Hírek

October 4, 2022

A lottóikról híres országok

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Téves azt feltételezni, hogy minden nemzeti lottó egyforma. Valójában óriási különbségek vannak a lottójátékok között. Azok az olvasók, akik érdeklődnek ezek elsajátítása iránt, hasznosíthatják LottoRanker hasznos forrásként. Számos lottó nyert elismerést oddsai, heti sorsolási számai, főnyeremény-méretei és jutalmaik miatt. A következő országok különösen kiemelkednek ezen okokból.

A lottóikról híres országok

USA

Természetesen sok lottószakértő joggal tekinti az Egyesült Államokat az ilyen típusú játékok globális vezetőjének. Az ország legkiemelkedőbb játékai néha több milliárd dolláros jackpotot is kínálhatnak. A fő hátrány az, hogy a tényleges győzelem esélye rendkívül csekély. Ez a tény nem akadályozta meg az amerikai állampolgárokat a rendszeres jegyvásárlásban. Vonzzák őket a néhány szerencsés által nyert életet megváltoztató pénzösszegek.

Spanyolország

A spanyol lottóipar profitált az online jegyvásárlás lehetőségéből. Nyereményalapjuk esetenként elérte a 3 milliárd dollárt. A spanyolországi nagyobb lottójátékok azonban nem hetente zajlanak. Ehelyett szezonálisan fordulnak elő. Gyakori, hogy a családok egész évben félretesznek némi pénzt ezekre a sorsolásokra való felkészülés során.

Lengyelország

A lengyel lottó nem nagy jackpotjaik miatt népszerű, hanem azért, mert kiváló esélyeket kínálnak. Néhány kisebb játéknál 1-850 668 esély lehet. Azoknak a szerencsejátékosoknak fog tetszeni, akik kisebb kockázatot keresnek, alacsonyabb hozam mellett. A jackpotok általában nem haladják meg a 100 000 dollárt. Ez elriaszthatja azokat az izgalmat keresőket, akik abban a reményben vásárolnak jegyet, hogy nyeréssel változtathatnak az életükön. Ez azonban mindenkinek tetszeni fog, aki taktikusan szeretne szerencsejátékot játszani.

Szingapúr

Szingapúrban a legjelentősebb lottójátékok az 1960-as évek óta léteznek. Ennek eredményeként a nemzeti kultúra fontos részét képezik. A valaha volt legnagyobb nyeremény 10,4 millió dollár körül volt. Általában a jackpot meghaladja a 700 000 USD-t. Népszerűségének egyik fő oka a kényelem. Az első alkalommal érkezők számára egyszerű és könnyű jegyet vásárolni. Ez megtehető online vagy egy bolti szolgáltatónál.

Egyesült Királyság

A brit állampolgárok mind a nemzeti, mind az európai lottójátékokhoz hozzáférhetnek. Ami az utóbbit illeti, nagyszámú nyertes érkezik az Egyesült Királyságból. Az országos lottójátékokat egész héten játsszák. Az első számú nyeremény gyakran hat számjegyű összeg. 

Ezen túlmenően kisebb, még mindig több ezer dolláros értékű nyereményeket lehetett elérni. A lottózás iránt érdeklődő briteknek figyelembe kell venniük a lehetséges nyerőszámot és az esélyeket is.

Brazília

Noha Európa és az USA egyértelműen uralja a lottóipart, nem ők az egyetlen esélyesek az iparágban. A brazil állampolgároknak eladott játékok rendkívül népszerűek. Ennek két fő oka van. A jegyárak meglehetősen alacsonyak, így a különböző gazdasági háttérrel rendelkezők is kaphatnak egyet. 

Ugyanakkor a jackpotok tízmilliós tartományba eshetnek. A legnagyobb hozamú sorsolásra évente egyszer kerül sor. Emiatt a brazíliai lottóközösség hasonló a spanyolhoz.

Olaszország

Olaszország minden bizonnyal megérdemli az elismerést, mint lottóóriás. Az ország kiemelkedik a lehető legmagasabb főnyeremény tekintetében. Egy szerencsés olasz lenyűgöző 256 millió dollárt nyert egy játékban. Ismét az a fő probléma az ilyen jövedelmező összegekkel, hogy a résztvevőknek nagyon kicsi az esélye a tényleges nyerésre. Egyes esetekben ez 1 a 622 millióhoz. Bár ez lehetetlennek tűnik, azok, akik felülmúlják az esélyeket, jelentős pénzösszeghez jutnak.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye
2024-04-15

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye

Hírek