Hírek

February 15, 2024

A korábbi kormányzó ellenzi Alabama új lottójavaslatát

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Don Siegelman volt kormányzó a közelmúltban kizárólag a WVUA 23-nak beszélt az új alabamai lottójavaslatról. Aggodalmának adott hangot, és kijelentette, hogy nem támogatja a javaslatot, hacsak nem történik jelentős változtatás a törvényjavaslaton.

A korábbi kormányzó ellenzi Alabama új lottójavaslatát

A javasolt szerencsejáték törvényjavaslat

A javasolt szerencsejáték-tervezet célja, hogy legfeljebb 10 kaszinóhelyen engedélyezzen asztali játékokat és nyerőgépeket, állami lottót hozzon létre, és lehetővé tegye a sportfogadást mind a személyes, mind az online platformokon keresztül.

Siegelman korábbi lottószámlája

1999-ben Siegelman volt kormányzó beterjesztett egy lottótörvényt, amelyet népszavazáson tettek fel, de végül megbukott. Úgy véli, hogy törvényjavaslata azért nyert támogatást, mert az állami közoktatás javára összpontosított. Amellett érvel azonban, hogy a jelenlegi szerencsejáték-tervezet nem helyezi előtérbe az oktatást.

Ellenállás a kaszinókkal szemben

Siegelman kormányzó tiltakozása a törvényjavaslattal szemben túlmutat a lottón. Ragaszkodik ahhoz, hogy ha a kaszinókat is bevonják, minden licencet nyilvánosan kell licitálni az átláthatóság biztosítása és a favoritizmus megelőzése érdekében. Aggodalmát fejezi ki az esetleges összeférhetetlenség és az adófizetők bizalmi kötelezettségének megsértése miatt.

Az oktatásra való összpontosítás hiánya

Siegelman hangsúlyozza, hogy a javasolt törvényjavaslat nem helyezi előtérbe az oktatást. Úgy véli, hogy a kaszinók bevonása ajándékot jelent ismeretlen entitásoknak, és dollármilliárdok maradnak az asztalon a kaszinólicencek nyilvános licitálásának hiánya miatt.

Aggályok a felügyelettel kapcsolatban

Siegelman kormányzó aggodalmának ad hangot a műveletet felügyelő játékbizottsággal kapcsolatban is. Aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a bizottság politikai kinevezettekből állhat, nem pedig képzett üzleti szakemberekből, akik az adófizetők érdekében hoznának döntéseket.

Alabama lottó története

Alabama egyike annak az öt államnak, ahol jelenleg nincs lottó. Ha a törvényhozás elfogadja a javaslatot, ez lenne az állam történetének második lottó népszavazása.

Összefoglalva, Don Siegelman volt kormányzó ellenzi az új lottójavaslatot, hacsak nem hajtanak végre jelentős változtatásokat az oktatás prioritása, a kaszinók engedélyezése átláthatóságának biztosítása és a minősített szerencsejáték-jutalék létrehozása érdekében. Arra kéri a jogalkotót, hogy a döntés meghozatala előtt mérlegelje ezeket az aggályokat.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A jövő bemutatása: A globális lottópiac 430,4 milliárd dollárra emelkedik 2031-re
2024-05-15

A jövő bemutatása: A globális lottópiac 430,4 milliárd dollárra emelkedik 2031-re

Hírek