Hírek

September 13, 2022

Lottó a legjobb nyerési szorzóval

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

A lottójátékosoknak hatalmas választási lehetőségei vannak, amikor kiválasztják, hogy melyik lottót játsszák. A közvetítő jegyértékesítőknek és lottószindikátusoknak köszönhetően gyakorlatilag bármely lottóhoz hozzáférhetnek világszerte. A legjobb lottó kiválasztása számos szempontot igényel, beleértve a jackpot nyeremény összegét és a jegyek árát. 

Lottó a legjobb nyerési szorzóval

A legfontosabb szempont azonban a nyerési szorzó legyen, amely a főnyeremény vagy bármely más nyereményszint megnyerésének valószínűségét jelzi. Néhány online lottóoldalak a legjobb nyerési szorzókkal az alábbiakban kiemeljük.

francia lottó

francia lottó ismert, hogy páratlan esélyeket kínál a nyerésre, a sorsolásokat hetente háromszor tartják. A fogadóknak egy a hathoz az esélyük, hogy nyerjenek. A vonzó szorzók nem a különböző nyereményszintek nyereményösszegének kompromisszumaként állnak rendelkezésre. 

A lottón a minimális jackpot összege 2 millió euró, és hetente 1 millió euróval egészítik ki a jackpot összegét, amíg egy szerencsés fogadó nyer. A francia lottó főnyereményének megnyerésének esélye egy a 19 millióhoz, ami még mindig jobb, mint amit sok más lottó kínál.

Spanyol lottó

A Spanish Lotto a legjobb nyerési esélyeket kínáló lottózók egyikeként hirdeti magát. A legalacsonyabb nyereményszint, amely csak a Superball párosítására vonatkozik, 1 a 16-hoz esélyes. A jegy ára azonban 1,75 euró, de az 1 a 16-hoz esélyes nyeremény megszerzésének díja csak 1,5 euró. Ez inkább vigasztalást jelent a veszteségért, mint valódi nyereményt.

A díjak azonban sokkal jobbak a magasabb nyereményszinteknél. A jackpot megnyeréséhez a fogadóknak öt számot és egy Superball-t kell egyezniük, 1 a 31 625 100 nyerési esélyükhöz. A kezdő jackpot összege 5 millió euró, amely minden héten átgördül. A spanyol lottón bármely nyeremény megnyerésének esélye 1 a 10-hez. A sorsolást hetente kétszer rendezik.

Az Egyesült Királyság nemzeti lottója

A UK National Lotto Európa egyik legnagyobb lottója, és nagy nyereményével büszkélkedhet. A szorzók 2015 előtt vonzóbbak voltak, mint a legtöbb más konkurens lottónál. A játékot 2015-ben újratervezték, hogy a számok számát 49-ről 59-re növeljék, amelyből a fogadóknak hat számot kell egyeznie. 

Ennek eredményeként a jackpot esélye 1:15 millióról 1:45 millióra változott. Ugyanakkor a nyereményszintek száma is nőtt, az alacsonyabb nyereményszintek vonzó nyerési esélyekkel bírtak. A nemzeti lottó bármely nyereményének összesített nyerési szorzója 1:9,3.

EuroMillions

EuroMillions az egyik legnagyobb és legnépszerűbb lottó az európai kontinensen. Hatalmas jackpot nyereményeiről ismert, amelyeket az 50-es alapból öt szám és a 12-ből két másik szám párosításával lehet megnyerni. A jackpot megnyerésének esélye viszonylag alacsony, körülbelül 1:139,8 millió. 

A lottó azonban 13 nyereményszinttel rendelkezik, a legalacsonyabb nyereményszint esetén a fogadóknak csak két főszámmal kell megegyezniük 1 a 22-hez szorzóval. A sok nyereményszint 1 a 13-hoz szorzót eredményez bármely nyeremény megnyerésére.

Mini Lotto

A Mini Lotto egy előkelő lengyel lottó. A lottó kevésbé híres a kisebb, általában körülbelül 50 000 eurós jackpot ajánlatok miatt. Az alacsony jackpot nyereményeket azonban itt kínálják vonzó nyerési esélyek körülbelül 1 a 850 000-hez. Sőt, a jegy vásárlása 25 pennybe kerül. Ez megkönnyíti a fogadók számára, hogy sok jegyet vásároljanak egy adott sorsolásra, és még tovább növelik nyerési esélyeiket.

További említésre méltó nyerési szorzóval rendelkező lottó az Australian Lotto 1 a 12-hez, a MegaMillions 1 a 24-hez, a PowerBall 1 a 24,8-hoz és az Eurojackpot 1 a 26-hoz. A legjobb lottókkal kapcsolatos további információk a lottó rangsoroló oldalakon találhatók.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!
2024-05-20

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!

Hírek