Hírek

February 13, 2024

A jótékonysági lottó értékesítések 50 millió GBP-os felső határának eltörlése mellett: Sürgős intézkedés szükséges a jótékonysági szervezetek támogatásához

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Richard Thomson, a Gordon parlamenti képviselője a jótékonysági lottó eladások 50 millió GBP-os felső határának eltörlését szorgalmazza. Ez a korlát jelentősen akadályozza a lottózók azon képességét, hogy jótékonysági szervezeteket finanszírozzanak, ami több millió font veszteséget jelent a harmadik szektor szervezeteinek támogatásában.

A jótékonysági lottó értékesítések 50 millió GBP-os felső határának eltörlése mellett: Sürgős intézkedés szükséges a jótékonysági szervezetek támogatásához

A megélhetési költségek válsága és a járvány utóhatásai közepette megnőtt a jótékonysági szervezetek finanszírozási igénye. A jótékonysági lottó azonban az egyetlen olyan szerencsejáték-forma, amelyre éves eladási plafon vonatkozik, ami szükségtelenül korlátozza a jó célok érdekében összegyűjtött pénzeszközöket.

A probléma megoldására Thomson úr virtuális finanszírozási műtétet szervezett a People's Postcode Lottery-vel a helyi önkéntes szervezetek számára. Támogatja azt a kampányukat is, amely arra ösztönzi az Egyesült Királyság kormányát, hogy sürgősen törölje el a jótékonysági lottó 50 millió GBP-os eladási korlátját. Ez az intézkedés kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy a jótékonysági szervezetek országszerte ne maradjanak le létfontosságú finanszírozásról.

A jelenlegi 50 millió font felső határ reálértéken 17,4%-os csökkenést jelent a magas infláció és a megélhetési költségek válsága miatt. Ha a sapka a helyén marad, annak értéke évről évre tovább romlik. A következő öt évben a People's Postcode Lottery által támogatott körülbelül 100 jótékonysági szervezet várhatóan több mint 175 millió fontot veszít további finanszírozástól.

Thomson úr levélben fordult a pénzügyminiszterhez, hangsúlyozva a jótékonysági lottó éves eladási korlátjának megszüntetésének fontosságát. Kiemeli: igazságtalan, ha az elavult szabályozás miatt a lényeges finanszírozást visszatartják olyan jó ügyektől, amelyek kiszolgáltatott személyeknek nyújtanak szolgáltatásokat.

Összefoglalva, elengedhetetlen, hogy a pénzügyminiszter és az Egyesült Királyság kormánya tegyen lépéseket és szüntesse meg a jótékonysági lottó eladási korlátját. Ezzel jelentős mértékben hozzájárulhatnak a jótékonysági szervezetekhez, és biztosíthatják, hogy megkapják a szükséges finanszírozást a társadalom legkiszolgáltatottabb embereinek támogatásához.

Ha válaszolni szeretne erre a cikkre, itt elküldheti gondolatait, és nyomtatásban is megjelenhet.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye
2024-04-15

Scratch-offtól a jackpotig: egy dél-karolinai nő 300 000 dolláros nyereménye

Hírek