Hírek

March 15, 2022

Hogyan játssz a Mega Millions játékkal 2022-ben

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser

Hallottál már a Mega Millions-ról? Ez az egyik legnagyobb lottó jackpot az Egyesült Államokban, amely milliárdos összegeket vonz. Például 2018-ban egy Dél-Karolinában eladott jegy bő 1,537 milliárd dollárt, míg 2021-ben egy michigani jegy 1,05 milliárd dollárt nyert.

Hogyan játssz a Mega Millions játékkal 2022-ben

Ha a Mega Millions úgy hangzik, mint amiben érdemes részt venni, a játékosoknak több dolgot meg kell érteniük. Erről szól a mai darab.

Hogyan kell játszani a Mega Millions-t

A Mega Millions játékmenete nagyjából megegyezik a Powerball játékmenetével, amely egy másik legjobb lottó, amely a történelem legnagyobb lottófőnyereményének rekordját tartja; 1,586 milliárd dollár. A két lottóról van szó a legtöbbet lottó rangsoroló oldalak és a lottó világa.

A játékmenet

A Mega Millionsben két dob van. Az elsőben 1-től 70-ig jelölt golyók vannak (fehér golyók) - a Powerball-é 69. A másodikban 1-től 25-ig (Gold Mega Balls) vannak golyók, akárcsak a Powerballban.

A játék célja a hat nyerőszám párosítása; ötöt az első medencéből (fehér golyók) és a mega labdát. A játékosok választhatnak, hogy manuálisan választják ki a labdákat, vagy használhatják a Quick Pick/Easy Pick funkciót, és a számokat a véletlenszám-generátor automatikusan kiválasztja.

A jegyekről

Kezdetben a Mega Millions 45 államban és két másik joghatóságban érhető el; az Egyesült Államok Virgin-szigetei és a District of Columbia. Ezek azok a régiók, ahol legálisan árusíthatók a jegyek kisboltokban, élelmiszerboltokban, benzinkutakon stb. A résztvevők azonban továbbra is vásárolhatnak Mega Millions jegyeket online.

Egyetlen Mega Millions jegy 2 dollárba kerül. A rekord kedvéért a Mega Millions rendelkezik a Megaplier néven ismert szorzó funkcióval is. Ugyanúgy működik, mint a Powerball Power Play-je, de ezúttal a nem jackpot nyeremények szorzói 2-, 3-, 4- vagy 5-szörösek. A Megaplier jegy 1 dollárba kerül.

Csak a jackpot

A Mega Millions egy izgalmas kiegészítést is tartalmaz, a Just the Jackpot néven. 3 dollárért a játékosok csak két játékot kapnak a Mega Millions jackpotért. Ezek a darabok nem jogosultak semmilyen más Mega Millions díjra.

Mega Millions nyerési esélyei?

Csakúgy, mint minden más lottónál, a Mega Millions megnyerésének esélye kicsi. Például a jackpot megnyerésének esélye 1 a 302 575 350-hez, míg az 1 000 000 dolláros nyereményhez 1 a 12 607 306-hoz. Ahhoz, hogy 2 dollárt nyerjen, az esélye 1:37, míg az általános esély arra, hogy bármit nyerjen, 1:24. Valóban, nehéz nyerni a Mega Millionsban, de ne feledje, sokan megtették.

Hogyan fizet a Mega Millions?

A Mega Millions egy legitim lottó, amely minden nyertest kifizet. De akkor a játékosoknak meg kell érteniük, hogy ez a lottó vonzza az adókat. A legtöbb államban mind a szövetségi, mind az állami adószabályok érvényesek. Néhány államban azonban csak a szövetségi adószabályok érvényesek. A lottóadók meglehetősen magasak, tekintve, hogy a legnagyobb Mega Millions nyertes mindössze 877,8 millió dollárt vitt haza 1,537 milliárd dollárról átalányösszegként a 37%-os szövetségi adó és Dél-Karolina 7%-a után.

Két kifizetési lehetőség van. A nyertesek választhatnak, hogy átalányösszeget vagy járadékot kapnak. Egy összegben az összes pénzt egyben kifizetik. Ez azonban kevesebb, mint a ténylegesen nyert összeg. A járadék opciónál a pénz kifizetése 30 részletben történik. Azonnali fizetés, majd 29 éves részlet. Itt a teljes kifizetés 5%-kal több, mint a tényleges jackpot.

Tekintettel arra, hogy a 2 mega millió dolláros jegy milliárdokat kamatozhat, ez egy olyan lottó, amelyet érdemes kipróbálni. A játékosok több jegyet vásárolhatnak, vagy csatlakozhatnak lottó poolokhoz és klubokhoz, hogy növeljék nyerési esélyeiket.

Legújabb hírek

Pocket Gamer Connects London 2024: 10 év játékipar hálózatépítés és siker
2023-11-06

Pocket Gamer Connects London 2024: 10 év játékipar hálózatépítés és siker

Hírek