Hírek

March 22, 2022

A legnagyobb le nem váltott sorsjegyek

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

A lottózók már évtizedek óta léteznek, és több tucat nyertes követel nagy pénznyereményeket. De néhány nagy pénznyeremény ilyen vagy olyan okból kifolyólag elmaradt. Ebben az összefoglalóban megtudhatja a lottók történetének legnagyobb vissza nem váltott sorsjegyeit.

A legnagyobb le nem váltott sorsjegyek

1. EuroMillions – 64 millió font

Az EuroMillions a világ legnagyobb jackpotja, de sajnos az egyik nyertesnek nem sikerült megszereznie a vagyonát. Egy játékos 2012-ben jegyet vásárolt egy Stevenage és Hitchin körzetben található üzletben. De még többszöri fellebbezés után is lottó oldalak és még egy óriásplakát kampány is, a jegyvásárló soha nem jelentkezett. 

Ez továbbra is a legnagyobb át nem vett lottónyeremény, és a nagy kérdés az, hogy a jegyvásárló tudja-e, hogy nála van a nyertes szelvény, vagy rosszul helyezték el? A jegy lejárt, a pénzt jótékony célra költötték. Érdekes módon ezt a jackpotot két jeggyel nyerte meg. Szerencsére a második jegytulajdonos átvette a nyereményét.

2. Powerball – 77 millió dollár

A második legnagyobb át nem vett lottónyeremény a Powerball, az Egyesült Államok egyik legnagyobb lottója. Egy Georgiában, egy tallapoosai kamionmegállóban vásárolt jegy 77 millió dollárt nyert a 2011-es sorsoláson. Sajnos 180 nap elteltével senki sem jött átvenni a nyereményt, így a pénz visszakerült a résztvevő államokhoz. 

Szóval hova ment a vevő? Tudták, hogy nyertek, vagy ez egy másik eset, amikor a jegyeket rosszul helyezték el? A nyertes elvesztette a jegyét a déli varázsú kisvárosban, vagy még mindig ott van valahol? Senki sem tudja!

3. Mega milliók – 68 millió dollár

Harmadszor, ebben a listában egy New York-i jegyvásárló esete szerepel. Az ismeretlen nyertes Mega Millions jegyet vásárolt New Yorkban egy 2002-es sorsolásra. Annak ellenére, hogy Fritzner Bechette a jegy lejárta után átvette a nyereményt, nem volt értelme a nyeremény igénylésének. Akár igaz, akár hamis volt, a tanulság megmarad, ne veszíts el egy sorsjegyet. 

A tárgyalótermekben hosszas huzavona után kiderült, hogy Fritzner Bechette csaló volt. Az illetékesek nem találtak a leírásának megfelelő jegyet, így végül nem kapott semmit. Lehet, hogy a tényleges nyertes még mindig ott van, nem tudván, hogy két évtizeddel ezelőtt milliomos lett volna.

4. SuperLotto Plus - 63 millió dollár

A közelmúltban, 2016-ban egy másik bizarr eset is történt egy be nem váltott lottó esetében, amikor egy Kaliforniában vásárolt SuperLotto jegy 63 millió dollárt hozott.

A 180 napos lejárat után egy másik csaló, Brandy Milliner fegyverrel dobta elő, hogy ő volt a lottó tényleges nyertese, és még jegyet is mutatott be. A jegye leadásakor még egy gratuláló üzenetet is kapott. De az igazság mélyreható vizsgálat után derült ki. Nem ő volt a törvényes nyertes, mivel a jegye soha nem egyezik a nyertes szelvényével!

5. Powerball – 51,7 millió dollár

A legnagyobb be nem váltott lottó listán az ötödik helyen áll egy Powerball lottószelvény, amelyet Indianában vásároltak még 2002-ben. A 103 millió dollár értékű főnyereményt nem a második nyertes szerezte meg, bár a másik nyertes 51,7 millió dollárt igényelt. Még a reklámok sugárzása után is lejárt a jegy, és az egyik szerencsés Indiana játékosnak nem volt szerencséje!

Becsomagolás

A fentiek a lottók történetének legnagyobb le nem váltott sorsjegyei. Egy másik érdemes megemlíteni egy 46 millió dollár értékű Mega Millions jegyet, amelyet 2006-ban New Yorkban vásároltak. Szóval, mi a nagy tanulsága ennek az összegzésnek – soha ne veszítse el a lottószelvényt, és ami fontos, soha ne hagyja ki a sorsolást. 

Érdekes módon néhány szerencsés játékos lemaradt a sorsolásról, de még így is túlszárnyalta a jegy lejárati dátumát. Például a jogos jegyvásárló igényelte a 369,9 millió dolláros Powerball lottó nyereményét, de ezt követően jó ideig nem igényelték.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye
2024-04-15

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye

Hírek