vagy életjáradékban részesülni.

Azoknak a játékosoknak, akik egy FDJ kiskereskedőnél játszottak, el kell menniük a La Francais des Jeux fizetési központba, és azok, akik online játszottak, e-mailt kapnak a következő lépésekről. A kifizetési lehetőségek a játék módja szerint változhat.

Ha kiskereskedővel játszották

A 300 eurós vagy annál kisebb összegű nyeremények bármelyik FDJ kiskereskedőtől igényelhetők, de az ezt meghaladó nyereményekhez a játékosnak el kell mennie egy La Francaise des Jeux fizetési központba. A 300 és 30 000 euró közötti nyeremények közvetlenül a játékos bankszámlájára fizethetők átutalással egyes POS-okon.

Ha online vagy a mobilalkalmazáson keresztül játszották

A legfeljebb 2000 eurós nyeremények automatikusan jóváírásra kerülnek a játékos számláján. Ezt az összeget meghaladó nyereményekhez személyazonosító okmányok bemutatása szükséges, mielőtt közvetlenül a játékos bankszámlájára utalják.

Tippek és trükkök a Keno France játékhoz

Kenó, pl egyéb lottójátékok, egy szerencsejáték, de egyes játékosok megpróbálhatnak konkrét stratégiákat kidolgozni a játék statisztikái alapján. Például a húzott számok nagy része (körülbelül egyharmada-fele) ismétlődik az utolsó vagy az azt megelőző meccsből.

Ezért ésszerű ezeket a forró számokat játszani, de valószínűleg nem, ha az előző három egymást követő alkalommal sorsoltak. Az adott számok lejátszásának időzítése szintén nyereséges stratégia lehet. A játékosok megtalálhatják a Keno (FR) statisztikáit az FDJ honlapján, hogy segítsenek nekik azonosítani a hideg és meleg számokat.

Számstratégiák

Egyes játékosok szeretik a hideg számokat játszani, amelyek nem túl gyakran kerülnek kiválasztásra. Ezeknek a számoknak a kijátszása már csak azért is előnyös lehet, mert lejárt a sorsolásuk. Az is statisztikai igazság, hogy nem minden szám lesz páros vagy páratlan, hanem a kettő keveréke.

Ezért nagyobb a győzelem, ha a játékos páros és páratlan számokat választ. Ugyanez igaz az alacsony vagy magas számokra is. Ez azt jelenti, hogy a játékosok nagyobb előnyben részesülhetnek, ha alacsony és magas számok egyenletes keverékét játszanak.

About the author
Isabella Garcia
Isabella GarciaAreas of Expertise:
Lottó
About

Isabella Garcia, akit a LottoRankernél előszeretettel „Lucky Lottiként” ismernek, dél-amerikai érzékét ötvözi a globális lottózás terén szerzett mély szakértelmével. Rio napsütötte strandjairól Isabella dekódolja a lottó bonyodalmait, és elhozza a játékosoknak a legjobb tippeket és trükköket.

Send email
More posts by Isabella Garcia

Faq

Minden, amit tudnia kell a kaszinókról

Mi az a francia kenó?

A francia kenó egy népszerű lottójáték, amely Franciaországban elérhető. Rugalmas játékmenetet és gyakori sorsolást kínál, jellemzően naponta kétszer. A játékosok egy meghatározott tartományból választanak ki számokat, általában 1 és 70 vagy 1 és 80 között, majd sorsolás határozza meg a nyerőszámokat. A játék vonzereje az egyszerű szabályokban, valamint a fogadási összegek és a számok kiválasztásában kínált szabadságban rejlik.

Hol tudok jegyet venni a francia kenóra?

Francia kenójegyeket vásárolhat helyi hivatalos kiskereskedőknél, például dohányboltokban és újságárusoknál Franciaországban, a hivatalos lottówebhelyen, iOS- és Android-eszközökre készült mobilalkalmazásokon keresztül, vagy a bevásárlóközpontokban és más nagy forgalmú területeken található lottószelvény-automatákon keresztül. Mindig ügyeljen arra, hogy megbízható forrásból vásároljon.

Játszhatok online francia kenót?

Igen, játszhatsz online francia kenót. A hivatalos francia nemzeti lottó webhely online platformot kínál jegyvásárláshoz. Előfordulhat azonban, hogy Franciaországban vagy az országban lakosnak kell lennie ahhoz, hogy elérje a webhelyet és vásároljon jegyeket.

Mekkora az esély a francia kenó megnyerésére?

A francia kenóban a nyerési esélyek attól függően változnak, hogy hány számot választ és párosít. Például annak az esélye, hogy 2 kiválasztott szám közül 2 egyezik, 1 a 13-hoz, míg a 8-ból 8 egyezésének esélye 1:74 941. A játék a többi lottóhoz képest kedvező szorzóiról ismert.

Vannak további játékok a francia kenóban?

Igen, van egy további játék, a Joker+, amely felár ellenében hozzáadható Kenó-jegyedhez. A Joker+-ban a számok automatikusan generálódnak, és ha a sorsolási sorrendben mind a hét számjegyet megfelelteti, akár 500 000 eurót is nyerhet.

Mennyi a legnagyobb jackpot a francia kenóban?

A maximális jackpot a francia kenóban, ha 10-ből 10 számot párosít 10 eurós fogadással (szorzó nélkül), kétmillió euró. Az összeg az egyező számok számától és a tét összegétől függően változhat.

Hogyan működik a szorzó opció a francia kenóban?

A francia kenó szorzó opciója lehetővé teszi a játékosoknak, hogy növeljék potenciális nyereményüket. Kiválasztása esetén megduplázza a jegy árát, de a nyereményt a kihúzott szorzótól függően 2, 3 vagy 5-szörösére szorozhatja.

Legális a francia kenó?

Igen, a francia kenó legális. A francia kormány engedélyezi és szabályozza. A játékosoknak 18 éven felülieknek kell lenniük a játékhoz, és Franciaországban 2009 óta legális az online szerencsejáték.

Hogyan igényelhetek nyereményt a francia kenóból?

A nyereményeket a sorsolás időpontjától számított két hónapon belül kell igényelni. 2000 euró feletti összegeknél személyi igazolvány szükséges. Kisebb összegek esetén a nyeremények az FDJ kiskereskedőknél, nagyobb nyeremények esetén pedig a La Francaise des Jeux fizetési központokban igényelhetők. Az online játékosok e-mailben kapnak utasításokat.

Vannak-e stratégiák a francia kenó játékára?

Míg a keno szerencsejáték, egyes játékosok a játékstatisztikák alapján választanak „forró” vagy „hideg” számokat. A közelmúltban „forró” számokat húztak, míg „hideg” számokat nem. Ha egyensúlyt választ a páratlan és páros számok, illetve az alacsony és magas számok között, az is növelheti az esélyeit. Azonban nincs garantált stratégia a győzelemhez.