Hírek

April 12, 2022

Minden idők legfiatalabb lottónyertesei

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Míg a legtöbb nagy pénzű lottó nyertese általában az idős emberek, több fiatal játékos is megszerezte a főnyereményt. Ez a cikk bemutatja minden idők legfiatalabb lottónyerteseinek életét, nyereményüket, és azt, hogy hol tartanak ma.

Minden idők legfiatalabb lottónyertesei

Jonathan "Jay" Vargas (19) – 35,3 millió dollár

Jonathan Vargas, más néven Jay, mindössze 19 éves volt, amikor 2018-ban 35,3 millió dollárral távozott, miután összemérte az öt fehér labdát és a piros labdát a US Powerball egyikében. legnagyobb lottók a világban. Az egykori építőmunkás élete hirtelen megváltozott, de aztán nem lett jó vége a történetének. Nagyban élt, és vagyona nagyon gyorsan fogyott, pedig beiratkozott egy személyes pénzügyi tanfolyamra. Befektetett egy kizárólag nőkből álló birkózóműsorba, de a show csak egyetlen szezon után zuhant a pénztáraknál. Ez volt a végének kezdete. Ma azt mondják, hogy Jay összeomlott!

Shane Missler (20) – 451 millió dollár

Egy másik szerencsés fiatal lottónyertes Shane Missler, aki 20 évesen lett milliomos, miután 2018-ban megnyerte a Mega Millions főnyereményt. Ő volt a 451 millió dolláros Mega Millions Jackpot egyedüli nyertese, de úgy döntött, hogy 281 874 999 dolláros átalányösszeget visz haza. Missler szerencséjére részt vett egy pénzgazdálkodási tanfolyamon, és ügyvédje révén sikerült talpon maradnia, ellentétben más fiatal lottónyertesekkel, akik kidobták a vagyonukat.

Michael Carroll (19) – 9,7 millió font

Michael Carroll 19 évesen 9,7 millió fontot nyert egy 2002-es nemzeti lottón. Azonban, mint a legtöbb fiatal lottónyertes esetében, az ő története is szomorú volt. A norfolki bennszülött ezután költekezésbe kezdett, és vett egy 340 000 GBP értékű, hat hálószobás kastélyt, mielőtt kicsapongó életet kezdett volna. A vásárolt autók nagy részét is elpazarolta a hátsó udvarán zajló bontási derbikon. Nem sokkal később utolérte a balszerencse. Minden pénzét elherdálta, és visszatért binman munkájához.

Ianthe Fullagar (18) – 7 millió font

Mindössze 18 évesen Fullagar részesedést kapott az Euromillions főnyereményéből, és 2008-ban 7 millió fontot vihetett haza. Akkoriban a tinédzser 4,75 GBP/óra áron dolgozott pincérnőként. De ellentétben sok lottó nyertessel, akik elpazarolták a pénzüket, Fullagar bölcs befektetéseket hajtott végre. Két évvel azután, hogy elérte a főnyereményt, a 27. leggazdagabb ember lett a 2010-es brit gazdagok listáján.

Tracey Makin (16) – 1 millió euró

A legfiatalabb lottónyertesek között van Tracy Makin, aki egy 1998-as Lucky Dip lottó sorsoláson 1 millió eurós pénznyereményt húzott ki. Az egykori szupermarket-kísérő azonnal felmondott, és a pénzének befektetésére koncentrált. Szülei segítségével több bölcs döntést hozott, amelyek lehetővé tették számára, hogy ezekben az években a felszínen maradjon.

Callie Rogers (16) – 1,9 millió font

Callie Rogers, a szerencsés brit állampolgár története is szomorú, aki 2003-ban 1,9 millió fontot nyert. Mindössze 16 évesen milliomos volt, de a dolgok szinte azonnal dél felé fordultak, miután beváltotta a pénzét. Lendületes bevásárlókörútra indult. Először 11 500 font értékű mellnagyobbító műtéten esett át, vett egy 180 000 font értékű bungalót, 250 000 fontot költött kokainra és 300 000 fontot ruhákra. Évekkel később minden elköltött pénzével megpróbált öngyilkos lenni, de szerencsére túlélte. 2013-ra már csak 2000 fontja maradt.

A fentiek minden idők legfiatalabb lottónyertesei közé tartoznak. További méltó említések: Stuart Donnelly (17) – 2 millió font, és Jane Park (17) – 1 millió font. Valójában a lottó főnyereményének megnyerése életet megváltoztató bravúr lehet, de megfelelő pénzügyi tudatosság nélkül a pénz ugyanolyan gyorsan szállhat el, ahogyan jött, és nyomorban hagyja a nyerteseket.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye
2024-04-15

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye

Hírek