Lottó különböző országokban

Hírek

2022-08-09

A lottójátékok több mint egy évszázada jelen vannak számos országban. A kormányok arra használták őket, hogy bevételt szerezzenek különböző projektekhez, és szórakoztatást biztosítsanak az embereknek. A legtöbb helyen a lottót nem nézték rossz szemmel, mint a szerencsejáték más formáit. A mai napig a lottózás továbbra is rendkívül népszerű szerte a világon. Az internet még kényelmesebbé tette őket most, hogy a játékosok még az országukon kívül is hozzáférhetnek a lottójátékokhoz. Íme néhány a világ legnagyobb lottója országonként.

Lottó különböző országokban

Ausztrália

Lottószervezők Ausztráliában elég szerencsések ahhoz, hogy területi vagy állami szintű engedélyeket szerezzenek. Az országban magánszektorbeli és állami tulajdonú lottótársaságok is vannak. Ausztrália első lottójátékára az 1880-as években Sydneyben került sor.

Bár a privát nyereményjátékot gyorsan betiltották, az ausztrál kormány 1916-ban elindította az Aranykoporsó Művészeti Uniót. A lottót azért hozták létre, hogy pénzt gyűjtsenek projektek és jótékonysági szervezetek számára.

Napjainkban Ausztráliában a Tatts Group üzemelteti a lottójátékokat a kormány engedélye alapján minden területen vagy államban. Ez alól csak Nyugat-Ausztrália van kivétel. Az online lottóértékesítés engedélyezett Ausztráliában, ahol a Jumbo Interactive és a Netlotto Pty az engedélyezett viszonteladók. Egészségügyi sorsolást is folytatnak az országban. Az ország legmagasabb lottónyereménye a 2012. november 6-án megnyert OZ lottó 112 millió ausztrál dollárja.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban nincs nemzeti lottó. Ennek az az oka, hogy az országban a lottó létezését az egyes államok törvényei szabályozzák. 2011-re az Egyesült Államokban összesen 43 lottó volt 43 különböző államban alapították, egy Puerto Ricóban, az Egyesült Államok Virgin-szigetein és a District of Columbia-ban.

A Powerball-t nagyon nagy jackpotok építésére hozták létre, Oregon, Kansas, Lowa, West Virginia, District of Columbia, Missouri és Rhode Island alapító tagjai. A Big Game, amelyet ma Mega Millions néven ismernek, egy másik nagy multijurisdikciós játék, amelyet 1996-ban Illinois, Massachusetts, Georgia, Virginia, Michigan és Maryland alapító tagjai alapítottak. A Powerball 44 joghatóságban érhető el, a Mega Millions pedig 43 joghatóságban. A Wild Card 2 és a Hot Lotto szintén jelentős amerikai lottó. A Powerball lottó tartja a valaha volt legnagyobb jackpot rekordját. A nyeremény óriási 1586,4 millió dollár volt.

India

Lottójátékok Indiában állami kormányzati szervezetek irányítják. A szövetségi kormány által meghatározott szabályokat és előírásokat követik. A magánsorsjátékokat betiltották, hogy előnyben részesítsék az állami lottókat. Kerala, Sikkim, Goa és Punjab független lottóosztályokat működtet. Lökhárító-sorsolást és heti lottósorsolást folytatnak.

A kormányzati lottó immár India 13 államában legális. A Kerala State Lotteries valaha volt legnagyobb, 788,42 milliárd rúpiás nyereségét produkálta 2013 és 2014 között. Az osztálynak több mint 100 000 kiskereskedelmi eladója és több mint 35 000 meghatalmazott ügynöke van. Bár minden állam saját szabályai szerint szervez lottójátékokat, Indiában a lottón való részvételhez legalább 18 évesnek kell lenni. Egyes játékosok olyan államokban, ahol tilos a lottózás, online alternatívákat keresnek.

Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság van egy nemzeti lottója. A National Lottery olyan játékokkal rendelkezik, mint a Lotto Hotpicks, a Thunderball, az EuroMillions és a Lotto. Az EuroMillions játékot európai alapon játsszák. A Nemzeti Lottót az Országos Lottóbizottság működteti franchise alapon. Jelenleg a Camelot Group birtokában van.

A közelmúltban megjelent az Egészségügyi Lottó, egy új, magántulajdonban lévő lottó. Az eseményt nagymértékben befolyásolja a legújabb technológia, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy otthonuk kényelméből lottózzanak. További új lottó az Egyesült Királyságban a 49-es évek és a People's Postcode Lottery. Az EuroMillions hírnevet szerzett magának azzal, hogy birtokában volt Európa valaha nyert legnagyobb jackpotja.

Legújabb hírek

Hogyan számítsuk ki a lottó oddsokat
2022-11-29

Hogyan számítsuk ki a lottó oddsokat

Hírek