A legjobb Austria Lotto Lottó - 2023/2024

Az osztrákok számos nemzeti lottót és Európa-szerte Euromillions lottót játszanak, de messze a legnépszerűbb otthoni lottó az Austria Lotto, amely Lotto 6/45 néven ismert. Ahogy a neve is sugallja, a játékosoknak 45 szám közül 6-ot kell választaniuk a heti kétszeri sorsoláson, szerdán és vasárnap, ami mindössze 1,2 euróba kerül.

Minimális jackpotja 1,5 millió euró, amely korlátlan számú alkalommal gurulhat, a legmagasabb kifizetett jackpot pedig 14,9 millió euró volt 2018-ban. A játékosoknak lehetőségük van 2 másodlagos játék hozzáadására is, ha akarnak.

A legjobb Austria Lotto Lottó - 2023/2024
Hol vásárolhat jegyet az Austria Lotto-ra?

Hol vásárolhat jegyet az Austria Lotto-ra?

Az osztrák lottó jegyek vásárlása egyszerű, mivel az osztrák lottó jegyek megvásárolhatók személyesen, online vagy a mobilalkalmazáson keresztül. Több mint 5000 engedéllyel rendelkező lottóügynökkel elterjedt Ausztriában, a játékosok az országban tudják, hogyan vásárolhatnak egyszerűen jegyet az osztrák lottóra egy közeli kereskedőtől.

Alternatív megoldásként az osztrákok regisztrálhatnak játszani a win2day.at oldalon vásároljon lottószelvényt online. A Lotto 6/45 applikációként is elérhető, ahol a vásárlás után elektronikus nyugtát állítanak ki. A más országokból származó játékosok a Lotto 6/45 játékot online játszhatják egy harmadik fél webhelyén keresztül.

Hol vásárolhat jegyet az Austria Lotto-ra?
Ausztria Lotto története

Ausztria Lotto története

Ausztriában évszázados szerencsejáték-történelem van, az első lottó a Genova lottó volt 1751-ben. A lottót eredetileg egy magáncég vezette, de később a kormány vette át őket. A lottó a szerencsejáték egyetlen formája Ausztriában, amely mindig is legális volt, ellentétben a legális és illegális státusz között váltakozó szerencsejáték egyéb formáival.

Bár a lottójátékok mindig is legálisak voltak, csak 1986-ban, az osztrák szerencsejátékról szóló törvény (GspG) elfogadásával szabályozták őket. A cél az volt, hogy felügyeljék az ipart annak biztosítása érdekében, hogy minden lottó tisztességesen működjön. Megalakult az Austrian Lottery Toto Company (később 1991-ben osztrák lottótársaságra változott), és törvényes jogokat kapott lottózás működtetésére Ausztriában.

A Lotto 6/45 egyike volt annak az öt lottónak, amelyeket 1986-ban alapított az állami tulajdonú vállalat. A 6/45-ös lottót eredetileg hetente egyszer játszották, de népszerűsége miatt hetente kétszer kezdték működtetni.

A játék formátuma a kezdetektől változatlan maradt. Érdekesség, hogy 1990-ben az Osztrák Lottótársaság (Osterreichische Lotterien) kapta meg az egyedüli kibocsátási engedélyt, így az osztrák lottózás a mai napig állami monopóliummá vált.

Ausztria Lotto története
Legális az Austria Lotto?

Legális az Austria Lotto?

A lottózás mindig is legális volt Ausztriában, és az állami fenntartású osztrák lottó szabályozza őket az 1986-os osztrák szerencsejátékról szóló törvény értelmében. Az osztrák játékosoknak legalább 18 évesnek kell lenniük ahhoz, hogy Ausztriában legálisan játsszanak lottót.

Ezenkívül Ausztria lakosának kell lennie, és osztrák bankszámlával kell rendelkeznie ahhoz, hogy az egyetlen engedélyezett osztrák lottóoldalon, a win2day.at-on online lottózzon. Az Ausztrián kívüli játékosok legálisan játszhatnak, ha egy harmadik fél ügynökén keresztül online lottószelvényt vásárolnak.

Legális az Austria Lotto?
Hogyan kell játszani az Austria Lotto-t

Hogyan kell játszani az Austria Lotto-t

A 6/45-ös lottót hetente kétszer, szerdán és vasárnap sorsolják ki Bécsben, Ausztria fővárosában. A játékosok egyszerűen kiválasztanak 6 számot az 1-45 közötti számkészletből.

Akár fizikai, akár virtuális jeggyel játszanak, a játékosok egy 1-től 45-ig terjedő számrácsot kapnak, ahol a játékosoknak be kell jelölniük a választott számok négyzetét. A sorsolás napján 6 golyót húznak ki a dobból, egy plusz labda pedig bónuszlabdaként működik. Ha a játékosok az első 6 szám mindegyikével megegyeznek, ők nyerik a jackpotot.

Két másodlagos játék is hozzáadható a jegyhez a The Joker és a Lotto Plus négyzetek bejelölésével, hogy több lehetőséget biztosítson a nyerésre. A Lotto Plus lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ugyanazt a 6 számot ismét kijátsszák egy másik sorsolás során, de nem bónusz labdát húznak.

További 0,50 euróért és akár 150 000 eurós nyerési lehetőségért a játékosok nyereményt nyernek, ha a számok közül legalább 3-mal megegyeznek. A Joker játékban a játékosoknak nem kell számokat kiválasztaniuk, mivel a lottószelvény 6 jegyű sorszáma a játékos számaként működik. A játékosoknak mind a 6 számnak megfelelő sorrendben kell szerepelniük, hogy megnyerjék a Joker játékot.

Hogyan kell játszani az Austria Lotto-t
Milyen esélyek vannak az osztrák lottó megnyerésére?

Milyen esélyek vannak az osztrák lottó megnyerésére?

Akár személyesen, akár online lottóként játsszák a 6/45-ös lottót, az esélyek nagyon kedvezőek a többi nemzeti lottóhoz képest. A lottó 8 nyereményszintjének valamelyikén a nyeremény megnyerésének összesített esélye 1 a 12-hez.

A jackpot megnyerésének esélye 1 a 8 145 060-hoz, ami nagyon jó Euromillions közel 140 millióhoz 1 az esélye. Nyilvánvaló, hogy a főnyeremény sokkal magasabb az Euromillions esetében, és a jegyek többe kerülnek.

A második szintű nyereményhez 5 golyó párosítása szükséges, és a bónuszlabda sokkal jobb 1:1 357 510 esélye az 5/6 számjegyű összeg megnyeréséhez. A nyereményszint csökkenésével az odds csökken. A legalacsonyabb nyereményszint megköveteli, hogy a bónuszlabdát 1 a 16-hoz szorzóval párosítsa, hogy visszakapja a jegy árát.

Milyen esélyek vannak az osztrák lottó megnyerésére?
Kifizetési lehetőségek, ha megnyeri a játékot

Kifizetési lehetőségek, ha megnyeri a játékot

Minden nyereményt a nyertes sorsolástól számított 3 éven belül kell igényelni, így ez a világ leghosszabb időszaka a nyeremény igénylésére. Az 1000 eurós vagy annál kisebb összegű nyereményeket az ország szerte fellelhető, engedéllyel rendelkező lottókereskedőktől lehet igényelni.

1000 és 80 000 euró közötti nyeremények esetén a nyertesnek ki kell töltenie egy igénylőlapot, mielőtt 4 hetet várna a kifizetésre. A 80 000 euró feletti nyereményt személyesen kell igényelni az osztrák lottó bécsi ügyfélszolgálatán. Minden nyeremény egy összegben kerül kifizetésre, járadék nélkül.

A Lotto 6/45 az egyik legjobb online lottó, mivel minden nyeremény adómentes. A más országokból érkező játékosoknak azonban ellenőrizniük kell, hogy a saját országukban kell-e adót fizetniük, ha nyereményt nyernek. Az online játékosok automatikusan megkapják a nyereményeket online lottószámlájukra vagy összegtől függően közvetlenül a bankszámlájukra, és erről e-mailben értesítik.

Kifizetési lehetőségek, ha megnyeri a játékot
Tippek és trükkök az Austria Lotto játékhoz

Tippek és trükkök az Austria Lotto játékhoz

Minden játékos online vagy offline növelheti nyerési esélyeit, ha több jegyet vásárol, egy szindikátus tagjaként játszik, és játszik a 2 másodlagos játékkal. Több jegy vásárlása nyilvánvalóan jobb nyerési esélyt ad a játékosnak, pusztán azért, mert több számkombinációval játszik.

Játszani egy szindikátussal lehetővé teszi, hogy a szindikátus tagjai sokkal több jegyet vásároljanak, mint ha egyéniben játszanának, ami még jobb nyerési esélyeket eredményez. A 2 másodlagos játék megjátszása több esélyt ad a nyerésre, és csak viszonylag csekély plusz pénzért.

Az online játékosok valóban növelhetik nyerési esélyeiket, ha kombó vagy rendszerfogadást tesznek. Ez azt jelenti, hogy a szokásos 6 szám helyett legfeljebb 12 számot kell választani. Ezek az extra számok több játékot eredményeznek, mivel a 12 szám összes lehetséges kombinációját lejátsszák. Statisztikailag több játék nagyobb nyerési esélyt jelent, így a plusz pénz megéri.

Az online játékosoknak az is előnyös lehet, ha előfizetnek online lottóoldalukon. Ez segít a játékosnak abban, hogy egy meghatározott időtartamra tetszőleges mennyiségű húzást vegyen fel, ügyelve arra, hogy a játékos ne felejtsen el lottózni.

Tippek és trükkök az Austria Lotto játékhoz