Kenó

January 17, 2023

Keno – Mi ez és hogyan játszod?

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser

Szerinted melyik az a lottójáték, amely a legkevesebb figyelmet kap, mint amit megérdemel? Sok játékos van, aki kenónak mondaná.

Keno – Mi ez és hogyan játszod?

A Keno nevű játékot sok online kaszinóban játsszák, és a Bingóhoz hasonlóan ez is megköveteli a játékosoktól, hogy válasszon egy-tíz számjegyet egy táblázatból, amely egytől nyolcvanig terjedő számokat tartalmaz. A nyereményt az határozza meg, hogy a kiválasztott számok közül hány egyezik a kihúzottakkal.

Tanuljon meg kenót játszani kaszinójáték-szakértői csapatunktól. Csiszold a kenó képességeidet, és elkezdheted aratni a jutalmakat.

Gyors Kenótörténet

Valódi készítője nem tisztázott, bár legalább 2000 éves. Az "Ezer karakter könyve" (vagy "Qianziwen") misztikus ismerete elengedhetetlen volt. Keno azonnali hírnevet szerzett a nevadai Renóban, és ott is maradt Kínából való 1933-as érkezése óta. Mi az, ami behatolt Ázsia, Dél-Afrika, Ausztrália és Amerika kontinenseire?

A Keno a jelenlegi általános neve ennek a játéknak. 

A francia és latin "quine" és "quini" szavak mindegyik résztvevő öt szerencsés számjegyét jelezték, és ezek kombinációja eredményezte ennek a fogadási játéknak az amerikai nevét. De a keno eredeti kínai kifejezése „baige piao” volt, vagy egyes régiókban „pai-ko p'iao”, ami „fehér galamb jegyet” jelent

A Baige Piao egy másik fogadási versenyből fejlődött ki, amelyben a galambok vettek részt. Régen, amikor az emberek kínai kenót játszottak, a „Qianziwen” (az „Ezer karakter könyve”) kezdeti 80 karakter közül választottak néhány ideogrammot (részletes karaktereket).

Más források azt állítják, hogy Kr.e. 200 körül Cheung Leung tábornok kitalálta a Kenót, hogy pénzt keressen a Kínai Nagy Fal felépítéséhez, valamint a kínai katonák számára, hogy megvédjék őket az északi betolakodóktól a Han-dinasztia csatái során.

Mivel akkoriban tilos volt a lottó, a résztvevők kezdetben a versenylovak címét helyettesítették a számokkal. Csak 1951-ben módosították Nevada szabályozását, hogy a kenót engedélyezett lottószerű játékként engedélyezzék, és azóta a keno a nyerőszámok találgatásának játékává fejlődött.

A kenó játék alapjai

Ha kíváncsi arra, hogyan játsszon Kenót, érdemes megjegyezni, hogy a szabályok nagyon hasonlóak a többi lottó játékszabályaihoz. Ez egy olyan játék, amelyben számokat választasz, és reméled, hogy néhányuk megegyezik a véletlenszerűen kihúzott számokkal.

A Kenó kártya

A Kenóban a számok 1-től 80-ig terjednek. A játékosok kiválasztják a kívánt számokat; a kiválasztott számok száma nagymértékben változik. A tartomány általában 1-15, de ez a játéktól függően ingadozhat.

Amikor online Kenót játszol, a garat – egyfajta virtuális gép – véletlenszerűen választ ki 20 számot. Egy igazi kaszinóban a gép kiválasztja a számokkal ellátott golyókat. A golyók kihúzásakor a gép a játékos nyereményét a tét teljes összege és a megfelelő számok száma alapján határozza meg.

Mi az a Keno Spot?

A pontok a játékosok által kiválasztott véletlen számokra utalnak. A múltban a játékosok tintát vagy zsírkrétát használtak ezeknek a jelöléseknek a készítéséhez (mint például egy bingó dörzsölés). A játékosok úgy választják ki a kenópontokat, hogy a kenóvideókban az egeret használják, vagy amikor megérintik a képernyőjüket játszani Kenót online.

Megtévesztő lehet, mert a játék hagyományos, könnyen játszható formáját Spot Keno néven is ismerik. Ebben a játékban nem találsz wild cardot, szorzót vagy speciális kombót.

Hogyan játssz kenót – lépésről lépésre

Ennek a lottójátéknak az egyik legnépszerűbb módja a Keno online játék. Íme egy praktikus útmutató a kenózáshoz.

  1. Keressen egy megbízható online kaszinót, és csatlakozzon hozzá. Nézze meg az olyan oldalakat, mint a LottoRanker és a CasinoRank információért, és iratkozzon fel pillanatok alatt. Kenót játszhat online, ha elindít egy olyan játékot, amelyet élvez.
  2. Felveheti a számát a virtuális kenókártyán. Rajtad múlik, hogy kattintasz-e rájuk, vagy használod az automatikus kiválasztás funkciót. A játéktól függően kettőtől húszig választhatsz a lehetséges lehetőségek közül, egytől 80-ig. Tegyük fel, hogy kenóval szeretnél játszani, és tíz véletlenszerű számot választasz ki a helyednek.
  3. Állítsa be tétjeit. A tétet az oldal alján található gombokkal módosíthatja. A legtöbb játékban ez 50 és 5 dollár között mozog. Ha még csak most kezdi, egyetlen dollár nagyszerű kezdőpont. Egyes játékok tartalmazhatnak szorzót is.
  4. Játszani. Indítsa el a játékot a „Play” vagy a „Draw” opcióra kattintva. A Random Number Generator (RNG) kiválaszt 20 számot, és kiemeli őket az online kenókártyán. Vannak kenó játékok, ahol több teljes kört is elindíthatsz.
  5. Ellenőrizze az eredményeket. Ha megfelel egy bizonyos összegnek, nyereményt nyer. Egyes játékokban 1x és 10 000x közötti tétet nyerhet három egyező számért. A Keno minden változatának megvan a maga esélye és jutalma.

Keno stratégiák és tippek

Ha szeretné megtanulni, hogyan lehet gyakrabban nyerni kenójátékokat, találjon olyan kenójáték-stratégiát, amely hasznos lehet. Íme a legjobb keno online tippek és módszerek a nyerési esélyek növelésére.

Válassza ki a legmagasabb kifizetésű játékokat

Mindig keresse a legnagyobb nyereményekkel rendelkező keno játékokat. Teljesen természetes, hogy maximalizálni akarja a nyerési esélyeit azzal a téttel, amelyet hajlandó elhelyezni.

Azt hiheti, hogy a keno árak ugyanazok, de ez ritkán van így. Mielőtt elkezdené, értékelje a játék jutalmait.

Ha magasabb jutalmakra vágyik, próbáljon ki egy online kaszinót a hagyományos kaszinó helyett. Tehát, ha ez az elsődleges célod kenózás közben, akkor a legjobb, ha online kenót játszol.

Legyen tisztában a nyerési esélyeivel

Hasznos tudni a különböző számú találatért járó jutalmakat, de ugyanolyan fontos megérteni a találatok megszerzésének valószínűségét.

Hangsúlyozzuk a keno játékstratégia fontosságát, mivel sok játékos meglepődik, amikor megtudja, hogy az esélyek nem túl nagyok más kaszinójátékokhoz képest.

Íme egy táblázat, amely lebontja a nyerési esélyeit a találatok teljes száma alapján:  

Ne válassz nyolc számnál többet

A szerencsejáték-guruk a négy és nyolc szám közötti választást széles körben elismerik az optimális keno játékstratégiaként. A lehető legjobb szorzók ebben a tartományban találhatók, amint azt a fenti táblázat mutatja.

A "keno" kifejezés francia eredetében "öt nyerőszámot" jelent, ami némi betekintést nyújthat abba, hogy miért a legjobb stratégia az adott tartomány közötti számok kiválasztása: a négytől nyolcig terjedő szorzók közötti édes pont. Ha túl sok vagy túl kevés számot választ, a nyerési esélye drámaian csökken.

Ne törekedjen előnyök megszerzésére

Semmit sem tehetsz, hogy csökkentsd a házelőnyt egy kenójátékban, ami híresen magas. Mivel nincs valódi útmutató arra vonatkozóan, hogyan játssz egy kenójátékot, amely előnyhöz juttatná, vagy titkos stratégiát alkalmazna az előny megszerzésére, ezért óvakodnod kell attól, hogy bárki mást állítson.

Tehát ezt ne egy keno játékstratégiának tekintsd, hogy mit tegyél az esélyeid növelése érdekében, hanem inkább tanácsnak, hogy mit ne tegyél.

Ne próbálj meg elsajátítani semmilyen speciális módszert vagy exploitot, mert ezzel elvonod a figyelmedet egy olyan hasznos keno játékstratégia megtalálásától, mint amilyenről fentebb beszéltünk.

Gyakorold Keno játékstratégiádat online ingyen

Bár nem biztos, hogy van egy bizonyos módszer a keno készségeid fejlesztésére, az ingyenes online játék segítségével megtalálhatod a számodra megfelelő keno játékstratégiát.

Ez a tanács különösen hasznos az amatőrök számára, mivel a valódi pénzes szerencsejáték előtt meg kell értenie a játék összes mechanikáját. Számos online kaszinóban játszhat online kenót ingyenes demó módban. 

Noha a keno nem túl nehéz játék, még mindig jó ötlet szabadedzést szerezni, mielőtt bármilyen készpénzre fogad.

Végső gondolatok

Most, hogy részletes útmutatónknak köszönhetően már tudod, hogyan kell kenót játszani, készen állsz arra, hogy elkezdj játszani az ideális kenószámaiddal? A szerencseszámaid összefüggésben lehetnek életed kulcsfontosságú eseményeivel, vagy a kenójátékban leggyakrabban kihúzott számokon alapulhatnak. A lényeg az, hogy most már rendelkezel azokkal a tudással, amelyek szükségesek ahhoz, hogy online kenót játssz egy legjobb kaszinóban.

Legújabb hírek

Lottó kiadások világszerte: trendek és hatások
2023-11-21

Lottó kiadások világszerte: trendek és hatások

Hírek