Hírek

April 19, 2022

Hogyan költik el a pénzüket a lottónyertesek?

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

A legtöbb lottójátékosban általában él az álom, hogy hatalmas nyereményt érjen el. Bár a cél kissé távoli, gyakran akkor nyilvánul meg, amikor a legkevésbé várjuk. Ennek eredményeként minden játékosnak mindig meg kell terveznie, hogyan költse el a lottónyereményt, arra az esetre, ha Lady Luck hívna.

Hogyan költik el a pénzüket a lottónyertesek?

Az évek során a lottók több ezer lottójátékost tettek milliomossá. Néhány nyertesnek többször is volt szerencséje a lottón. Stephan Mendel az egyik legszerencsésebb játékos a lottójátékok történetében, hihetetlenül 14 alkalommal nyert.

Most, hogy nyilvánvaló, hogy nyerni egy lottón, mint pl Mega milliók lehetséges, a játékosoknak meg kell tanulniuk egy-két dolgot arról, hogy a múltbeli győztesek hogyan használják fel vagyonukat. Egyes játékosok helyes döntéseket hoztak, míg mások félelmetes döntéseket hoztak. Íme egy áttekintés arról, hogy a legtöbb lottónyertes hol költi el pénzét.

Ingatlan

Az ingatlan kétségtelenül a lottó nyertesek legnépszerűbb területe. Kezdetben a legtöbb nyertes úgy döntött, hogy először luxusotthonokba fektet be. Az alapelvekkel már megvolt, a második legnépszerűbb lottópénz felhasználás a jövőbeli bevételt biztosító ingatlanbefektetések voltak.

A lottónyertesekről készült tanulmányban az is nyilvánvaló volt, hogy ennek a pénznek egy része az ingatlaniparba kerül, amikor a nyertesek jelzálogkölcsönt fizetnek barátaik és családtagjaik számára.

Ezenkívül a lottójátékosok mindent megtesznek azért, hogy otthonukat újszerű állapotban tartsák. Nemcsak költséges felújításokba fektetnek be, hanem kertészeket és házvezetőnőket is felvesznek a beruházások elvégzésére.

Beruházások

A lottónyertesek ingatlanvásárlás után szinte azonnal befektetéseken kezdenek gondolkodni. Elkezdenek keresgélni olyan lehetőségek után, amelyek jövedelmet biztosítanak számukra. A befektetés kiválasztása általában személyes döntés.

A legtöbb nyertes más-más utat jár be, ha befektetésről van szó. Egyes nyertesek úgy döntenek, hogy részvényekbe, kriptovalutákba vagy ingatlanokba fektetnek be. Míg egyes nyertesek vagyonokat szereztek a pénzügyi piacokon, az ingatlanokat gyakran biztonságosabb és biztonságosabb útnak tekintik.

Az ingatlanba befektető lottónyertesek ritkán tévednek, tekintve, hogy az iparág a világ szinte minden részén virágzik.

Luxusok

A korábbi nyertesek megerősítették, hogy a pénzköltés lehetőségei végtelenek. A luxuskiadások egy része a dizájnerruháktól, kastélyoktól, luxusautóktól, versenylovaktól és repülőgépektől a helyi versenypályákig mindent magában foglal.

Jim Hayes az egyik nyertes, aki a luxusba fektetett be, miután 2002-ben 2,5 millió dolláros lottót nyert. A rekordot döntõ nyereménybõl Hayes vásárolt egy 1,3 millió dolláros lófarmot, és felújította a régi épületeket vendégszeretõ házakká.

Jótékonysági ügyek

Egyes lottónyertesek általában nem birtokolnak és nem fektetnek be. A legtöbb esetben csak azok fordíthatják pénzük egy részét jó célokra és jótékonysági szervezetekre, akik bölcs befektetési döntéseket akarnak hozni. Ennek fényében íme néhány lottó nyertes, akik nyertek és visszaadták.

  • Bob Erb: 25 millió dollárt nyert a Lotto Max Jackpoton, és közel 8 dollárt adományozott jótékony célokra
  • Andraschek László: 1,7 millió dollárt (636 forintot) nyert, nyereményének nagy részét alkoholistákat és bántalmazott nőket támogató alapítványának ajánlotta fel.
  • Tom Christ: 40 millió dollárt nyert a Lotto Max-on, és úgy döntött, hogy a teljes összeget jótékony célra fordítja

Végső gondolatok

által végzett tanulmányok szerint a Okleveles Pénzügyi Tervező Testület, jól látható, hogy a nagy összegű lottónyertesek csaknem harmada néhány éven belül csődbe megy. A lottónyertesek történetei, akik bölcs pénzügyi döntéseik miatt lettek szegények, mindig is izgalmasak lesznek.

A lottójátékosoknak azt tanácsolják, hogy ha eljön a nap, komolyan fontolják meg pénzügyi jövőjüket. Jóllehet megtanulják, mit csinálnak a lottónyertesek a pénzükkel, jó felkészülési mód lehet, jogi és pénzügyi tanácsadók alkalmazása mindig tanácsos.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!
2024-05-20

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!

Hírek