A legjobb lottó: Egyesült Államok 2023

Az amerikai lottózóknak hosszú, gazdag hagyománya van a fontos közmunkák és szociális jóléti projektek támogatásában. 1776 óta az Egyesült Államok kormánya lottójátékokkal gyűjtött pénzt, kezdve a függetlenségi háborúval, amelyet az ország egyik első lottójának bevételéből finanszíroztak.

Miután korai lottójátékokat használtak a fontos projektekhez való pénzszerzésre, az ötlet megfogott. A korai amerikai projektek, például utak burkolása és templomok építése finanszírozására lottóalapokból érkezett pénz.

A legjobb lottó: Egyesült Államok 2023
A lottó története az Egyesült Államokban
A lottó története az Egyesült Államokban

A lottó története az Egyesült Államokban

Valójában az ország néhány alapító atyja támogatta a lottóalapok felhasználását, köztük George Washington, aki sikertelenül próbált meg pénzt gyűjteni a Virginia Mountain Road építésére. Még Thomas Jefferson is „elengedhetetlennek” tekintette a lottójátékokat. Benjamin Franklin sikertelenül próbált pénzt gyűjteni egy függetlenségi háború ágyújának megvásárlásához Philadelphiában.

John Hancock sikeresen finanszírozta Faneuil Hall újjáépítését 1761-ben. 1832-ig nyolc államban 420 lottójátékot rendeztek. A lottó bevételeiből finanszírozták a Yale-i és a Harvardi egyetemi épületek építését. Valójában a déli államok lottójátékokkal finanszírozták az újjáépítést a polgárháború befejezése után.

Angliából származott az az elképzelés, hogy a lottó bevételeit kormányzati projektek finanszírozására használják fel. Az 1600-as években Anglia lottóból származó bevételeket használt fel a Jamestown kolónia finanszírozására.

A Legfelsőbb Bíróság 1878-ban úgy döntött, hogy a lottójátékok demoralizálják az amerikai polgárokat, a Kongresszus pedig betiltotta a levél lottójátékok reklámozását. Ezek az intézkedések azonban nem akadályozták meg az Egyesült Államok legtöbb államát a kormány által irányított lottójátékok legalizálásában.

1898-ban a Louisiana Lottery Company (LLC) monopolizálta a lottózást Louisiana államban, több mint 20 millió dolláros eladással. Az LLC magánlottó alapjainak több mint 90 százaléka Louisianán kívülről származott. Különvonatok szállítottak rendszeresen több ezer nyugtát a cég New Orleans-i központjába. Mivel a cég alapítója kenőpénzt fizetett, a vállalkozás elkerülte az adókat.

Az LLC 48 százalékos nyereséget ért el, még a cég által fizetett nagymértékű kenőpénzek után is. Az eladatlan jegyek hozzáadásával a hordóhoz, ahonnan a nyerőszámokat kiválogatták, a cég gyakran megcsinálta a rendszert, hogy megnyerje saját pénzdíját. Benjamin Harrison elnök elítélte a gátlástalan lottóügynökségeket, a Kongresszus pedig megtiltotta a lottószelvények állami vonalakon vagy postai úton történő mozgatását. A louisianai lottó botrányokkal sújtott rendszere megsértette a nemzeti közvéleményt a lottókkal kapcsolatban.

A lottó története az Egyesült Államokban
Modern lottó

Modern lottó

A 20. század elején a közvélemény kedvezőbben viszonyult a lottójátékokhoz. 1963-ban New Hampshire nyereményjátékkal gyűjtött pénzt oktatásra. 1967-re New York lottózásba kezdett, amely több mint 53 millió dollár bevételt ért el a működés első évében. Figyelembe véve a New York-i sikert, az 1970-es évekre tizenkét állam indított lottójátékot. Azon állami kormányok számára, amelyek nem akarnak adót emelni, a lottó járható megoldás.

A 60-as évek óta Amerikában a lottójátékok a szerencsejáték számos formáját magukban foglalják, például a kaparós és azonnali nyereményjegyeket. A több állapotú rajz, például a Mega Millions és a Powerball rendkívül népszerűek.

Mára a lottóval kapcsolatos attitűdök kiteljesedtek. Valójában egyes tanulmányok szerint a legtöbb amerikai helyesli az online lottót. Még azok is pozitívan vélekednek a lottón való részvételről, akik nem vesznek részt. A Gallup 2014-es közvélemény-kutatása szerint a lakosság 62 százaléka morálisan elfogadhatónak tartja a lottót. Az állam által irányított lottójátékok a legnépszerűbb szerencsejátékok az Egyesült Államokban Valójában csak öt államban, köztük Utahban, Nevadában, Hawaiiban, Alaszkában és Alabamában nem rendeznek állami lottójátékokat.

2016-ban New York jelentette a legtöbb lottóból származó bevételt az összes állam közül, több mint 8 millió dollárral. 2017-re az Egyesült Államok lakosai több mint 70 milliárdot költöttek lottószelvények vásárlására. A határhoz közeli államok extra áldást kapnak készpénzben a határon átnyúló értékesítésekért, különösen a hatalmas Mega Millions és Powerball jackpotokért.

Modern lottó
A lottó jövője az Egyesült Államokban

A lottó jövője az Egyesült Államokban

A lottó technológia folyamatosan fejlődik. Az államok kormányai a blokkláncot vizsgálják, mint a játék jövőjét. A lottón elengedhetetlen a bizalom. A blokklánc technológiát gyakorlatilag lehetetlen feltörni vagy megváltoztatni. Az azonnali, sorsolásos és egyéb lottójátékok esetében a blokklánc technológia növelheti a játékosok bizalmát a játék kimenetelében. A fogyasztók lottójátékának megváltoztatása azonban időbe telhet.

Egyelőre a legmodernebb online technológia alternatív lehetőséget kínál a fogadók számára a jegyvásárlásra és a lottójátékokban való részvételre. Mivel a lottópiac várhatóan több mint 625 milliárd dollár értéket fog elérni az elkövetkező néhány évben, a szabályozó hatóságok, a kormány és az adminisztrátorok igyekeznek kihasználni a technológia erejét a fogyasztói jegyekre fordított költések nyomon követésére és a zökkenőmentes, végpontok közötti élmény biztosítására. minden érintett.

Vonzerő

Az online lottó szorzói köztudottan alacsonyak más játéklehetőségekhez képest. A jackpotok azonban óriásiak, ami az Egyesült Államokban a lottószelvényt vásárlók fő vonzereje. Különösen a nagy kifizetésű lottójátékok, például a Powerball növelik a jegyeladásokat, amikor a jackpot tovább ugrik. A lottószelvényt vásárló amerikaiak arról fantáziálnak, hogy azonnali milliomosok lesznek.

Online

Az internet ereje csak az eladások növelését szolgálja. 2011-ben az államok felhatalmazást kaptak az online lottótermékek terjesztésére. Az Igazságügyi Minisztérium memorandumot adott ki, amelyben kifejtette, hogy a dróttörvény csak a sportfogadásokra vonatkozik. A törvény ilyen értelmezése szabaddá tette az utat az online lottójátékok előtt, amelyeket több állam is felajánlott a lelkes lakosoknak.

Törvények

Történelmileg a szerencsejátékok segítették a köz- és magánintézményeket pénzgyűjtésben az Egyesült Államokban. Például 1765-ben a Harvard és a Yale is lottózott pénzszerzés céljából. A Harvard csaknem egy évtizeddel korábban, 1747-ben kezdett pénzt gyűjteni lottójátékokkal. Az 1950-es évekre 11 amerikai állam támogatta a legális bingót. Ma a legjobb lottóoldalak legálisak 48 államban, Puerto Ricóban, a Virgin-szigeteken és a District of Columbia-ban. Wyoming a közelmúltban, 2013-ban kezdte meg a lottóműveleteket. Minden szelvénysorsolás állami irányítás alatt áll az Egyesült Államokban, és állami lottóbizottságok engedélyezik.

A lottó jövője az Egyesült Államokban
Népszerű lottó az Egyesült Államokban

Népszerű lottó az Egyesült Államokban

Powerball

A Powerball népszerű szerte az országban, olyan játékosokat vonzva, akik a nagy jackpotok megnyerésében érdekeltek. A heti két sorsolásnál szombaton és szerdán a játékosok öt számot választanak 1 és 69 között, hogy esélyt kapjanak a nyerésre, valamint a Powerball számot 1 és 26 között.

A játék jackpotja 20 millió dollárnál kezdődik, és addig gurul, amíg valaki nyer. Azok, akik veszítenek, más díjakat is nyerhetnek, így a játékosoknak 1 a 25-höz esélyük van nyerni valamit. A lottó US Powerball jackpot nyertesei dönthetnek úgy, hogy közel 30 éven keresztül éves fizetésben kapják meg a pénzt, vagy elfogadnak egy összegű készpénzt.

Mega milliók

Világszerte népszerű játékként Mega milliók lehetőséget kínál a játékosoknak, hogy milliókat nyerjenek sorsolásokkal pénteken és kedden. A játékosok öt számot választanak 1 és 70 között, plusz egy Mega Ball számot 1 és 25 között. A legtöbb lottójátékhoz hasonlóan a fogyasztók engedélyezhetik a lottó számítógépes rendszer számára, hogy véletlenszerűen generált számot válasszanak.

Ha egy játékos kitalálta a nyerőszámot, vagy eltalálta az amerikai lottó főnyereményét a véletlen számokkal, begyűjtheti nyereményét. A Mega Millions jackpot esélye azonban gyenge, mindössze 1 a 302 millióhoz. Szerencsére kilenc nyereményszint esetén 1 a 24-hez az esélye annak, hogy egy játékos pénzt nyerjen. A Powerballhoz hasonlóan a nyertesek döntenek arról, hogy a teljes készpénzes kifizetést vagy az éves kifizetést fogadják el.

New York-i lottó

A New York Lotto fődíjakat kínál, a legnagyobb jackpot elérte a 72,5 millió dollárt. A hasonló jackpotok hazaviteléért a játékosok hetente kétszer vásárolnak jegyet a lottójátékra. Ha hat számot választ 1 és 59 között, a jegyvásárló esélyes a 2 millió dolláros minimális jackpotra. A megfelelő bónuszlabda kiválasztásával a játékosok hazavihetik a másodlagos díjat. Ha azonban senki sem nyer, a jackpot tovább növekszik.

Népszerű lottó az Egyesült Államokban
USA lottó fizetési módok

USA lottó fizetési módok

Messze a MasterCard és a Visa a legnépszerűbb módok a legjobb online lottószelvények online és szárazföldi létesítményekben történő fizetésére. Azonban ahogy az amerikai lottó fejlődik, és egyre több játékos vásárol jegyeket internetes webhelyekről, a fizetési módok is változnak. Íme néhány mód az amerikai lottó játékosaira jegyek fizetése.

fiók

Ahhoz, hogy lottószelvényt vásárolhassanak a legjobb lottóoldalakon, az amerikai játékosoknak számlát kell nyitniuk egy engedélyezett webhelyen. A számlanyitás általában egyszerű folyamat, amely néhány egyszerű lépésből áll. Például egy játékosnak meg kell adnia kapcsolatfelvételi adatait, meg kell erősítenie egy e-mail címét, és meg kell adnia a személyazonosságának ellenőrzésére vonatkozó információkat. Az információ megerősítése után a legtöbb lottó online webhely lehetővé teszi a játékos számára, hogy jegyet vásároljon.

E-pénztárca

Az e-pénztárca lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy pénzt helyezzenek be, tartsanak és utaljanak át online. Hitel- vagy betéti kártya használatával a játékos pénzt helyez be egy e-pénztárcába, amelyet a lottóoldal elfogad. A játékosok banki átutalással is utalhatnak pénzt e-pénztárcára. A játékosok gyakran más e-pénztárcákat használnak e-pénztárca-számlájuk finanszírozására. Ha pénzt helyez be egy amerikai lottószámlára e-pénztárcával, a játékos anélkül vásárolhat jegyeket, hogy felfedné bankszámlája vagy hitelkártyaadatait a lottón.

USA lottó fizetési módok
GYIK

GYIK

Mi a valaha nyert legnagyobb Powerball jackpot Amerikában?

A Powerball jackpot rekordja 1,58 milliárd dollár. Három nyertes osztotta fel, akik mindegyike Tennessee-ben, Floridában és Kaliforniában vásárolt jegyet. 2016. január 13-án a kaliforniai Marvin és Mae Acosta, a tennessee-i John és Lisa Robinson, valamint a floridai David Kaltschmidt és Maureen Smith 528 millió dollárt nyertek az adókötelezettségek megfizetése előtt.

Valamennyi nyertes úgy döntött, hogy elfogadja a 327 millió dolláros teljes egyösszegű opciót. 2019-ben egy szerencsés nyertes megkapta a játék történetének legnagyobb egynyertes jackpotját. A győztes 768 millió dolláros járadéka azt jelenti, hogy a wisconsini lakos életfogytiglanira van ítélve.

Hogyan választanak a nyertesek a járadékfizetés és az egyösszegű készpénzes kifizetés között?

Az egyesült államokbeli online lottó nyerteseinek fizetése kétféleképpen lehetséges: a teljes készpénzes fizetés vagy az éves kifizetés 29 évre elosztva. A járadék magasabb, mint az egyösszegű kifizetés. A két kifizetési lehetőség közötti választás a nyertes céljaitól függ. A nyertes gyakran az egyösszegű opciót választja, mert ellenőrizni akarja a pénz befektetését.

Az egyösszegű kifizetések segíthetnek a jackpot nyerteseinek elkerülni a hosszú távú adókötelezettségeket, és pénzt biztosítanak a nyertesnek, hogy részvényekbe, ingatlanokba és más magas hozamú opciókba fektessen be. A járadékból származó hosszú távú kifizetések azonban adókedvezményekkel járnak. Az egyösszegű kifizetésre kivetett szövetségi adó azonnal jelentős részt vesz ki a lottónyereményből.

Van-e mód arra, hogy garantálni lehessen a lottónyereményt az Egyesült Államokban?

Igen, a lottószelvényt vásárló garantáltan nyer, ha minden egyes sorsjegy-számkombinációra vásárol jegyet. A legtöbb játékos számára ez az online lottójáték nem reális. Azonban valaki, akinek milliói vannak tartalékban, megvásárolhatja az összes kombinációt 1 milliárd dollár vagy több esélyért.

Amikor a főnyeremény növekszik, a legtöbb játékos a családtagjaival vagy munkatársaival közösen vásárol jegyeket, ami növeli a nyerési esélyeket, minél több jegyet vásárol a csoport.

GYIK