Minden idők legnagyobb lottójackpot nyereménye

Hírek

2022-03-29

Mindenki álma a lottónyeremény. Ekkor azonban a nyerési esély mindig csekély, függetlenül attól, hogy melyik lottót játsszák. Vannak azonban szerencsés játékosok, akiknek a sorsa egyik napról a másikra megváltozott, miután megnyerték a két legnagyobb lottó: a Mega Millions és a Powerball jackpotját. Ebben az összefoglalóban megtudhatja minden idők hét legnagyobb lottófőnyeremény-nyertesét.

Minden idők legnagyobb lottójackpot nyereménye

1. Powerball: 1,586 milliárd dollár

2016-tól a Powerball tartotta a valaha volt legnagyobb lottónyeremény rekordját, miután három játékos bő 1,586 milliárd dolláron osztozott. Ez volt az első alkalom, hogy a lottó pénznyereménye meghaladta az 1 milliárd dollárt. 

Az első nyertesek, egy tennessee-i házaspár úgy döntött, hogy 327,8 millió dolláros átalányösszeget fizetnek. A második nyertes, egy floridai házaspár szintén 327,8 millió dolláros átalányösszegért ment el. Hat hónappal később megjelentek a harmadik nyertesek, és azt mondták, hogy pénzük nagy részét szeretnék felajánlani.

2. Mega milliók: 1,537 milliárd dollár

Minden idők legnagyobb lottónyerteseinek listáján a második helyen egy játékos áll, aki 2018-ban Dél-Karolinában vásárolta a jegyét. A számított egyösszegű nyeremény 878 millió dollár volt. Senki sem tudja, ki nyerte meg ezt a Mega Millions jackpotot, de egy dolog biztos; továbbra is ők a legnagyobb lottó nyertesek, mivel a 2016-os Powerball 1,586 milliárd dollárt három játékos között osztották fel.

3. Mega milliók: 1,05 milliárd dollár

2021 januárjában ismét történelmet írt a michigani lottó, a The Wolverine FLL Club névre keresztelt lottó. Ez volt a második alkalom, hogy a lottó jackpotja meghaladta az 1 milliárd dolláros határt. Rozsomák egyösszegben rendezték be, és az összes adólevonás után 557 millió dollárral távoztak. Ez továbbra is a harmadik legnagyobb lottónyeremény az Egyesült Államok lottójátékának történetében.

4. Powerball: 768,4 millió dollár

Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb lottónyereményét Manuel Franco szerezte meg, aki 2019-ben megszerezte a 768,4 millió dolláros Powerball jackpotot. A mindössze 24 éves wisconsini állampolgár továbbra is minden idők legnagyobb Powerball lottó nyertese. Franco is a Powerball legfiatalabb győztesei közé tartozik. Nyertes jegyét egy új-berlini Speedway-en vásárolta.

5. Powerball: 758,7 millió dollár

Egy másik szerencsés lottójátékos Mavis Wanczyk, aki akkor 53 éves Chicopee-ból, Massachusettsből származott. Ő a Powerball harmadik legnagyobb jackpot nyertese. Amikor 2017-ben megnyerte a főnyereményt, a nyereménye a lottó főnyeremény történetének legjelentősebb egyszeri nyereménye volt.

Érdekes módon, miután megerősítette a győzelmét, felhívta a munkaadóját, hogy nem megy tovább dolgozni. Wanczyk 480,5 millió dollárt vitt haza a levonások után. Legalább jó pénzt nyert, ellentétben a spanyol riporterrel, aki csak azért lépett ki az élő adásból, mert rájött, hogy csekély 5500 dollárt nyert.

6. Powerball: 731,1 millió dollár

2021 januárjában regisztrálták az év első főnyereményét. Ezúttal egy marylandi jegy nyerte a 731,1 millió dolláros Powerball lottót. Ez volt az első alkalom, hogy a Mega Millions és a Powerball jackpotja egyszerre több mint 700 millió dollár volt. A jackpot helyet kapott a Powerball legnagyobb jackpot Hírességek Csarnokában, és az egyik legtöbbet emlegetett jackpot lottó oldalak és szakértők a lottó megbeszélésein.

7. Powerball: 687,8 millió dollár

2018-ban a Powerball ismét történelmet írt, amikor két Iowában és New Yorkban vásárolt jegy nyerte el a 687,8 millió dolláros Powerball jackpotot. Ez a főnyeremény csak néhány nappal azután született, hogy egy Dél-Karolinában eladott jeggyel elérték az 1,537 milliárd dolláros Mega Millions főnyereményt.

A fentiek a hét legnagyobb lottófőnyeremény a történelemben. További érdemes megemlíteni: 685 millió dollár (Powerball), 656 millió dollár (Mega Millions), 648 millió dollár (Mega Millions), 590,5 millió dollár (Powerball), 587,5 millió dollár (Powerball), 564 millió dollár (Powerball), 559,7 millió dollár (Powerball) és 543 dollár. millió (Mega Millions).

Legújabb hírek

A BetGames elindítja első online lottójátékát, az Instant Lucky 7-et
2023-08-07

A BetGames elindítja első online lottójátékát, az Instant Lucky 7-et

Hírek