Hírek

February 12, 2024

A sportfogadások, lottójátékok és kaszinók lehetséges legalizálása Alabama államban: játékmódosító lehetőség

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Alabama a sportfogadás, az állami lottó és akár 10 kaszinó létrehozásának a legalizálása előtt áll. A szerencsejátékokról szóló törvényjavaslatról várhatóan ezen a héten szavaznak, ami az első legalizálási kísérlet a lottó 1999-es elutasítása óta.

A sportfogadások, lottójátékok és kaszinók lehetséges legalizálása Alabama államban: játékmódosító lehetőség

Lehetséges legalizálás

Ha a jogszabályt elfogadják a törvényhozók, az alabamai lakosoknak lehetőségük lesz szavazni az ügyben a novemberben esedékes általános választásokon. A jogszabály célja egy állami lottó létrehozása, mind offline, mind online sportfogadás, valamint 10 új, asztali játékokat és nyerőgépeket kínáló kaszinó megnyitása.

Jogalkotási folyamat

A képviselőház elé terjesztett jogszabály két további törvényjavaslatból áll. Az egyik törvényjavaslatot benyújtják az alabamai alkotmányhoz, és elsődleges jogszabályként szolgál majd a szerencsejáték legalizálására az államban. A másik számla a javasolt kaszinók működési és elhelyezkedési részleteit fedezi.

Támogatás és jóváhagyás

Andy Whitt, a republikánusok képviselője és a jogszabály alkotóinak vezetője arra számít, hogy a bizottság ezen a héten hoz döntést. A sikerhez a szószólóknak a republikánusok és a demokraták támogatására is szükségük lesz.

Kaszinó helyek

A 10 javasolt kaszinó közül három a Poarch Band of Creek Indians tulajdonában lévő törzsi földeken található. Ezek a kaszinók Atmore-ban, Wetumpkában és Montgomeryben lesznek. A fennmaradó hat kaszinó Jefferson, Greene, Mobile, Macon, Lowndes és Houston megyékben lesz elhelyezve. A végleges engedélyt a Poarch Creeks kapja, hogy kaszinót építsenek nem törzsi területeken.

Előnyök az állam számára

A törvényjavaslat értelmében a szerencsejáték-bevételek 24%-os, míg a sportfogadásokból származó bevételek 17%-os adókulccsal. Bár a hivatalos bevételi várakozások nem ismertek, a támogatók becslése szerint az állam évente több mint 800 millió dollárt kereshet.

A befolyt bevételt két új alaphoz rendelik: a Lottó az Oktatásért Alaphoz és a Szerencsejáték Vagyonkezelői Alaphoz. A jogalkotók felhatalmazást kapnak arra, hogy meghatározzák, hogyan használják fel ezeket az alapokat minden évben.

Az alapok elsősorban az oktatást támogatják, beleértve a kétéves főiskolák, műszaki iskolák, helyi iskolák ösztöndíjait, valamint az egyetemi kutatási programokat. Ezenkívül a pénzeszközöket vidéki egészségügyi programokra, alacsony jövedelműek támogatására, infrastrukturális projektekre, például utak és hidak támogatására, valamint állami parkok karbantartására fordítják.

Szabályozás és felügyelet

Az Alabamában tervezett szerencsejáték-műveleteket az Alabama Gaming Commission fogja szabályozni, egy újonnan létrehozott ügynökség, amely az engedélyek kiadásáért és az összes szerencsejáték-tevékenység felügyeletéért felelős. A bizottság kilenc tagból áll majd, és tartalmazni fog egy szerencsejáték-végrehajtási osztályt is. Ezen túlmenően egy héttagú igazgatóság fogja felügyelni az Alabama Lottery Corporationt.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A jövő bemutatása: A globális lottópiac 430,4 milliárd dollárra emelkedik 2031-re
2024-05-15

A jövő bemutatása: A globális lottópiac 430,4 milliárd dollárra emelkedik 2031-re

Hírek