Hírek

July 12, 2022

Szakértői vélemények a Bingo kontra lottóról

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser

Mostanában sok szó esett a fogadók között a bingóról és a lottóról. A felhajtást elsősorban az okozza, hogy a fogadóknak meg kell találniuk a legmegfelelőbb lehetőséget, figyelembe véve a nyerési esélyeket, a nyeremény összegét, a játék elérhetőségét és számos egyéb tényezőt. Több szakértő is megszellőztette a témát, és ez az írás megragadja néhány „véleményüket” a témával kapcsolatban. Először azonban egy kis bepillantás a két meccsbe, remek kezdésnek.

Szakértői vélemények a Bingo kontra lottóról

Bingó

A bingónak számos változata létezik, és szinte mindegyik ugyanazokat a játékmeneti elveket használja. Ez a tartalom azonban a bingó amerikai változatára fog összpontosítani. A Bingo egy kártyajáték, amely kizárólag a szerencsén múlik. A játékosok véletlenszerű számokat tartalmazó kártyákat vásárolnak. Ezután megpróbálják összeegyeztetni a házigazda által kiáltott számokat a kártyájukon szereplő számokkal. Egy játékos telt házzal nyeri meg a jackpotot, ami azt jelenti, hogy a kártyáján lévő összes szám megegyezik a házigazda által kiírt számokkal.

Lottó

A lottó abban különbözik a bingótól, hogy a fogadók úgy játsszák a játékot, hogy jegyet vásárolnak egy adott lottósorsolásra. Minden jegynek van egy kódja vagy sorozatszáma, amely egyedivé és azonosíthatóvá teszi. A fogadóknak ezután minden jegyhez ki kell választaniuk a szerencseszámukat. A fogadó akkor nyeri meg a főnyereményt, ha az összes kiválasztott szám megegyezik a sorsolás eredményének számával. A legtöbb lottónál általában néhány szám hiánya miatt van nyeremény.

Melyek a fő különbségek: Szakértői vélemény

Díjak

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a pénzdíj a fő különbség a két játék között. Általánosságban elmondható, hogy a lottók lényegesen nagyobb nyereményeket osztanak ki, mint a bingó. Ennek az az oka, hogy a lottójátékosok száma messze meghaladja a bingó játékosok számát. A lottón több játékos van, mert könnyebben játszhatók. Ezenkívül kevesebb lottó van, mint bingójáték, felsővel online lottó weboldalak rangsoroló webhelyek. A kevesebb lottó azt jelenti, hogy több játékos játszik ugyanazt a lottót, így gyorsabban nő a jackpot. A megváltott jegyek magas száma hozzájárul a magasabb pénzdíjhoz.

Frekvencia

Egy másik jelentős különbség a sorsolás gyakorisága. A lottó általában ritkábban történik, a legtöbben csak hetente egyszer vagy kétszer sorsolnak. Másrészt a legtöbb bingójátékot naponta játsszák, ami azt jelenti, hogy a fogadók bármelyik nap megnyerhetik a jackpot összegét. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a magas frekvencia előnyös a fogadók számára, mivel gyakrabban játszhatnak, ami növeli a nyerési esélyeket időtartamonként.

Esély

Az egyik dolog, amiben szinte minden szakértő egyetért, mint jelentős különbség a lottó és a bingó között, az az esély. A lottó nyerési esélye meglehetősen alacsony. Ez még a második vagy harmadik szintű nyereményekre is vonatkozik, amelyeket általában csak néhány ember nyer meg egyes sorsolásokon. A lottó nagyságától függően a nyerési esély egy a millióhoz lehet, ha nem rosszabb.

Az online bingóban a jackpot megnyerésének esélye szintén alacsony, de nem olyan, mint a lottó. Ezenkívül a fogadók alacsonyabb nyereményösszegeket is nyerhetnek, ha csak egyetlen sort egyeztetnek. A nyerési esély a játékosok számától függ, de mindig jobb, mint a lottó esetében.

Számos egyéb különbség, amely befolyásolhatja a fogadók döntését a játékkal kapcsolatban, többek között a számválasztási folyamat, a közösségi interakció, a nyereménykategóriák és a jegyárak.

Végső gondolatok

A szakértői vélemények azt mutatják, hogy a fogadóknak nagyobb esélyük van nyerni a bingóban, de lényegesen magasabb nyereményt tudnak nyerni a lottón. A lottó sokkal népszerűbb, mint a bingó, és a helyzet várhatóan még tovább fog tartani a vonzó jackpot összegek miatt. A játék kiválasztása azonban a játékos preferenciáitól függ.

Legújabb hírek

Lottó kiadások világszerte: trendek és hatások
2023-11-21

Lottó kiadások világszerte: trendek és hatások

Hírek