Kaparós sorsjegyek

January 10, 2023

Kaparós sorsjegyek vagy lottó: mi a jobb tét?

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser

Gondolkozott már azon, hogy a kaparós sorsjegyek vagy a lottó kínálnak-e jobb esélyeket? A kaparós sorsjegyek élvezetesek, és költés nélkül is nyerhetők. Szerencsejátékokról van szó, ezért sokan előnyben részesítik a készségalapú játékokat, különösen az online játékokat.

Kaparós sorsjegyek vagy lottó: mi a jobb tét?

A lottó nagyobb nyereséget kínál, mint a kaparós sorsjegyek. Sajnos a lottón való nyerés esélye csillagászatilag alacsony, és nagyon valószínűtlen, hogy valaha is megteszi. A kaparós sorsjegyek viszont lényegesen kisebb jackpotokkal rendelkeznek, de gyakoribbak a kifizetések. Ezért a kaparós sorsjegyek pénzügyi szempontból jobb tétet jelentenek, mint a lottón játszani.

Ez a cikk bemutatja a kaparós sorsjegyek működését, a nyerési esélyeket, mennyit nyerhet, és hogyan kapja meg a kifizetést, ha nyer.

Mik azok a kaparós sorsjegyek?

A kaparós sorsjegyek, más néven kaparós vagy kaparós sorsjegyek egyfajta szerencsejáték, amely hasonló a lottóhoz, de lényegesen könnyebben játszható, és gyors nyereményeket kínál. Kaparós sorsjegy játékok emiatt néha azonnali játékoknak is nevezik.

Mind a dizájn, mind a kaparós sorsjegyekkel játszható játékok változatosak lehetnek. Ennek ellenére a kaparós sorsjegyek nyerésének folyamata a terméktől függetlenül ugyanaz: egyszerűen kaparja le az ezüstös bevonatot, hogy felfedje nyereményét.

A legtöbb esetben a kaparós sorsjegyek által kínált nyeremények közel sem hasonlíthatók a lottó főnyereményeihez. A nyeremények egy dollártól kezdődnek, és összesen elérhetik a több millió dollárt.

Egyszerűen hozzájuthat a kaparós sorsjegyes játékokhoz, mert szinte bármelyik benzinkúton vagy sarki boltban megvásárolhatja őket. Míg egy sorsjegy ára akár 1 eurót is elérhet, egyes kaparós sorsjegyek értéke elérheti a 100 eurót is. A drágább kártyákhoz általában nagyobb nyeremények tartoznak.

Hogyan viszonyul ez a lottóhoz?

A lottó gyakran magában foglalja a számok kiválasztását egy előre meghatározott maximum 69 számjegyből álló készletből.

Miután meghozta döntését, ki kell töltenie egy játékszelvényt a kiválasztott számokkal, és át kell adnia egy lottózónak. Az ügyintéző beírja a választásait egy számítógépes rendszerbe, amely azután kinyomtatja a cédulának megfelelő sorsjegyet.

A lottósorsolás általában hetente kétszer történik, általában szombaton és szerdán. A sorsolás során a lottó tisztségviselői egy speciális gépet használnak, amely előre meg van töltve az összes számot viselő golyókkal.

A golyókat véletlenszerűen engedik ki a gépből. Ön akkor kapja meg a főnyereményt, ha a jegyére nyomtatott összes szám pontosan megegyezik a gép által kinyomott egyik golyóra nyomtatott számmal. Irreleváns, hogy a számok milyen sorrendben jelennek meg a jegyen.

Ha egynél többen kitalálják a nyerőszámokat, a pot arányosan felosztásra kerül közöttük. Ha nincs szerencsés nyertes, a jackpot a következő sorsolásig növekszik. A nagyobb jackpot általában azt jelenti, hogy többen vesznek részt a következő sorsoláson abban a reményben, hogy megnyernek egy darabot a tortából.

Mik az esélyek?

Kaparós sorsjegyek és A lottójátékok teljes mértékben a véletlenre épülnek. Ha szerencsejátékot játszik, az ügyességi játékokhoz képest nincs befolyása az eredményekre.

Az esélyek ismerete a fogadás előtt segít megalapozottabb döntést hozni. A lottó- és kaparós sorsjegyeket továbbra is széles körben játsszák, mivel kis befektetéssel jelentős pénzösszegeket lehet nyerni.

Kaparós sorsjegyek esélyei

Két fő összetevő határozza meg a kaparós sorsjegyek esélyeit. Minden játékhoz meghatározott számú jegyet és bizonyos számú nyereményt árulnak.

Például, ha 20 000 000 jegyet gyártanak és 6 000 000 jackpotot ajánlanak fel, a nyerési esélyek teljes összege 1 a 3,33-hoz. A jutalom elnyerésének esélye ingadozik, amikor a jegyeket eladják és kikerülnek a sorsolásból.

Ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatásként több lottószervezet nyilvánosságra hozza kaparós sorsjegyeiből az igényelt és át nem vett nyereményösszegeket. Ez segíthet eldönteni, hogy megvásároljon-e egy bizonyos kártyát vagy sem. Ennek segítségével megbecsülheti, hány havi jackpot áll még rendelkezésre.

A játékok és a nyeremények száma is befolyásolhatja az esélyeket. Általánosságban elmondható, hogy a fődíj megnyerésének esélye 1 az egymillióhoz, míg az alacsonyabb díjak valamelyikének megnyerésének esélye 1:3,33.

A jegy ára a feladható pénz mennyiségétől függően változik; egyesek fődíja 100 000 euró, míg mások, mint például a 200-szoros szorzó, 2 000 000 eurós főnyereményt kapnak. A sorsjegy ára a kaparós sorsjegy nyereményértékével arányosan nő.

Lottószorzók

A lottó megnyerése két tényezőtől függ: a készlet méretétől és a nyeremény átvételéhez szükséges egyező számjegyek minimális számától. Példaként a 6/49-es kanadai lottót véve, a lottón való nyerés esélye 6 szám egyezésén alapulnak egy 49-ből. Minél több számot egyezik meg, annál rosszabbak az esélyei.

A Lotto 649 jackpotja 5 millió dollártól kezdődik, és addig nő, amíg valaki nyer. A győzelem esélye 1:13 983 816. A nyeréshez a 6 szám közül 6-ot kell választanod a 49-es alapból. Ha egynél több személy éri el a főnyereményt úgy, hogy mind a hat számot megfelelteti, a pénz egyenlő arányban oszlik el.

Öt szám eltalálásának valószínűsége 1:55 492, bár a kifizetés általában nagyon alacsony. Lényegében a lottón való nyerés valószínűsége 1 a 14 millióhoz, és nincsenek stratégiák ezeknek az esélyeknek a javítására. Mind az esélyek, mind a jegyárak és a kifizetések rendkívül változatosak. A nyerés valószínűsége arányos az eladott jegyek számával és a párosítandó számok számával.

A Powerball és a Mega Millions fehér golyói 69-es, illetve 70-es készletben kaphatók. Tehát a Powerball jackpot megnyerésének esélye 1 a 292,2 millióhoz, ami enyhén jobb, mint a Mega Millions 1:302,5 millió esélye.

Valóban ésszerűbb az esély a Powerball megnyerésére. Azonban annak az esélye, hogy bármelyik főnyereményt megnyerjük, sokkal kisebb, mint annak az esélye, hogy villámcsapás éri, vagy megeszi egy cápa.

A kaparós sorsjegyek jobbak, mint a lottó?

A lottón többet fizetnek ki, mint a kaparós sorsjegyek nyereményét, de a lottó megnyerése hosszú távon van. Ehhez képest a kaparós sorsjegyek legrosszabb forgatókönyvének esélye 1 a 12-hez.

A lottó és a kaparós sorsjegyek ugyanazt a tulajdonságot használják, amelyben a kisebb nyeremények a leggyakrabban nyerhetők. Az esélye, hogy a megfelelő számot választja a hatos készlet közül, jobb, mint annak, ha mind a hatot választja. 

A kaparós sorsjegyek nagy eltérést mutatnak a legalacsonyabb jutalomért nyomtatott kártyák számában a legmagasabb nyereményért nyomtatott kártyák számához képest. Ennek eredményeként a nyertessel végzett lekaparások többsége csak kisebb összegekre lesz jogosult.

Magától értetődik, hogy ha egy lottón vagy kaparós sorsjegyen a jutalom megnyerésének esélye egy a huszonnégyhez, illetve egy a tizenkettőhöz, akkor rendkívül valószínű, hogy nyereményt nyer, ha legalább egyszer megvásárolja az egyik játékot. minden tizenkét vásárlás.

Ne felejtsd el, hogy a 2 eurós nyereményeket a legkönnyebb megnyerni. Ezért az 1 a 24-hez és az 1 a 12-hez szorzóval valószínűleg 2 eurót kap, ha nyer. Azt is sugallja, hogy ha ugyanannyi pénzt fektet be mind a sorsjegyekbe, mind a kaparós sorsjegyekbe, akkor az utóbbira megduplázza a pénzét.

Legújabb hírek

Pocket Gamer Connects London 2024: 10 év játékipar hálózatépítés és siker
2023-11-06

Pocket Gamer Connects London 2024: 10 év játékipar hálózatépítés és siker

Hírek