A legjobb Extra 5 Lottó - 2023/2024

Az évek során Görögország a nemzeti lottójátékok széles skáláját indította el. A legjobbak általában egyszerűek, csábító jackpotokkal. Az Extra 5 lottó különösen kiemelkedik. A játékosok minden sorsoláshoz választanak egy ötjegyű kombinációt. Ha nyernek, a teljes kifizetés elérheti az 500 000 eurót is.

Sorsolás minden nap történik. Ez számos lehetőséget biztosít a szerencsejátékosoknak jegyvásárlásra. A fő hátránya az online lehetőségek hiánya a számok kiválasztásánál vagy a pénzdíjak megszerzésénél. Ez 2002-es indulása óta nem akadályozta meg az Extra 5 lottó virágzását.

Hol vásárolhat jegyeket Az Extra 5 lottó
Hol vásárolhat jegyeket Az Extra 5 lottó

Hol vásárolhat jegyeket Az Extra 5 lottó

A játék élvezetének első lépése az, hogy megtudja, hogyan vásárolhat extra 5 lottószelvényt. Jelenleg nincs dedikált online alkalmazás elérhető. Ezért a cédulát a régi módon kell megvásárolni.

Görögországban számos értékesítési pont található az OPAP játékok számára. Még egy boltkereső rész is található a hivatalos weboldalukon. Ez megkönnyíti a játékosok számára, hogy találjanak egyet a környékükön.

Az OPAP-hoz kapcsolódó üzletben a személy kiválaszthatja a számát, és megvásárolhatja az Extra 5 lottószelvényt. Digitális másolat beszerzése nem lehetséges. Következésképpen létfontosságú a papír jegy biztonságban tartása. A számok kiválasztása egy téglaépületben elavultnak tűnhet. Azonban még mindig meglehetősen gyakori szerencsejátékok Görögországban.

Hol vásárolhat jegyeket Az Extra 5 lottó
Az Extra 5 lottó története

Az Extra 5 lottó története

Ennek a játéknak a története kapcsolódik ehhez sportfogadás. Az 1950-es években országos erőfeszítések történtek az ilyen típusú fogadások infrastruktúrájának javítására. Hamarosan megalakult a Sport Főtitkárság. 1958-ban egy új magánjogi személy, az OPAP kezdte felügyelni a szerencsejátékokkal kapcsolatos összes műveletet. Sok éven át a fő hangsúly a futballon volt.

Az OPAP azonban végül elkezdett lottójátékokat készíteni a nagyközönség számára. A LOTTO 1990-ben indult, és nagy siker lett. Új igény a nagyobbra online lottójátékok fajtái lendületet vett. Az OPAP különféle típusokkal kísérletezett.

Mind a SUPER 3, mind az EXTRA 5 2002. november 25-én vált elérhetővé. Az internet megjelenése lehetővé tette a szerencsejátékosok számára, hogy online ellenőrizhessék az EXTRA 5 eredményét.

Az Extra 5 lottó története
Legális az Extra 5 lottó?

Legális az Extra 5 lottó?

Az OPAP által biztosított összes szerencsejáték teljesen legális Görögországon belül. Az állampolgároknak 18 éven felülieknek kell lenniük ahhoz, hogy jegyet vásároljanak. Bonyolultabb helyzet a tengerentúlon élők számára, akik azt remélik, hogy online helyettesítőn keresztül játszhatnak.

2011-ben az Európai Bíróság úgy döntött, hogy az OPAP monopolisztikus jellege összeegyeztethetetlen az uniós joggal. Ennek eredményeként a legjobb, ha csak görög állampolgárok játszanak az Extra 5-ön.

Ha az adott személy számát kihúzzák, akkor a nyeremény adóköteles. Az adókulcs a 100 € összegű kifizetések után kezdődik. A jackpot méretétől függően növekszik. A 2500 €-nál többet nyerő szerencsejátékosoknak 20%-os adót kell fizetniük. Ezek a szabályok 2022 szeptemberében léptek életbe. Ezenkívül az OPAP névtelenséget biztosít az első helyezettek számára.

Legális az Extra 5 lottó?
Hogyan játssz Extra 5 lottót

Hogyan játssz Extra 5 lottót

Ez a görög lottó rendszeressége és egyszerűsége miatt nagyon népszerű. A sorsolás minden nap 15:00-kor történik (athéni idő szerint). A szerencsejátékosok bármelyik hivatalos OPAP-kereskedőnél kiválaszthatják a számukat.

Legalább ötöt kell választaniuk. Ezek 1-től 35-ig terjednek. Ha a játékos nem akarja maga kiválasztani a számjegyeket, használhat egy Quick Pick gépet. Véletlenszerűen generál nekik egy sorozatot.

Ezután itt az ideje, hogy kiválasszuk az egyes sorsolásoknál megtéthez köthető összeget. Ha több kijelölés történik, akkor ezek kumulatívan működnek. A minimális összeget úgy lehet megtenni, ha nem tölt ki szorzót a jegyszelvényen. A legalacsonyabb oszlopérték 0,50 €.

Több választás lehetővé teszi a játékos számára, hogy részt vegyen a jövőbeli sorsolásokon. Ez hasznos azoknak, akik csak egy jegyet szeretnének. A legfelső szintű nyeremény megnyeréséhez az összes számot ki kell húzni.

Azok a játékosok, akiknek sikerül négyet vagy hármat megjósolniuk, alacsonyabb nyereményt nyerhetnek. Az eredmények találhatók az OPAP hivatalos online oldalán. A sorsolás élőben is követhető.

Hogyan játssz Extra 5 lottót
Az extra 5 lottó nyerési esélye

Az extra 5 lottó nyerési esélye

Számos tényező befolyásolhatja a nemzeti lottó szorzói. Ez magában foglalja a sorsolás számjegyeinek számát és a játékosok gyakoriságát. Ha egy lottójátékot sok ember játszik online, az jelentősen megváltoztathatja a nyerési esélyeket.

Mivel az Extra 5 közvetlenül a görög állampolgárokat célozza meg, ez nem lesz probléma. Minden jegytulajdonos reméli, hogy megnyeri az első díjat. Ennek az esélye egy a 324 632-hez. Ez sokkal csábítóbb, mint a hasonló versengés online vagy nemzeti lottójátékok.

Például a görög Joker megnyerésének esélye egy a 24 435 180-hoz. Eközben a játékosoknak egy a 13 983 816-hoz, amikor megnyerték a görög lottó főnyereményét. Ezért, ha a szerencsejátékosok a lehető legjobb esélyekkel rendelkező játékot keresik, akkor az Extra 5 méltó választás.

Az extra 5 lottó nyerési esélye
Kifizetési lehetőségek extra 5 nyertes számára

Kifizetési lehetőségek extra 5 nyertes számára

Azok, akik az Extra 5 lottón játszanak, ne számítsanak semmilyen online kifizetési lehetőségre. Ehelyett a nyereményüket egy OPAP üzletben vagy hivatalos bankban kell igényelniük. A sérült vagy elveszett jegyek nem minősülnek érvényesnek. Ezért fontos, hogy biztonságban tartsuk őket.

Ha a személy alacsonyabb szintű nyereményt nyer, akkor a kifizetés általában 5 és 125 euró között mozog. A legnagyobb jackpot nem haladja meg az 500 000 eurót.

Azok a játékosok, akik elég szerencsések ahhoz, hogy megnyerjék ezt az összeget, azt tapasztalják, hogy az igénylési folyamat bonyolultabb. Bolt helyett a jegyet az OPAP athéni irodájába kell vinniük. A pénz beváltására ügyvédet is lehet fogadni.

Alkalmanként tíznél is többen jelentkeznek első osztályú nyereményjeggyel. Ilyen alkalmakkor az 500 000 eurót részvényekben osztják szét. Az egyes játékosoknak adott pénzösszeg attól függ, hogy hányan pályáznak az adott sorsolásra.

Kifizetési lehetőségek extra 5 nyertes számára
Tippek és trükkök az extra 5 lottó játékhoz

Tippek és trükkök az extra 5 lottó játékhoz

  • Az Extra 5 lottó egy szerencsejáték. A játékosok nem tudják megjósolni a következő sorsolás pontos kombinációját.
  • Másrészt növelhetik esélyeiket, ha elkerülnek bizonyos számmintákat. Nem bölcs dolog olyan kombinációt választani, amelyet már korábban megrajzoltak. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy ugyanaz a sorozat megismétlődjön.
  • A szerencsejátékosok nem választhatnak öt egymást követő számot egymás után. Ehelyett jobb, ha olyan számjegyeket keres, amelyek különböző csoportokhoz tartoznak. Vannak, akik szeretnek többszörösen játszani. Az 5-10-15-20-25 az egyik gyakori példa. Alternatív megoldásként kiválaszthatnak olyan számokat, amelyek ugyanarra a számjegyre végződnek, például 3-13-23-33.
  • Az ilyen típusú stratégiák valójában csökkentik a nyerési esélyeket. Ha extra 5-ös lottószelvényt vásárol, ne feledje, hogy a változatos kombók általában jobban teljesítenek.
  • A szerencsejátékosnak nem kell egyedül döntenie a kombinációról. Ehelyett dönthetnek úgy, hogy csatlakoznak egy lottószövetséghez. Ezek olyan emberek csoportjai, akik összegyűjtik a pénzüket.
  • Stratégiailag mérlegelik a létszámukat. Ha valamelyiküknek sikerül megnyernie az Extra 5 lottót, akkor a főnyereményt megosztják a szindikátus összes tagja között.
Tippek és trükkök az extra 5 lottó játékhoz