A legjobb El Gordo Lottó - 2024

Az El Gordo spanyolul a "nagyot" jelenti, és ez a név általában a spanyol karácsonyi lottónak (bár az igazság kedvéért a hivatalos spanyol neve Sorteo Extraordinario de Navidad vagy Lotería de Navidad. Minden év december 22-én játsszák, és ez a legnagyobb spanyol lottó – innen ered a neve.. Azt kell mondani, hogy szigorúan véve az El Gordo kifejezés bármely spanyol lottó főnyereményére utal.

(Ezt a kifejezést elég sértően is lehet használni egy személy "A Kövér" leírására – de itt most nem gondolunk erre. A pénznyeremény szempontjából ez a világ legnagyobb lottója. A jegyek ára 20 euró , az összes jegyeladás 70%-át pénznyereményként osztják ki, és annyi jegyet adnak el, hogy 2,31 milliárd euró áll rendelkezésre a nyereményekre és 720 millió euró a fődíjra ("El Gordo").

A legjobb El Gordo Lottó - 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Hol lehet jegyet venni az El Gordo-ba?

Könnyű vásároljon lottószelvényt online El Gordo számára. A weboldal könnyen megtalálható és barátságos. Sok lottótól eltérően nem kell spanyolországi lakosnak lennie – ha bármely országban, ahol él, legális lottójegyek vásárlása, a spanyol hatóságok örömmel veszik át a pénzét, és ugyanilyen örömmel küldik is Önnek nyereményeket, ha szerencséd van.

El Gordo története

Az El Gordo a Lotería Nacional, a Loterías y Apuestas del Estado által működtetett spanyol nemzeti lottó különleges sorsolása, amely a spanyol kormány tulajdonában van. Története messzire nyúlik vissza; valójában csak egy lottó fut folyamatosan a világon, mint a Lotería Nacional, amely 1812. március 4-én tartotta első sorsolását és 1812. december 18-án az első karácsonyi sorsolást. 1892 óta Sorteo de Navidadnak hívják.

Legális az El Gordo?

Ez legális Spanyolország, mindaddig, amíg 18 éves vagy idősebb. Ha nem Spanyolországban tartózkodik, vigyázzon! Hosszú története van annak, hogy az emberek szerte a világon kapnak leveleket, amelyben felkérik őket, hogy vegyenek jegyet El Gordóba, és biztosítják őket arról, hogy a levél feladója hivatalos ügynök. A valóság az, hogy egyetlen legális spanyol lottó és egy legális spanyol online lottó ügynöke sem küld ilyen levelet – vagy e-mailt, vagy WhatsApp értesítést, vagy szöveges üzenetet, vagy bármilyen más kommunikációt – Spanyolországon kívüli személynek.

Miért ne? Mert az El Gordo, mint az összes többi legális spanyol lottó, csak spanyol lakosok számára nyitott. Nem kell állampolgárnak lenni, de ott kell élni. És ne nyaraljon – Spanyolországnak kell lennie az állandó lakhelyének. Amíg megfelelsz ennek a követelménynek, igen, az El Gordo teljesen legális.

Az El Gordóval kapcsolatban meglehetősen gyakoriak a csalások. Az egyik, amelyet egyre gyakrabban jelentettek, levél vagy gyakrabban e-mail formájában jelenik meg, amelyben tájékoztatják a címzettet, hogy a feladó – aki állítólag a spanyol nemzeti lottó törvényes, meghatalmazott ügynöke – jegyet vásárolt El Gordóban a címzett (nem az volt?) és – remek hír! – nyert a jegy!

A címzettnek nem kell mást tennie, mint elküldenie banki adatait, és a pénz a számlájára kerül. A közlemény nagyon nagylelkű feladója csak a nyeremény 10%-át tartja meg költségeinek fedezésére. Az egyik ilyen e-mailt vagy levelet pontosan úgy kell kezelnie, mint bármely más, bankszámlájával kapcsolatos információkérést: hagyja figyelmen kívül.

Mindezek ellenére nem lehetetlen, hogy valaki, aki nem Spanyolországban lakik, de elhatározta, hogy csapkodni szeretne El Gordón. Vannak olyan webhelyek, amelyek címeket állítanak be, így olyan országokban laknak, ahol valójában nem élnek.

A megfelelő webhely kiválasztása fontos, mert ha nem, akkor akár válaszolhatott volna az imént említett csalások egyikére – és valójában pontosan ezt tette. De tegye meg a megfelelő döntést, és azt fogja tapasztalni, hogy egy olyan szervezettel van dolgában, amely feddhetetlen, és amely valóban az Ön nevében fekteti be a pénzét, és valóban megosztja veled a nyereményét.

Hogyan kell játszani az El Gordo-t

A rövid válasz: vegye meg a jegyét. Ha ezt megtetted, a többi már nincs a kezedben. Így működik a lottó. Először is, a jegyek tíz részre vannak osztva (úgynevezett "decimos"), és választhat, hogy az egyik résztől a teljes jegyig bármit megvesz.

A számokat a San Ildefonso iskola növendékei rajzolják, amely a hagyomány kezdetekor a közalkalmazottak árva gyermekei számára volt fenntartva. Egy másik, ehhez kapcsolódó hagyomány az volt, hogy a nyertesek pénzdíjuk egy részét az iskolának adományozták. Miközben a gyerekek húzzák a számokat, eléneklik az eredményeket. Az egészet a televízió közvetíti.

A gyerekek két nagy, gömb alakú ketrecet használnak, az elsőben 100 000 kis fagolyó, mindegyiken egyedi, 5 jegyű jegyszámmal, 00000-től 99999-ig, míg a másikban 1807 kis fagolyó van, mindegyik egy-egy nyereményt jelent. euróban írva:

  • 1 labda az első díjért
  • 1 labda a második díjért
  • 1 labda a harmadik díjért
  • 2 golyó a negyedik díjért
  • 8 golyó az ötödik díjakért
  • 1794 golyó a kis nyereményekért

Mekkora az esély az El Gordo megnyerésére?

A nyeremény elnyerésének általános esélye elég jó, 1:6,5. Természetesen ebben benne van a csaknem 1800 kis nyeremény is; de a nagy nyeremény, valamint a második és harmadik díj megnyerésének esélye 1 a 100 000-hez, ami lényegesen jobb, mint a világ legnagyobb lottósorsolásán a fődíj megnyerésének esélye.

Ez a negyedik díjnál 1 az 50 000-hez, az ötödik díjnál pedig 1: 12 500-ra esik. Az ok, amiért ezek az esélyek jobbak, mint sok más sorsolásnál, az az, hogy az összes jegyeladás 70%-át nyeremények formájában térítik vissza – és ez nemzetközi mércével mérve magas százalék.

Tippek és trükkök az El Gordo játékhoz

Az első számú tipp valószínűleg a következő: Ha nem él Spanyolországban, költözz oda. a következő lehet, hogy korán megveszi a jegyét. A jegyeket hónapokkal karácsony előtt árusítják, az eladott jegyek száma nagy, de nem végtelen – ez egy tombola, és van egy pont, ahol leáll az értékesítés – tehát ha nyerni akarsz, a legrosszabb, ami történhet, túl sokáig vár, és az összes jegy elfogyott. Vegyél egy egész jegyet. És fontolja meg az alábbi webhelyek valamelyikét:

  • Lehetővé teszi, hogy úgy vásároljon jegyet, mintha Spanyolországban élne, bár nem az; és
  • Fuss egy El Gordo-t lottó szindikátus.

Ha csatlakozik a szindikátushoz, részesedik a nyereményéből. Igen, kevesebbet fog kapni, mint amennyit akkor kapott volna, ha a fődíjat megnyerő jegyet teljes egészében megvásárolta volna – de ennek megnyerésének esélye sokkal nagyobb lesz.

About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, vagy "Lucky Evie", ahogy a LottoRankernél ismerik, brit elemző gondolkodásmódját ötvözi a számok iránti szenvedéllyel, hogy az olvasók számára a legjobb lottóstratégiákat kínálja. London elbűvölő utcáiról átszitálja a lottóadatokat, így biztosítva, hogy a játékosok minden rendelkezésükre álljanak a megalapozott döntések meghozatalához.

Send email
More posts by Evelyn Thompson