Kenó útmutató kezdőknek

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

A Keno egy lottó stílusú játék, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a játékosok. Számos online kaszinóban elérhető, és úgy működik, mint a bingó. A játékosoknak egy-tíz számot kell kiválasztaniuk egy táblázatból, amely egytől nyolcvanig terjedő számokat tartalmaz. A nyereményt a kiválasztott számok száma határozza meg, amelyek megegyeznek a kisorsolt számokkal. Kaszinójáték-szakértőinkből álló csapatunk megtaníthatja, hogyan kell kenót játszani. Gyakorlással fejlesztheti keno készségeit, és élvezheti a győzelem előnyeit.

Kenó útmutató kezdőknek

Gyors Kenótörténet

A Keno egy fogadási játék, amely a világ különböző részeit elérte, beleértve Ázsiát, Dél-Afrikát, Ausztráliát és Amerikát. Eredete Kínába vezethető vissza, ahol kezdetben "baige piao" vagy "pai-ko p'iao", azaz "fehér galambjegy" volt a neve. A játék egy fogadási versenyből fejlődött ki, amelyben házigalambok vettek részt. Amikor az emberek kínai kenót játszottak, kiválasztottak néhány részletes karaktert az "Ezer karakter könyvéből" (vagy "Qianziwen"-ből), egy misztikus könyvből, amely több mint 2000 éves.

Egyes források szerint Cheung Leung tábornok a Han-dinasztia csatái során hozta létre a Kenót, hogy pénzt gyűjtsön a Kínai Nagy Fal építéséhez, és támogassa a kínai katonákat az északi megszállók elleni harcukban. Abban az időben a lottó illegális volt, így a résztvevők a versenylovak címeit helyettesítették a számokkal.

A kenó népszerűségre tett szert az Egyesült Államokban, különösen a nevadai Renóban, ahová 1933-ban érkezett Kínából. A jelenlegi „keno” név a francia és latin „quine” és „quini” szavakból származik, amelyek az egyes résztvevők öt szerencsés számjegyére utalnak. E számjegyek kombinációja eredményezte a játék amerikai nevét.

1951-ben Nevada szabályozását úgy módosították, hogy a kenót engedélyezett lottószerű játékként engedélyezték. Manapság a keno a nyerőszámok kitalálásának játéka, és továbbra is népszerű szórakozási forma.

A kenó játék alapjai

A Keno egy népszerű lottószerű szerencsejáték, amely gyakran megtalálható a modern kaszinókban, és egyes állami lottókon is kínálják játékként. Íme egy alapvető útmutató a játékhoz:

⭐️ Válassza ki a számokat: A Kenóban egy készletből választ ki számokat, amelyek általában 1-től 80-ig terjednek. A választható lehetőségek száma változó, de általában 1 és 10 vagy 20 szám közül választhat.

⭐️ Tegye meg tétjét: A számok kiválasztása után megteszi a fogadását. A fogadható összegnek gyakran van egy minimális és maximális korlátja, amelyet a kaszinó vagy a lottó határoz meg.

⭐️ A sorsolás: A játék ezután véletlenszerűen kihúz bizonyos számú nyerőszámot. Ez a szám is változó, de gyakran 20.

⭐️ Ellenőrizze a nyereményeket: Ön nyer, ha a kiválasztott számok egy bizonyos száma megegyezik a nyerőszámokkal. Minél több szám egyezik, annál nagyobb a nyeremény. A kifizetések attól függően változnak, hogy hány számot választottál, hány számot találtak el, és az adott Keno játék fogadási szabályaitól függően.

⭐️ A játékok gyakorisága: A kaszinókban a Keno-játékok gyakran néhány percenként zajlanak, míg az állami lottókon napi vagy heti sorsolás is lehet.

⭐️ Esélyek és stratégiák: Annak az esélye, hogy az összes számot eltalálja Kenóban, meglehetősen magas, ezért általában szerencsejátéknak tekintik. Nincs igazi stratégia, amely jelentősen növelné a nyerési esélyeket, mivel a számokat véletlenszerűen húzzák ki.

Ne feledje, mint a szerencsejáték minden formáját, a kenót is felelősségteljesen kell játszani, és fontos tisztában lenni az esélyekkel és azzal a ténnyel, hogy ez egy játék, amely inkább a szerencsén, mint a képességeken alapul.

Hogyan játssz kenót – lépésről lépésre

Ennek a lottójátéknak az egyik legnépszerűbb módja a Keno online játék. Íme egy praktikus útmutató a kenózáshoz.

  1. Keressen egy megbízható online kaszinót, és csatlakozzon hozzá. Nézze meg az olyan oldalakat, mint a LottoRanker és a CasinoRank információért, és iratkozzon fel pillanatok alatt. Kenót játszhat online, ha elindít egy olyan játékot, amelyet élvez.
  2. Felveheti a számát a virtuális kenókártyán. Rajtad múlik, hogy kattintasz-e rájuk, vagy használod az automatikus kiválasztás funkciót. A játéktól függően kettőtől húszig választhat a lehetséges opciók közül, egytől 80-ig. Tegyük fel, hogy kenót szeretne játszani, és tíz véletlenszerű számot választ ki a helyére.
  3. Állítsa be tétjeit. A tétet az oldal alján található gombokkal módosíthatja. A legtöbb játékban ez 50 és 5 dollár között mozog. Ha még csak most kezdi, egyetlen dollár nagyszerű kezdőpont. Egyes játékok tartalmazhatnak szorzót is.
  4. Játszani. Indítsa el a játékot a „Play” vagy a „Draw” opcióra kattintva. A Random Number Generator (RNG) kiválaszt 20 számot, és kiemeli őket az online kenókártyán. Vannak kenó játékok, ahol több teljes kört is elindíthatsz.
  5. Ellenőrizze az eredményeket. Ha megfelel egy bizonyos összegnek, nyereményt nyer. Egyes játékokban 1x és 10 000x közötti tétet nyerhet három egyező számért. A Keno minden változatának megvan a maga esélye és jutalma.

Esélyek Kenóban

  • A helyes számok kiválasztása: Rendkívül kicsi annak a valószínűsége, hogy eltalálja az összes számot Kenóban. Például, ha 6 számot választ, az esélye annak, hogy mind a 6 sorsolásra kerül, körülbelül 1 a 7752-hez. Minél több számot választ ki, annál nagyobb az esély, és nagyon gyorsan eléri a csillagászati ​​szinteket.
  • Találatok gyakorisága: Annak az esélye, hogy bizonyos számú kiválasztottat eltalál, szintén nagyon változó. Például, ha a kiválasztott 6-ból csak 1 számot ütünk el, annak ésszerű esélye lehet, míg 6-ból 5-öt sokkal kevésbé valószínű.
  • Összesített esélyek: Minden kaszinónak vagy lottónak saját nyereménytáblázata van, amely meghatározza az esélyeket és a kifizetéseket a különböző forgatókönyvekhez. Fontos, hogy játék előtt megismerkedjen ezekkel.

Íme egy táblázat, amely lebontja a nyerési esélyeit a találatok teljes száma alapján:

Helyes egyezések számaSzámított esély
01 a 843.380-ban
11 a 86.446-ban
21 a 20.115-ben
31 a 8.009-ben
41 a 4,877-hez
51 a 4.287-ben
61 az 5.258-ban
71 a 8.826-ban
81 a 20.055-ben
91 a 61.420-ban
101 a 253.801-ben
111 az 1 423 822-hoz
121 a 10 968 701-ből
131 a 118 084 920-ból
141 az 1 821 881 628-hoz
151 a 41 751 453 986-ból
161 az 1 496 372 110 872-ből
171/90,624,035,964,712
181 in 10,512,388,171,906,553
191 in 2,946,096,785,176,811,500
201: 3,535,316,142,212,173,800,000

Keno stratégiák és tippek

Ha szeretné megtanulni, hogyan lehet gyakrabban nyerni kenójátékokat, találjon olyan kenójáték-stratégiát, amely hasznos lehet. Íme a legjobb keno online tippek és módszerek a nyerési esélyek növelésére.

1. Válassza ki a legmagasabb kifizetésű játékokat

Mindig keresse a legnagyobb nyereményekkel rendelkező keno játékokat. Teljesen természetes, hogy maximalizálni akarja a nyerési esélyeit azzal a téttel, amelyet hajlandó elhelyezni.

Azt hiheti, hogy a keno árak ugyanazok, de ez ritkán van így. Mielőtt elkezdené, értékelje a játék jutalmait.

Ha magasabb jutalmakra vágyik, próbáljon ki egy online kaszinót a hagyományos kaszinó helyett. Tehát, ha ez az elsődleges célod kenózás közben, akkor a legjobb, ha online kenót játszol.

2. Ne válassz nyolc számnál többet

A szerencsejáték-guruk a négy és nyolc szám közötti választást széles körben elismerik az optimális keno játékstratégiaként. A lehető legjobb szorzók ebben a tartományban találhatók, amint azt a fenti táblázat mutatja.

A "keno" kifejezés francia eredetében "öt nyerőszámot" jelent, ami némi betekintést nyújthat abba, hogy miért a legjobb stratégia az adott tartomány közötti számok kiválasztása: a négytől nyolcig terjedő szorzók közötti édes pont. Ha túl sok vagy túl kevés számot választ, a nyerési esélye drámaian csökken.

3. Ne törekedjen előnyök megszerzésére

Semmit sem tehetsz, hogy csökkentsd a házelőnyt egy kenójátékban, ami híresen magas. Mivel nincs valódi útmutató arra vonatkozóan, hogyan játssz egy kenójátékot, amely előnyhöz juttatná, vagy titkos stratégiát alkalmazna az előny megszerzésére, ezért óvakodnod kell attól, hogy bárki mást állítson.

Tehát ezt ne egy keno játékstratégiának tekintsd, hogy mit tegyél az esélyeid növelése érdekében, hanem inkább tanácsnak, hogy mit ne tegyél.

Ne próbálj meg elsajátítani semmilyen speciális módszert vagy exploitot, mert ezzel elvonod a figyelmedet egy olyan hasznos keno játékstratégia megtalálásától, mint amilyenről fentebb beszéltünk.

4. Gyakorold Keno játékstratégiádat online ingyen

Bár nem biztos, hogy van egy bizonyos módszer a keno készségeid fejlesztésére, az ingyenes online játék segítségével megtalálhatod a számodra megfelelő keno játékstratégiát.

Ez a tanács különösen hasznos az amatőrök számára, mivel a valódi pénzes szerencsejáték előtt meg kell értenie a játék összes mechanikáját. Számos online kaszinóban játszhat online kenót ingyenes demó módban.

Noha a keno nem túl nehéz játék, még mindig jó ötlet szabadedzést szerezni, mielőtt bármilyen készpénzre fogad.

Végső gondolatok

Átfogó útmutatónknak köszönhetően most már jól ismeri a kenót. Készen állsz arra, hogy újonnan megszerzett tudásodat a gyakorlatba ültesd, és játssz az ideális kenószámaiddal? A szerencseszámaid összefüggésben lehetnek életed jelentős eseményeivel, vagy a kenójátékban leggyakrabban kihúzott számokon alapulnak. A lényeg az, hogy most már jól felkészült arra, hogy online kenót játsszon egy legjobb kaszinóban.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Mi az a Keno?

A Keno egy lottószerű szerencsejáték, amely számos kaszinóban megtalálható, és néhány állami lottóban is kínálják. A játékosok egy halmazból választanak számokat, jellemzően 1-től 80-ig, és az alapján nyernek, hogy a kiválasztott számok közül hány egyezik a véletlenszerűen kihúzott számokkal.

Hogyan játszol Kenóval?

A Keno játékhoz válasszon ki egy számjegyet (általában 1 és 20 között) az 1 és 80 közötti készletből. Tegye meg tétjét, majd várja meg, amíg a játék kihúz egy sor nyerőszámot. Nyereményed attól függ, hogy hány számod egyezik a kihúzott számokkal.

Mekkora az esély a nyerésre Kenóban?

A kenói nyerési esélyek nagyon eltérőek. Például, ha a 6 kiválasztott szám közül mind a 6-ot eltalálja, körülbelül 1 a 7752-hez az esélye. Minél több számot választ ki, annál nagyobb a potenciális nyeremény, de annál kisebb az esélye annak, hogy az összes számot eléri.

Vannak-e stratégiák a nyerési esélyek javítására Kenóban?

A kenó egy szerencsejáték, és egyetlen stratégia sem garantálja a győzelmet. Egyes játékosok olyan számokat választanak, amelyekről úgy gondolják, hogy sorsolásra kerülnek, vagy személyes jelentős számokat használnak, de ezek a módszerek statisztikailag nem növelik a nyerési esélyeket.

Jobb kevesebb vagy több számot játszani Kenóban?

A 4 és 8 szám közötti játékot gyakran tartják optimálisnak a kenóban. Ez a tartomány kínálja a legjobb egyensúlyt a számok elérésének esélye és a lehetséges kifizetés között.

Tudsz Keno-t játszani online?

Igen, a Kenót online is lehet játszani. Sok online kaszinó kínál Keno játékokat, ahol számokat válogathat és digitálisan fogadhat, miközben a játék véletlenszám-generátort használ a sorsoláshoz.

Hogyan választod ki a Keno számokat?

Manuálisan is kiválaszthatja Kenószámait, vagy használhatja a legtöbb online Keno játékban elérhető automatikus kiválasztás funkciót. Egyes játékosok személyes jelentőségük alapján választanak számokat, míg mások véletlenszerűen.

Mi a ház előnye Kenóban?

A kenói házelőny jellemzően magas, gyakran 20-30% között van. Ez azt jelenti, hogy a játék jobban kedveli a kaszinót, mint néhány más típusú szerencsejáték.

Játszhatsz ingyen Kenóval online?

Igen, sok online kaszinó kínálja a Keno ingyenes demó verzióját. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a kezdők valódi pénz kockáztatása nélkül megértsék a játék mechanikáját.

Mit kell tudni a kezdőknek, mielőtt Keno-t játszanak?

A kezdőknek tudniuk kell, hogy a Keno elsősorban egy szerencsejáték, nagy eséllyel a nagy nyeremények ellen. Fontos, hogy felelősségteljesen, lehetőségeidhez mérten játssz, szórakoztatásból, nem pedig pénzkeresetből. A játék szabályainak és a kifizetési struktúrának a megértése szintén kulcsfontosságú a kezdés előtt.