Hírek

March 8, 2022

A lottónyertesek öt furcsa esete

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Mivel a lottózás lett a lényeg, a nyertesek megszámlálhatatlanok. A Mega Millions, az EuroMillions, a Powerball és a többiek egykor ismeretlen személyeket emeltek a rivaldafénybe. De hát ennek a tételnek mindenféle karaktere van. Sok sikertörténet létezik a lottónyertesek számára, és furcsa is. Ez a cikk öt furcsa történetet oszt meg a lottó nyerteseiről.

A lottónyertesek öt furcsa esete

Gerald Muswagon

Az egyik legfurcsább lottótörténet Gerald Muswagonról szól, aki egy 1998-as lottón 10 millió dollárt nyert. Amikor a winnipegi családapa kiérdemelte a nyereményt, bevásárlókörútra indult, családjának és barátainak előkelő autókat vásárolt, és beruházott egy palotaházba, amely éjjel-nappal parti üzemmódban volt. Több törvényes incidensben is részt vett, a DUI-tól a szexuális zaklatásig. Végül csődbe ment, és alantas munkákat kezdett a túlélésért, mielőtt később öngyilkos lett. Hét évvel a lottón való részvétel után Muswagon eltűnt.

Urooj Khan

Egy másik tragikus véget ért Urooj Khan, akit a vagyonáért öltek meg, de halálának valódi oka évekkel később derült ki. Khan sikeres üzletember volt a vegytisztító üzletágban, amikor 2012-ben megnyerte az 1 millió dolláros illinoisi lottót. 

Úgy döntött, hogy járadék helyett 424 500 dolláros átalányösszeget választ. Nem is sejtette, hogy a pénz a meggyilkolásához vezet. Sajnálatos módon Khan kevesebb, mint egy hónapon belül meghalt a lottó megnyerése után. Érdekes módon csak a csekk feladása utáni napon halt meg. A természetes halálesetről később kiderült, hogy cianidmérgezés.

Jack Whittaker

A lottó jackpotja nem lehet probléma forrása, de Jack Whittakernek, a Powerball 314,9 millió dolláros nyertesének nem. Mire megszerezte a főnyereményt, Whittaker körülbelül 17 millió dollárt ért, és egész jó életet élt egy legjobban teljesítő szerződő cég elnökeként. De amikor beváltotta lottónyereményét, elszabadult a pokol. 

Whittakert idézik, aki azt mondja, hogy nem lehetett kontrollálni a kapzsiságot, mióta megnyerte a lottón. Pénzt fröcskölt, és sztriptízbárokban pazarolta. Erős ivó lett, és gyakran veszekedett és vitába keveredett a törvénnyel. 2020-ban bekövetkezett halálakor arról számoltak be, hogy Whittaker összetört.

Billie Bob Harrell Jr.

A Home Depot dolgozója, Billie Bob Harrell Jr. lottóhirdetéseket látott a tévében, óriásplakátokon, lottó oldalak, sőt újságokat is, és rendszeressé vált. Amikor elérte a 31 millió dolláros főnyereményt, azt jelentette, hogy nem fogja folytatni a polcok feltöltését. Ehelyett túlzott életbe kezdett, pénzt osztott ki barátainak és családjának, egyházaknak és jótékonysági szervezeteknek. 

Harrell nem vette észre, hogy mindenki az ő pénzére vágyik. Az első évben elkezdtek felborulni a dolgok, amikor megtudta, hogy nincs már pénze. Házassága hanyatlásnak indult, végül alantas munkákat kellett végeznie, hogy megéljen. Végül Harrell csalódottságában lelőtte magát, kevesebb mint két évvel azután, hogy megnyerte a lottót.

Ábrahám Shakespeare

Az alkalmi munkás, Abraham Shakespeare élete megváltozott, amikor megnyerte a floridai lottót, és beváltotta a 31 milliós jackpotból 17 milliót. A baj akkor kezdődött, amikor munkatársa, akivel együtt vásárolta a jegyeket, beperelte. Sajnos ezzel nem ért véget a baja. 

Hanyagul elkezdte kifröcskölteni a pénzt, és néhány hónappal a lottónyeremény után egyetlen megmaradt ingatlana egy 1 millió dolláros otthon és néhány autó volt. 2009-ben elveszettnek nyilvánították, csak a következő évben találták holtan. Egy ismerősét, Dorice Moore-t elítélték gyilkosságáért, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Mi volt az indítéka? Shakespeare pénzét, amelyet elsikkasztott.

A fentiek a lottónyertesek legfurcsább történetei közé tartoznak. Egy másik furcsa, de vicces történet Natalia Escudero spanyol riporternőről szól. Annyira izgatott volt a nyerőjegy miatt, hogy felmondott az élő TV-ben, és rájött, hogy csak 5500 dollárt nyert.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!
2024-05-20

A tünetek befolyásolhatják mindennapi életünket, de a kezelés elérhető!

Hírek