Hírek

February 8, 2022

Hogyan játssz Powerballt; kezdőknek szóló útmutatót

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser

A Powerball a világ egyik legnagyobb lottója. Noha kicsi az esély a jackpot elérésére, sok Powerball nyertes volt. A Powerballban az a legjobb, hogy ha egyik sorsoláson sem lesz nyertes, a jackpot összege nő. Ez az útmutató mindent tartalmaz azok számára, akik a Powerball játékban szeretnének szerencsét próbálni.

Hogyan játssz Powerballt; kezdőknek szóló útmutatót

Mi az a Powerball?

A Powerball az egyik legnagyobb lottó a világon. Ez mind a jackpot méretét, mind azt, hogy hol érhető el. Eddig a valaha nyert Powerball legnagyobb jackpot összege 1,586 milliárd dollár. Ennek ellenére három nyertes között osztották fel. Ennek ellenére a nyerteseknek volt min mosolyogniuk.

A Powerball az Egyesült Államok 45 államában és három másik joghatóságban érhető el; az Egyesült Államok Virgin-szigetei, a District of Columbia és Puerto Rico. Bár ez egy amerikai lottó, bárki részt vehet benne, tartózkodási helyétől függetlenül, ha nagykorú. Sok online kereskedő vásárol lottószelvényt olyan játékosok nevében, akik nem azon a joghatóságon belül vannak, ahol a jegyeket értékesítik.

Hogyan kell játszani a Powerballt

Most hogyan játsszák a Powerballt? Jól, Powerball egyszerűen játszható; nincs szükség különleges készségekre. Először is, a játékosoknak jegyeket kell vásárolniuk kisboltokban, élelmiszerboltokban, és ahogy korábban említettük, online is megvásárolhatók. Egy Powerball jegy ára 2 dollár, de több joghatóságban a játékosok 1 dollár pluszért vásárolhatják meg a Powerball Power Playt. A Powerball Power Play egy exkluzív funkció, amely akár tízszeresére növeli a nem jackpot nyereményeket.

A játékmenet

Csakúgy, mint a MegaMillionsban, a Powerballban is két dob található. Az egyik dobon fehér golyók (WB) vannak 69-ig, míg a másikon power labdák (PB), amelyek 1-től 26-ig vannak jelölve. A játék célja a nyerőszámok párosítása; ötöt az első dobból és egyet a második dobból

A sorsolást hetente háromszor tartják. Kezdetben a Powerball sorsolás olyan esemény, amikor a vállalat bejelenti a nyerő kombinációkat. Míg a főnyeremény elérése a végső cél, nyolc másik módja is van a nyerésnek.

Mekkora az esély a győzelemre?

Mint fentebb említettük, a Powerball megnyerése meglehetősen nehéz. Íme a nyerési esélyek:

  • Fődíj 40 millió dollár+ (5WB + PB): egy a 292 201 338-ból
  • 1 000 000 USD (5 WB): egy a 11 688 053-ból
  • 50 000 USD (4WB + PB): egy a 913 129-ből
  • 100 dollár (4 WB): egy a 36 525-ből
  • 100 USD (3WB + PB): egy a 14 494-ből
  • 7 dollár (3 WB): egy az 580-ból
  • 7 dollár (2WB + PB): egy a 701-ből
  • 4 dollár (1 WB + PB): egy a 92-ből
  • 4 dollár (csak PB): egy a 38-ból

A Powerball jackpot nyereményeit kétféleképpen lehet kifizetni; átalányösszeg vagy járadék. Az egyösszegű összegek alacsonyabbak, mint a nyert összeg, míg a járadékok nagyobbak, mint a nyert összeg.

Powerball tippek és trükkök

A Powerball szerencsejáték, de van néhány tipp és trükk, amelyek növelik a nyerési esélyeket.

Az egyik stratégia természetesen sok jegy vásárlása, nyilván különböző kombinációkkal. Ez költséges lehet, de növeli annak valószínűségét, hogy valamelyik nyerő kombinációt elérjük. Egy másik tipp, hogy csatlakozzon a Powerball medencékhez. 

Reméljük, hogy az egyik tag megnyeri a lottót, majd a bevételt megosztja a többiekkel. Végül, a közös nyerőszámok azonosítása sokat segíthet. A lottóoldalak, mint pl Lotto Rangsoroló sok más tippet is tartalmaz, amelyek segítenek a játékosoknak megnyerni a Powerballt.

Ennyi, alapvető útmutató a Powerball játékhoz. Bár nehéz nagyot nyerni, mégis érdemes próbálkozni. A lottó indulása óta több tucat nyertes volt, így nem lehetetlen nyerni. Ekkor azonban a játékosoknak gondoskodniuk kell arról, hogy felelősségteljesen játsszanak. A Powerball függőséget okoz, és nem helyettesítheti a munkát vagy az iskolát.

Legújabb hírek

Lottó kiadások világszerte: trendek és hatások
2023-11-21

Lottó kiadások világszerte: trendek és hatások

Hírek